İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domain Satın Alma!

E

Expert

Misafir
Merhaba arkadaşlar.Emin olun birkaç gündür yazdıklarınızın nerdeyse hepsini okudum.
Ama iyice emin olmak için,size bir sorum var ,müsaitseniz yardımlarınızı rica ediyorum.

Benim ilk etapta 50 tane olmak üzere önümüzdeki 3 ay içerisinde toplam 1000 tane domain almayı düşünüyorum.

Bu isimleri iki grupta toplayacağım.20 tanesini tek bir siteye yönlendireceğim.
Diğer kalan hepsini de ikinci bir siteye yönlendireceğim(ki burdan okuduklarımdan sonra sanırım artık sedo'ya yönlendiririm)

Sizden isteğim;bu işlemi en ucuza ve mümkün olduğu kadar kaliteli şekilde yapan bir Türk bir yabancı şirketin adı.

Ayrıca kredi kartı kullanmıyorum.Banka havalesi kabul etmesi lazım.

Şimdiden teşekkürler.

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türk firması olarak www.turkticaret.net
Yabancı olarak da www.godaddy.com
firmalarını tavsiye ederim.. Turkticaret ucuz ama işlemler biraz uzun sürüyor (ödeme şekline göre 1-3 gün arası), Godaddy ise ana domain dagıtıcılarından birisi biraz daha pahalı (1 usd kadar) ve uzun zamandır da Godaddy ile çalışıyorum 10 dk. içerisinde domaini (kredi kartı ile) alıp hosta tanımlayıp aktif etme gibi bir olayı ilk defa Godaddy de gördüm hatta gözlerime inanamadım...

Seçim sizin.. Unutmadan Türkticaret fiyatı ucuz gibi görünüyor ilk başta ama fiyata KDV Dahil degil..

E

EnigmaTR

Misafir
baba başını ağrıtma sakın türk firma ile.

www.namecheap.com

kral olmak istiyorsan burayı kullan..herşey tık-tık-tık...2 saniyede işlemler ok :)

E

Expert

Misafir
Teşekkürler.
Türkçe olarak türkticarette karar kıldım .Çünkü adını ve sahibiyle ilgili röportajları daha önce duymuştum.
Sitede aradım ama bulamadım;hosting hizmetini de burdan alırsam her alan adı için ayrı hosting ücretmi ödemem gerekiyor..?
Yani diyelim 50 domain aldım.1 site için hosting aldım.Bu 50 domainin ücretini ve bir hosting ücreti ödeyip,tüm diğer domainleri bu hosting hizmetinden yararlanarak bu siteye yönlendirmek için 50 domain için ayrı hosting hizmeti mi almam lazım?O zaman çok tuzlu olur.

Yabancı olarak dediğiniz godadyve namecheap e baktım ama sanırım havale kabul etmiyorlar.Paypal varmış.Paypal a üye oldum ama ona da havale yaparak göndermem lazım.O da havale kabul etmiyor sanırım.Çünkü sadece kredi kartı depozit menüsü çıktı karşıma.

A

ArKi!

Misafir
Expert : darXis number one hostcudur :) Ayni zamanda domaincidir. Öneririm yani. Bu arada turkticaretten domain veya hosting almanı onermem..

Editor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
turkticaretten hiç bir şey alma..pişman olursun bizim gibi domainlerin uçar ikincisi domain alacaksan sana garantili bir yer www.domainsite.com yabancı bir domain yeri çok kullanışlı ve anında aktif oluyor domainlerin...

E

Expert

Misafir
Teşekkür ediyorum.

Arkadaşlarla görüştüm.Herkes çok şikayetçi dedim.

