İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

donanım

A

Anonymous

Misafir
burda donanım forumu olmadığı için buraya yazıyorum. benim monitör acaip bi şekilde titriyor. niye? ve bunu nasıl engelleyebilirim?

A

Anonymous

Misafir
yakınında elektronik bir cihaz varmı, adaptör, receiver, vcd-player vs.
tazeleme oranı kaç, kaç yaşında, miadı dolmuş mu gibi unsurlar sayılabilir.

A

Anonymous

Misafir
elektronik olarak speaker'ları sayarsak speaker var. tazeleme oranını bilmiyom. zaten daha bi kaç aylık. modeli: Philips 107E

A

Anonymous

Misafir
Merhaba.
Yeni demek. speakerların moniterle olan mesafesini biraz arttır. manyetik alan meselesi. sonra Denetim masası > Görüntü > Ayarlar > Gelişmiş > Bağdaştırıcı bölümünde Yenileme hızı bölümüne bir göz at. gerkirse değiştir.
Saygılar.

A

Anonymous

Misafir
bahsettiğin monitör yanlış hatırlamıyorsam 1024*768@85hz çalışabiliyor.. bu ayarı bir dene istersen

A

Anonymous

Misafir
Bunun tek sebebi monitorunun kaldirabilecegi MHZ den daha yuksek bir refresh rate kullanman.Goruntu ozelliklerinden girip tazeleme oranini 60 `a indir, renk derinligini 16 bit yap.Bu ise yarayacaktir.

A

Anonymous

Misafir
o monitör için düşük bir frekans değilmi? 60 yaparsan titremeyi daha çok hissedersin. daha önce önerdiğim frekans ve çözünürlükler o monitör için çok ideal. 1024x768@85Hz. neco eğer işletim sistemin monitörü tanımamışsa ve standart monitör olarak tanıyorsa ondan da olabilir. monitörle gelen cd'den sürücüleri yükle. ve yukardaki ayarları kullan o ayarları aynı model monitörde denedim ve gayet güzel çalışıyor.

E

enginur

Misafir
arkadaşlar hepiniz birşeyler yazmışsınız yazmasınada bu arkadaşın işletim sistemini soran yok !
Önce ne kullanıyorsun dili ne onu söyle sana sonra yardımcı olayım.

N

neco83

Misafir
işletim sistemim winxp. arkadaşların dediklerini yapınca sorun kalktı ama arada sırada kafası esince yine titriyor. ayrıca benim bir sorum daha olcak eğer işletim sistemin linux olsaydı (redhat7.3) bu monitör titreme olayını nasıl halledebilirdim? çünki linux de kurdum ama sık kullanmıyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.