İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domainler ile ilgili soru

S

Skeleton

Misafir
Almak istediğim bir domain için whois araması yaptırdığım zaman expired olduğu gözüküyor (1 ay falan geçmiş üzerinden). siteye girmeye çalıştığım zaman site gözükmüyor zaten. almaya çalıştığımda ise başka birisine kayıtlı, satın alamazsınız diyor. bir yerde bu domainlerin expire olma süreci ile ilgili bir şeyler okumuştum ama tam olarak hatırlamıyorum. hatırladığım kadarıyla expire olduğu tarihten sonra şu anda kayıt sahibi gözüken kişiye belli bir süre falan tanınıyormuş galiba. Bu konuda bilginiz tecrübeniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
belli bir süre tanınıyor haklısın.. ilk önce registrar-hold oluyor.. sonra redemption period sonra da pending.. 2-3 ay sürüyor yani düşmesi

mexut

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Domain expired olduktan sonra bazı periodlardan gecıyor domainin Pending Delete olmasını bekleyeceksın.. Status: yazan kısımda pending delete gozukuyorsa 1-7 gun arasında domain kayıttan duser.. tabi register etmek istedigin domain guzel ve jenerik bir isme sahipse düşmeden daha back-order (önceden sipariş) edilebilir.. bunları goz onunde bulundurman gerekıyor.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
backorder içinse şunlara bak:
pool.com (tavsiye ederim 1 backorderın 1'i başarılı)
snapnames.com (denemedim)
godaddy.com (tavsiye etmem 5 backorderın 1 tanesi başarılı oldu)

Y

yaBgu

Misafir
bir alan adının kayıttan düşmesi ortalama 75 gün sürüyor.
eğer takip ettiğin alan adının uzantısı .com ise ve bu alan adının diğer uzantıları .net, .org vs. kayıtlı ise düşecek olan alan adını (domain) backorder yapmanı tavsiye ederim.

backorder için
www.enom.com (clup drop)
www.snapnames.com

tavsiye ederim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.