Türk şirketlerinden domain ve hosting almamaya karar verdik.Biz deneyelim

aradaki farkı görelim diye düşünmüştük.Gidilen bozuk yoldan bir daha gitmeye

gerek yok.Tüm işlemleri yabancı sitelerden halledeceğiz.

darxis teklilin için

teşekkürler.Ama kararları 3 arkadaş aldığımız için onlar kesinlikle büyük

bir 'şirketten' alınması gerektiğinde hemfikirler.

domainsite.com a da baktım.Ama o da havale kabul etmiyor.Sanırım kredi kartı

başvurusu yapmak zorunda kalacağım.Ama çok uzun sürüyor o da bildiğim kadarıyla.

Tüm sorularımın cevabını bir soru hariç aldığım için çok teşekkür ederim.

Hariçte kalan soru:Tüm domainleri tek bir domaine yönlendirmek ücretsiz mi?

S

Skeleton

Misafir
yönlendirme bazı yerlerde normal domain satın almadan biraz daha pahalı oluyor (turkticaret.net böyle sanırım) ama godaddy.com bedava yönlendirme sağlıyormuş:

DOMAIN FORWARDING & MASKING
Direct different WWW addresses to an existing site. With masking, users don't see the underlying address; only what they type in.

FREE at GoDaddy.com

Kaynak: https://www.godaddy.com/gdshop/domain_offer.asp?se=+&ci=545&app_hdr=

Ayrıca godaddy.com'da toplu (bulk) alımlarda indirim var sanırım. 50den aşşağı sayıda alınca $8.95, 50den fazla alcaksan $6.75 diyor.

Kaynak: https://www.godaddy.com/gdshop/registrar/bulkprices.asp?se=+&ci=553

komsunet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türk Firması Olarak sana Prodestek.com Tercih ederim iyi çalışmalar..

A

aSKa

Misafir
kardeş boş ver sen onu bunu benden soylemesi turticaretten başkasını tanıma ben gece 01:00 da isdedim domain i gittim o saatte bankaya yatırdım barayı sabah saat 9 da domain aktif haldeydi birkacarkadasın soylediği aksine turkticarette işlemler baya hızlı ve kısa suruyor

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dostum Türk firması veya yabancı farketmez. Domain artık 24-48 saat içinde aktif olmuyor. 10 saniye içinde domain adresi aktif oluyor artık. Teknoloji gelişti.

Türk firmalarına güven. Benim kendi domain panelim var. Çoğu kişiyede kendi panelimden aldım ve 10 saniye sürüyor maximum. Yarın yeni 1 domain alıcam. Alırken buraya yazarım ve açıldıgı zaman tekrar yazarım. Flood olmazsa tabi :) :) :)

Turkticaret hariç istediğin yerden al.

Türk firmaları bugün kötüyse tek sebebi bilip bilmeden kötüleyen acemilerdir.

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Paylasalim.Com' Alıntı:
Türk firmaları bugün kötüyse tek sebebi bilip bilmeden kötüleyen acemilerdir.

Katiliyorum.Ama onlar kadar payi olanda kendini profesyonel sanan para yada hit budalasi firmalasmaya kadar uzamis hosting COMPANY'ler. Bugun turk firmalara guven yoksa sebebi Darxis yada diger domain satan arkadaslar degil bugune kadar hit yapan domaini olmadigi icin, hit yapan domainlere panelden el koyan acemi firma yada firma susu verilmis domaincilerdir. Herseyi tuketiciye yuklemeyelim. Hocanin dedigi gibi, hirsizin hic mi sucu yok ?

h4x0r

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Expert' Alıntı:
darxis teklilin için
teşekkürler.Ama kararları 3 arkadaş aldığımız için onlar kesinlikle büyük
bir 'şirketten' alınması gerektiğinde hemfikirler.
E bunlarda FDC de 60 tane serverı olan adı sanı belli İzmirde 'Şirket'. Panelleride güzel teklifide güzel. Neyse, karar sizin.

M

murme

Misafir
ispro.net.tr bu adamların 8tane şirketi var inşaat egitim vs.. oldukca guvenilir ve ilgililer kendi serverlarıda var tucows partneri ayrica elemanlar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.