İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Download bağımlılığı…

baates

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2012
Mesajlar
24
Reaction score
0
Aslında basit birer alışkanlık gibi görünen ama zamanla yapmaktan kendimizi alamadığımız, kısaca bağımlılık olarak nitelendirdiğimiz davranışların anlatıldığı bölümüz de uzun zamandır yazmak istediğim bir konu: Download bağımlılığı. Türkçe bir ifade ile İnternet gördüdüğüm yerde indirme yapmalıyım gibi bişe. İçerisine benim de girdiğim bu tip hasta insanların İnternet kullanmaktan anladığı tek şey gördüğü belli belirsiz nesneleri, kategori ayırmaksızın indirmek ,indirmek ,indirmek… İndirdiği dosyanın türü çokta önemli değil; film, müzik,program,.txt virüs, oyun… Karşısına çıkan sayfaların ‘indirin’ yazılarını arayan bir topluluktur bunlar.İndirme çılgınlığı bende nasıl bu safhalara kadar ilerledi bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa indirmeden duramıyorum. Download yapmadığım bir günü boşa geçirilmiş sayacak kadar hastayım…


Şimdi de bu hastalığın belirtileri nelerdir bu hastalar ne yer ne içer, yatar mı uyur mu birazda o konulara değinelim. Belki sizde yakalanmışsınız ama farkında değilsinizdir. (Sanırım cümle bozukluklarından da anladınız bir yandan film indiriyorum…) Bu hastalar bilgisayar başına oturur oturmaz normal insanlar gibi haber siteleri veya sosyal sitelere girmezler, ilk iş film dağıtan sitelerde yeni düşen film var mı onu kontrol etmek yoksa bile daha önce indirdiği bir filmin daha kaliteli bir versiyonu var mı diyerekten hummalı bir araştırmaya girmektir. Film aşamasında umduğunu bulamayan yada işe yarar bir şey elde edemeyince sıra oyun dağıtan sitelere gelir. Bu sitelerde daha seçici davranan arkadaşımız genel olarak torrent sitelerine yönelir. Çünkü torrent olarak oyun indirmek büyük bir kolaylık ve hız sağlamakta; premium üyelik derdi de olmadığı için gayet popüler ve tercih edilmektedir. Daha sonra program indirmeye yönelinir. Burada ilk tercih katılımsız olaması ve full ibaresi taşımasıdır. Daha sonra müzik forumları ve diğer forumlar gezilerek indirilecek bir şey olup olmadığına göz atılır.

Bu tip insanların en sevmediği olaylar şöyle sıralarsak: bağlantı problemi olan ve yavaş olan , kotası olan ve yönetici kısıtlaması olan İnternet. Bunlardan nefret ederler. En sevdikleri şeyse Wi-fi dir. Nerede beleş Wi-Fi bulsunlar vampir gibi kanını emerler de emerler. Doymak bilmeyen Download açlığı hiçbir şeye benzemez. Kendi aralarında kaç GB veri indirdiklerini anlatır ve çok indirme yapan arkadaşına gıpta ederek neden daha fazla indirmediğine üzülürler. Tüm bunlar olup bittikten sonra arkadaş bilgisayarında bir sürü gereksiz dosya indirdiğini görür ve hemen bir temizleme programı yardımıyla sıkı bir temizlik yapar ve kendi kendine söz verir bir daha böyle gereksiz şeyler indirmeyeceğine dair kendi kendine söz verir ama nafile yarın yine aynı tarifeye devam…

kaynak...
 

zekig

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Kasım 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Fan sesi olmadan uyuyamamak diye bir şey de var :)
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
İşte bu tip insanlar yüzünden (ADİ)L Kullanım Kotası var. :) Yoksa ISP'ler deli değil bir de limitlendirme ve takip sistemleri ile uğraşsınlar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst