İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

dosyalamayı değiştirmek ters teper mi?

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2 ay önce sandboxtan çıkan 6000tekilli bir sitem var.
htaccess kullanarak dosyalamayı yenilersem sandbox olmasa bile ona benzer bir sorun yaşar mıyım?
Bu konuda tecrübe sahibi biri var mı?
Başarılar.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
2 ay önce sandboxtan çıkan 6000tekilli bir sitem var.
htaccess kullanarak dosyalamayı yenilersem sandbox olmasa bile ona benzer bir sorun yaşar mıyım?
Bu konuda tecrübe sahibi biri var mı?
Başarılar.

Bu konuda daha önce bir sorun yaşayan hiç görmedim daha, yani söylemek istediğim şu...
Benim bir sitem var ve sitemde 5 sayfam var bu 5 sayfa şöyle.
1. index.html - sitenin ana sayfası ( PR5 )
2. hoptirik.html - hoptirik hakkında bilgiler var (PR4)
3. dubidik.html. - dubidik hakkında bilgiler var (PR4)
4. kubidik.html - kubidik hakkında bilgiler var (PR4)
5. iletisim.html - iletişim bilgilerim var (PR3)

Eğer bu sayfaların içeriklerini değiştirirsen pr değerlerin düşmez bir süre yine aynı kelimelerden hit almaya devam edersin...

Ama sen bu beş bağlantıyı değiştireceksen ve hoptirik.html sayfasını hoptirik.php yapacaksan hoptirik.html sayfasının pr değerini almayacaktır, komple farklı bir içerik sunacak olursanda aramalarda aynı ziyaretçiler sayfana bir süre sonra gelmez olacaktır...

Sunucudan o sayfaları silmeden (bir google pr güncellemesi süresince) yeni sayfalarını oluşturup atarsan sitenin ana pr değeri değişmeyecektir ama binayı yeniden inşaa etmek gibi bir durum ortaya çıkacaktır bir süre hit düşüşü yaşayacaksın demektir...

Bunları göze alırsan bir problem yok..

Eğer komple içerik değiştireceksende zaten dediğim gibi bir süre sonra hitlerinde düşüş başlayacak ve içerik farklılaştığı için büyük ihtimalle ana sayfanın pr değeri sabit kalacak fakat alt sayfaların değerleri sıfırlanacaktır...

Kolay gelsin

Ntie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok güzel bir şekilde açıklamışsın tşkler. Peki sitede bulunan 1200html'den 400 tanesi html'yi direk silersek ve 404.shtml atarsak siteye ßu siteyi hit haricinde ßir mağduriyete uğratırmı ? Ve Siteye yeni atacağım html'lerin okumasinda bir aksaklık yaratırmı zaman gibi ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hayır hiçbir problem olmaz... Hatta o sileceğin 400 html sayfası genel olarak site içeriğinden farklı ve site içeriğini farklı yerlere taşıyorsa faydası bile olur...

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben googlebot olsam 400 tane indexlediğim sayfamın senin tarafından silindiğini, ve hiç sevmedim 30 saniyenin altında refresh ile başka bir sayfaya yönlendirdiğini görsem. Seni tekrar sandbox a sokardım.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Eğer a.com sitesi içerisinde olan a.com/b.html sayfası c.com adresine yönlendirilseydi o zaman sandboxa alırdın ama öyle bir durum söz konusu değil dolayısı ile sandboxa alamazsın sen onu :p ayrıca ortada bir meta refresh falan yok...

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim hitin %99 u zaten direk domainden geliyor. Ara sayfalardan nadir kullanıcı geliyor.
Merak ettiğim nokta şu: google bunu zayıflık olarak algılayıp siteyi komple cezalandırabilir mi?
Aslında bu konudaki fikrim bir cezalandırmanın olmayacağı yönünde ama yine de emin olmak istiyorum.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
için rahat olsun dediğim gibi eğer site içeriğinden kopuk sayfalarsa zaten bırak cezalandırmayı göreceksinki ilk güncellemeden sonra sitenin asıl konusuyla alakalı kelimelerde çok büyük oranda daha üst sıralara geleceksin...

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ani değişimlerin google ın dikkatini çektiğini biliyorum sen riske hiç girme bence

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
bi url örneği verirsen yardımcı olabilirim.. yani eski yapısı nasıldı ve yeni yapısını nasıl düşünüyosun urllerin. eski urller dinamik bi sayfa mı yoksa ayrı ayrı html sayfalar mı

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
url vermeden şöyle bir örnek vereyim;
eski hali dosya.php?id=xxxxx //x leri basamak olrark düşünün
yeni hali dosyaxxxxx.html

haklısın mathiaxbars,
ama dmoza eklenirse riske girecm

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
url vermeden şöyle bir örnek vereyim;
eski hali dosya.php?id=xxxxx //x leri basamak olrark düşünün
yeni hali dosyaxxxxx.html

haklısın mathiaxbars,
ama dmoza eklenirse riske girecm

yaklaşık bir ay kadar önce, 8 aydır değişmeden çalışan php sitemi htaccess ile html olarak yorumlattım.

