Domain Nameserver Değişikliğini Kontrol Etme (Alan Adı NS)

Noventa

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
122
Reaction score
5
1575188897945.png

Yeni bir alan adı ve hosting hizmeti satın almış kişilerin neredeyse tamamında yaşanılan bir olayla karşınızdayım. Alan adınız ile aldığınız hosting, sunucu hizmetini bağlamak istediğinizde Nameserver, DNS güncellemesi yapmanız gerekir. Fakat bu güncelleme işlemi kimi zaman 5 dakikada tamamlanırken bazen saatler bulabiliyor. Bu konuda ne yapmanız gerektiği, kontrolleri nasıl sağlayabileceğiniz ile ilgili bilgi vereceğim.

Domain Nameserver Nedir?

Türkçeye çevirdiğimizde isim sunucusu olarak ifade edebileceğimiz Nameserver‘ı standart tanımları ile değil de karşılaşabileceğimiz durumu ile anlatmak istersek alan adınız ile hosting hizmetinizin bağlanmasını sağlayan değerlerdir. Eğer alan adınızın DNS yönetiminden nameserver güncellemesi yapmazsanız, isim sunucuları hosting hizmetini görmeyeceği için siteniz aktif hale gelmeyecektir.

Alan Adı Nameserver Ne Zaman Güncellenir?

Bu konuda net bir bilgi vermek mümkün olmuyor. Çünkü nameserver güncellemesinde iki önemli faktör bulunmaktadır. Bir tarafı, direkt olarak isim sunucularınızın güncellenmesi. İkinci taraf ise bu güncellemenin oturması. DNS üzerinde bir değişiklik yaptığınız için bunun dünyanın her yanına yansıması zaman alabiliyor.
Godaddy gibi ICANN’ın ana bayilerinden alacağınız alan adlarında güncellemeler hemen tamamlanıyor. Fakat ikinci aşamada da belirttiğim gibi bunun tam güncellenmesi ve dünyaya yayılması zaman alabiliyor. (Ortalama 4-5 saat). Öte yandan güncelleme tamamlanmadan siteye girmeyi denemişseniz DNS Önbelleği kaynaklı olarak sorun yaşayabilir ve önbelleğinizi temizlemediğiniz sürece erişim sağlayamazsınız. Bu yüzden nameserver değişikliği sırasında olabildiğince sitenize girmeyin.

Nameserver Güncellemesi Nasıl Kontrol Edilir?
Bu konuda size tavsiye edeceğim en önemli ve tek adres intodns.com olacaktır. Global anlamda en işlevsel servislerin başında gelir. Site urlnizi arama kısmına yazmanız yeterlidir. Sadece nameserver değişikliğini değil, tüm DNS ve sunucu bilgilerini anlık olarak görüntüleyebilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst