İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domain transfer?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
arkadaşlar günlerdir turkticaret ile uğraşıyorum...bi cahillik yapıp domain almıştım zamanında ancak şimdi onu godaddy e transfer etmek istiyorum...telde konuştuğumda t.ticaret yetkilisi olan biri domaindeki kilidi kaldırdıklarını ve transferi yapabileceğimi söylemişti...peki bunu godaddy den nasıl yapıcam?
domain kısmından trasfer seçtim istediğim domaini yazdım şimdi satın alırken yapmam gereken işlemleri soruyor? acaba doğru yoldamıyım? yoksa boşuna gidermi para?...ne biliyim bilmediğim için abuk sabuk şeyler soruyorum belki, kusura bakmayın şimdiden :(

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Godaddy'de işlemlerini tamamladıktan sonra transfer etmek istediğin domainin admin mail adresine onay maili gelecektir.Onay koduna tıkladıktan sonra domain transferi başlayacaktır.Yanlış hatırlamıyorsam transfer işlemi 5 gün kadar sürüyor.
Eğer domainin .org .us gibi ise biraz daha uzun bir yoldan gitmen gerekiyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
dediklerini yaptım dostum bekleyelim bakalım sorun çıkacakmı?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorun çıkmaz bir kaç güne kadar domaini panelinde görürsün. domain'e whois çektiğinde "registrar-lock" yazmıyorsa ve onay verdiysen sorun yoktur.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ya dostum sadece bu domaini değil diğer 1-2 domainede who-is çektim ama hepsinde time out yazıyor????
bu ne anlama geliyor sürelerinin dolmasına imkan yok

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
time out demek, sorgulama yaptığın sitenin sisteminden kaynaklanan bir problem. başka sitelerden sorgulamayı denersen kilitli olup olmadığını görebilirsin, oranın sistem nanay olmuş.
not: eğer domainin bulunduğu registrar nanay olmuşsa bilemem.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sakıncası yoksa domainleri buraya yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz, yada istersen özel mesajla da gönderebilirsin.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ya birde transfer sırasında şöyle bi mail geldi bana yaaa:(

DotRegistrar.com received notification on 07-31-2005 that you have requested
a transfer to another domain name registrar.
If you want to proceed with this transfer, you do not need to respond to this
message.
If you wish to cancel the transfer, please contact us before 08-03-2005 by
clicking on
the link below, and follow the instructions:
https://www.dotregistrar.com/drs/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

yukarıdaki linke tıklamam gerekiyormuş sanırım ama ne anlama geldiğini anlamadım...

biri bana yardımcı olsun yaaaa :(

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eğer transferin gerçekleşmesini istiyorsan bu maile cevap verme, transferi iptal etmek istiyorsan bu linke tıkla diyor. sen de transferi istediğine göre, hiç bir şey yapma.. transfer kendiliğinden gerçekleşecek hayırlı olsun :p

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ohhh beee :)
lem bu işleri bilmemek ne kötü varya dün geceden beri forumu esir aldım valla :D
teşekkürler dostum saolasın;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.