İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Düşündürücü

T

The_Best

Misafir
Neden ülkemizdeki internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu interneti bir absürt merkezi olarak görmektedir anlamış değilim, internet çok büyük bir silahtır aslında her türlü bilginin anlık ulaşılabileceği hızlı bir haberleşme aracıdır, bu büyük silahı yabancılar çok güzel kullanıyorlar, üniversiteler tezlerini makalelerini internette yayımlıyor, düşündüklerini halka sorarak fikir platformu oluşturuyorlar,

Bizde de böyle güzel siteler var tabi ancak kullanılmıyor, az hit alıyorlar ve rağbet görmüyorlar, en çok hit alan sitelerde aşk mesajları, bayanlara özel, cinsellik, mankenlerin fotoğrafları vs. içeriği bulunan sitelerdir, arz talep meselesi olunca da bu siteler hızla artıyor, sanırım internet kültürümüz oldukça düşüyor. Bunun önüne geçilmesi lazım, nasıl gazeteler kontrol ediliyorsa internet sitelerinin de bir kontrol den geçmesi lazım.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence çok haklısın. ama çözümü gerçekten çok zor bir sorun. çünkü hem internete sınır koyamazsın. herkes istediğini yapar. kimse kontrol edemez. bi de şu var insanlarımızın çoğu aynı kafada sen istediğin kadar yararlı site yap onlar manken sitelerini her yerde arayacaklardır... ama gerçekten olaya çok mantıklı yaklaşmışsın.. ama ne yazık ki ben buna gazeteler gibi kontrol edilerek yaklaşımını bir çözüm olarak görmüyorum...

S

SempatiX

Misafir
Bende sana hak veriyorum arkadaşım ama seninde söylediğin gibi arz talep meselesi bu olay... Yasaklamak bunları, önüne geçmek imkansız gibi birşey, aslına imkansız diye birşey yoktur ama ona yakındır yani çok güçtür... Hadi yaptın diyelim 3 tane site bıraktın diyelim diger kapanan sitelerinde hitleri onlara kayacaktır ve degişen birşey olmayacaktır... Siteleri degil önce kafaları değiştirmek lazım...

T

The_Best

Misafir
Evet sempatix doğru söylüyorsun kafaları değiştirmek lazım.

Sivrisinekleri tek tek yoketmektense sivrisineğin kaynağı olan bataklığı kurutmayı tercih etmek lazım.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
internet cafe ye gidip bi bakın. sonra oturanlara sorun niye burdasın ? abi kız felan ariyom nete takılıyorlarmış :D cevapların %60 ı bu yönde. başka bi cevap ; abi benim mircte kanalım var oraya adam felan topluyom kız nickleri ile giriom reklam felan yapiom. bunlarda %20 oluşturuyo. işte bazıları eğlence için felan giriyorlar. bazıları tckimlik no su ssk emekli bilmemne vs.. bunlardan dolayı giriyolar. öğrenci olanlar işte dönem ödevi için felan giriyo. ee işte bazıları para kazanmak için giriyo. en sonda da ufak bi kesim bi şeler öğrenerek kendini geliştirmek için giriyo :)

işte bunların kafalarını değiştirmek için EĞİTİM ŞART ! :D

S

SempatiX

Misafir
muratozcirpici arkadaşım söylemiş bende söylemeden duramıyacam bir Cem Yılmaz yaklaşımıyla...

Eğitim Şart

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.