o zaman, 200 civarı indeksli sayfam vardı, bugün 540 civarı.

sonuçta, sayfalarına dosya.php?id=xxx olarakta girilebilecek htaccess ile yorumlattığında, html adresindende girilebilecek.

hiçbir sorunu olmayacaktır diye düşünüyorum ama tabiki hiçbirimiz google mühendisi değiliz, emin olduklarımız aslında %99.99 dur. :)

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sırf yazayım diye yanlış bilgi veriyorsun sonrada için rahat yap diyorsun. Bu nasıl bir mantık ? Seo işinde ateşlisin fakat, bunlar bir site için önemli konular öyle hoppadan sayfanı sil ve yönlendir yap diyorsun sonra adam %90 gibi bir durum la sandbox a düşecek o zaman ne olacak ? yönlendirmeyi iyi yapmadın mı diyeceksin. Yönlendirme terimine gelince "refresh, location, java script, vs. vs." hiç fark etmiyor. Araştırırsan 30 saniyeden önce botun başka sayfaya yönlendirilmesinin çok ama çok yanlış olduğunu görürsün.

Şöyle bir durum varki google için değil içerik title değişiminde bile alt sıralara düşersiniz "o sayfa için" fakat 400 rakam gibi toplu sayfa silerseniz sanırım tahmin ederseniz ne olacağını.

Google dan kurallarına uyarak sayfa silmenin tek yolu vardır.

Tıkla oku.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Abi sırf bana cevap yazayım diye uğraşıyorsun diğer konularlada ortaya laf atmakla kalıyorsun eğer gerçekten birşey biliyorsan konuş, yoksa söylediklerimi kafana göre yorumlayıpta birşeyler yazma... Yazdıklarımı iyice okurmusun?
Verdiğin sayfada robots.txt hakkında ip uçları var, bumu konumuz? Yada robots.txt ile içerik çıkarmak bumu konumuz?
Madem biliyorsun gerçekten anlat bilelim diyorum ortadan kayboluyorsun, tekrar ediyorum bak iyice oku şayet site içeriğinden farklı sayfaları çıkaracaksanız sitenizin ana içeriğine ait olan keywordlardan daha fazla ziyaretçi alacak ve daha üst sıralara geleceksiniz...
Bunun mantığıda tek bir içeriğe yoğunlaşmaktır, bu tür siteleride google daha çok sever.
Ben burada yazdığım hiçbir konuyu sağdan soldan duyma, ondan bundan uydurma bilgiler dahilinde yazmıyorum söylediğim herşey kendi tecrübelerime dayalı bilgilerdir...
Konu ile alakası olmadığı halde alakalı sanıyorsun ama değil... Yani çok biliyorum edası ise bu tamam abi sen çok biliyorsun.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Çok güzel bir şekilde açıklamışsın tşkler. Peki sitede bulunan 1200html'den 400 tanesi html'yi direk silersek ve 404.shtml atarsak siteye ßu siteyi hit haricinde ßir mağduriyete uğratırmı ? Ve Siteye yeni atacağım html'lerin okumasinda bir aksaklık yaratırmı zaman gibi ?

Hayır hiçbir problem olmaz... Hatta o sileceğin 400 html sayfası genel olarak site içeriğinden farklı ve site içeriğini farklı yerlere taşıyorsa faydası bile olur...

Benim yanıtlamak istediğim konu bu.

Verdiğin sayfada robots.txt hakkında ip uçları var, bumu konumuz? Yada robots.txt ile içerik çıkarmak bumu konumuz?

Dedimya "Tıkla Oku" diye. Sanırım sen sadece tıklamak'la kalmışsın.

Bireysel sayfaları çıkar
Not: Eğer isteğinizin acil olduğuna ve Google'ın sitenizi bir sonraki gezme zamanına kadar bekleyemeyeceğini düşünüyorsanız, bizim otomatik URL silme sistemimizi kullanınız. Bo otomatikleştirilmiş sürecin gerçekleşebilmesi için, öncelikle webmaster'ınızın, gerekli meta tag'larını sayfanın HTML koduna eklemiş olması gereklidir.

Gerekli Meta tag'lar

Bireysel sayfaları çıkar

Eğer tüm arama robotlarının, sitenizdeki bireysel sayfaları indekslemesini engellemek istiyorsanız, sayfanın HTML koduna aşağıdaki Meta Tag'i ekleyin:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

Eğer tüm arama robotlarının, sitenizdeki bireysel sayfaları indekslemesini istiyorsanız, sadece Google'ı engellemek istiyorsanız, aşağıdaki Tag'i kullanın:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5