İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

cerezlerim

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Aralık 2013
Mesajlar
80
Reaction score
0
Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler..

Nazım Hikmet

Ne kadar güzel söylemiş değil mi Nazım.. Kadınlarımız.. Elleri öpülesi, değerli, yüce kadınlarımız.. Kah memleketin fedakar anneleri kah yürek kapılarını bizlere açan o kıymetli eşlerimiz, ne değerli ve vazgeçilmezdir bizler için..

Zaman zaman karadenizin engin dağları arasında sırtlarında sepetleriyle, zaman zaman doğusunda sarp eteklerinde sürülerin peşinde koşturan, zaman zaman da memleketimin dört bir tarafında iş hayatının yoğun temposunda kaybolup giden, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık olan kadınlarımız, dünya kadınlar gününüzü kutluyorum.

Peygamberimizin de cennetin annelerin ayakların altında olduğunu ifade ettiği o veciz sözden de anlaşılacağı üzere annelerimizin, eşlerimizin, kardeşlerimizin hatta kızlarımızın dahi ne yüce birer kutsal varlıklar olduklarını idrak etmek hiç de güç değil.

Kadına Şiddete Karşıyız

Gün geçmiyor ki arkadaşlar, ülkemin bir köşesinde kadına şiddet olayı görmeyeyim. Hele geçende bir cinayet olayı gördüm bir haber kanalında, adam karısının akrabalarıyla görüşmesini istemiyor ve bakır tel ile boğup öldürüyor zavallıyı. Burada asıl zavallı olan o koca olan mahluktur. O kadar zavallı ki, tabiatı gereği kendisinden güçsüz ve korunası olan bir varlığa böylesine hücum ederek ölümüne sebep olabiliyor. Sinirden küplere biniyordum, gerçekten yanımda olsa bir kaşık suda boğabilirdim o adam olacak yaratığı. İnsan nasıl kıyabilir kendisinden zayıf olan bir insana ve nasıl bir şey gözünü karartabilir bu kadar. Hatası vardır ya da yoktur, ama neticede o bir insan. Yazık gerçekten yazık. Özür dilerim canınızı sıktıysam sizin de..

Acıyla yoğurulan, sabırla bilenen, hakkı ödenemeyecek olan baş tacı kadınlarımızın tekrar kadınlar gününü kutluyor ve şu andan itibaren bir daha kadınlarımıza yönelik vahim olayların vuku bulmamasını temenni ediyorum. Teşekkür ederim..

Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/03/elleri-opulesi-kadnlarmzdunya-kadnlar.html

İyi Çalışmalar..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst