İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

DomainTools.com'da ilginç bir durum

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
DomainTools.com un whois tool'unu kullanırken sorguladığım domainin aynı zamanda access loglarınıda takip ediyordum..

Kendi sorgum esnasında, siteye 66.249 ile başlayan bir IP girdi ve giren IP'nin agent kodlarında kullandığım tarayıcının(firefox) un bilgileri vardı.

66.249.0.0 IP serisi google'a ait. Bir yanlışlıkmı var diye merak ettim başka bir sitemin access loglarını tail -f ile takibe alıp domaintools dan yeni bir sorgulama daha yaptım ve sonuç yine aynı..

Sizce bunlar ne çeviriyor :)

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Whois bilgilerinde sunulan bilgilerden herhangi biri için bir Google API kullanılıyor olabilir mi?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
www.whois.sc/IP_ADRESI
ile bloğun gerçekten google'a ait olup olmadığına bak. Google'ın fake referer ile gelip gittiği zaten bir dedikodu ama mantıksız olan domaintools'a girince niye google gelsin sana, bir şekilde ping mi ediyorlar. Sanmam.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.