Evet bu konu cok yazıldı cok cizildi. Ancak Somut bir seylere varılamadı.
Mesela Ben normal bir isim olan : MaxiMp3.Com 'u aldım. 2 Hafta kadar acık kaldı site. Bandwith yetmiyordu. Tam birisiyle anlastık derken adam Serveri kapattı. Neyse sonrasında Domaini 1 Hafta Yatırdım. Yatırdım derken K.yurdu'nun affiliatesine katılmıstım. 15 Milyn felan vardı. 30 Milyona tamamlansın diye Logo'larını koydum. 30 Milyona tamamlanınca (Jeton Geç Düştü) Sedo.com'a yonlendirdim. 1,5 ayda 30 Euro felan kazandırdı. 2 Kişi mail atmıs. Domainin whois bilgilerinde gorunen mail adresinden. Ancak ben o mailin varlıgını bile unutmustum. Öylesine bir bakayım dedim. 2 Kisi domain icin teklif gondermis. Istatistikler icin Screenshotları istiyor 2'side. Bizde yolladık. Yani önemli olan genelde PR (Pagerank) Istatistikler vs..
Sirket isimlerine gelince ;
Ya çok büyük sirket isimleri almanız lazım. Yada hiç almayın elinizde kalır.
Örnegin : Ben simdi Gidip Benim eski isyerimin ismini alsam,-Ki işyeri Şirket Statüsünde Adama satayım desem 20 $ bile vermez.
Ama Ben gidip Örnegin : Kiler.com'u almıs olsam. Kiler Hipermarketleri'ne satarım domaini

Mesela Bakiyorum Redemption Period'daki Veya Pending Delete Listesindeki Domainlere Bir ton Işyeri (Statulerini Bilmiyorum) adresleri var. O Domainleri almış olsam para etmezler. Çünkü adam sonradan tekrar alacagı bir domainin kayıt uzatmasını unutmaz. Unutanlarda vardır. Tabii Ben bunların hangisi olacagını bilemeyecegime göre , Ve 100 lerce domaini "Belki Birisine , Bir domain ismini iYi paraya satarım" düsüncesiyle alınmaması gerektigini düsündüğüme göre böyle domainleri almam.
Simdi yakında düsecek domainlerden 2 tanesi yabancı vede cok güzel isimler. Onları almayı dusunuyorum.. Iyi parayada satabilecegime eminim. Cunku Pagerank'lari Yuksek. Ve .org, .biz , .us gibi bütün uzantıları alınmıs. Sadece .Com Ve .Net 25 Ekimde Kayıttan Düsecekler..
Umarım birseyler anlatabilmisimdir.
Editlendi : Cunku domainleri yarın dusecek yazmisim. Baktimda 25'inde duseceklermis