İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dünya altın zengini Amerika

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
8 bin 133 tonla en fazla altın rezervini elinde bulunduruyor

Dünya Altın Konseyi verilerine göre ABD, 8 bin 133 tonla en fazla altın rezervi bulunan ülke konumunda. Amerikan Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin yüzde 73'ünü altın oluşturuyor.

AA muhabirinin Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) Haziran ayı verilerinden derlediği bilgiye göre, ABD 8 bin 133,5 ton altın rezervi ile dünyada en fazla rezerv bulunduran ülke olurken, ülke rezervlerinin toplamının yüzde 72,8'i altından oluşuyor.

Almanya ise 3 bin 406 ton ile ikinci sırada yer aldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2 bin 966 ton altın rezervi ile listenin üçüncü sırasında yer aldı. IMF'yi 2 bin 451 ton ile İtalya, 2 bin 435 ton ile Fransa, bin 54 ton ile Çin izledi.

İsviçre'nin aynı dönemde altın rezervi bin 40 ton olarak hesaplanırken, Japonya'nın rezervi 765 ton, Rusya'nın rezervi 668 ton, Hollanda'nın rezervi de 668 ton oldu,

Türkiye ise 116 ton altın rezervi ile listenin 29. sırasında yer aldı. Türkiye'nin toplam rezervlerinin yüzde 5,7'sini altın oluşturdu.

Yunanistan ise 112 ton altın rezervi ile Türkiye'nin ardından 30. sırada bulunuyor. Listenin sonunda ise 0,3 ton ile Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti yer alıyor.

AA
 

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
Bu işler baya karmaşık. Yani altın rezervi olmadan kafanıza göre istediğiniz miktarlarda para basamazsınız. Kağıt para aslında altın karşılığı bir belgeden ibarettir. Biraz detaya girelim.

"Kağıt para eninde sonunda gerçek değerine döner. Sıfıra."
Voltaire, 1729

Kağıt paranın tarihine kısaca bir göz atalım isterseniz.
Kağıt paranın ortaya çıkışı ortaçağ Avrupa’sında başlar. Altın para taşımak ve saklamak zor olduğundan bazı sarraflar sertifika karşılığı altınları emanet etme hizmeti vermeye başladı. Bu nedenle kendilerine para değiştirici dendi. Bunun yaygınlaşması sonucu insanlar altınlar yerine doğrudan sertifika alış verişi yapmaya başladılar. Çoğu insanın altınını geri istemediğini farkeden sarraflar hile yapmakta gecikmedi. Karşılıksız sertifika bastılar. Karşılıksız basılan sertifikalar sarrafların hızlı bir biçimde zenginleşmelerine ve daha çok borç verebilmelerine olanak sağladı.

MS 12.yy’da İngiltere kralı I.Henry krallığı sarrafların hilelerinden ve spekülasyonlarından korumak amacıyla ağaç dallarından yontulmuş çubukları(Talley sticks) para olarak kullanmaya başladı. Hazine bu para ile hazine borçlandığı gibi, bunları vergi olarak da kabul ediyordu. Sahteciliği engellemek için üretilen her çubuğun yarısı hazinede saklı kalıyordu. Bu çubuklar 19.yy’a kadar başarıyla kullanıldı. Kraliçe I.Elizabeth 16.yy’da kendi adına para basarak sarrafların etkisini azalttı. Bu durum 1642′deki ihtilale kadar sürdü. İhtilal sonrası tekrar güç kazanan sarraflar sonraki 50 yıllık dönemde İmparatorluğun sonu gelmeyen savaşlar nedeniyle borçlanması sayesinde palazlanıp politik arenada iyice yerleştiler.

Merkez bankaları asırlar önce sarrafların yaptıkları hilenin ve hırsızlığın yasallaşmış halidir. Kısmi rezerv bankacılığının kalpazanlıktan hiç bir farkı yoktur. Bir banka hissedarı sadece yasalar size değil, ama bankaya para basma yetkisi verdiği için para kazanmaktadır.

Kaynak : http://cokus.wordpress.com/2009/08/17/para/
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
rezerv derken ellerinde bulunanmı yoksa tahmini topraktaki atın miktarımı...


Ellerinde bulunan diye tahmin ediyorum.Oda normal rakamlar yani.Ekonominin kötü olduğunu gösteren rakamlar:D
 

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
rezerv derken ellerinde bulunanmı yoksa tahmini topraktaki atın miktarımı...


Ellerinde bulunan diye tahmin ediyorum.Oda normal rakamlar yani.Ekonominin kötü olduğunu gösteren rakamlar:D

Maalesef elde bulunan durumunda. Türkiye aslında Altın cenneti olmasına rağmen garip bir politika yüzünden ( Dünya' daki rezervler çok diye ) sahip olduğu kaynağı çıkartamıyor.. Ülkemizde altın çok ama Almanya rezervleri bitmeden ( sanırım cenevre anlaşmasıydı ) kazı yapamıyoruz !
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Eskiden altın tarafından destekleniyordu ama artık değil. Bkz Zeitgeist Part I.
 

uyuz

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
2,515
Reaction score
0
amerika parasını altın karşılığıyla basmaz, dolayısı ile amerikan dolarının altın karşılığı yoktur. istediği kadar parayı sadece kağıt maliyetine basar. federal reserve deki altınlar başka ülkelerin altınlarıdır.
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
Evet sanırım dünyada nekadar amerikan doları döndüşü bilinmiyormuş...Basıp basıp duruyorlar
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst