İncelediğim kadarıyla Yandex, Index konusunda Google gibi önce ne varsa indexliyim sonra algoritma üzerinden süzerim Webmaster'ları da sinir ederim mantığı ile çalışmıyor. Ya hiç almıyor index'e alıyorsada sadece değerli bulduğu sayfaları gösteriyor. Yani daha temiz bir arama havuzu oluşturma çabasında.
Yandex açıldıktan sonra Google'u pek kullanmamaya başladım ve Google'da bulamadığım bir şey olduğunda gidip Yandex'e de bakmak artık alışkanlık oldu.
Bende Search teknolojileri üzerine çalışıyorum, Java ile uzun süredir geliştirdiğim bir bot var. 1/2 ay da bitiririm diye girdim şuan 15.000 satırdan fazla kod var

ve daha file type indexing'de eksik olan türler var

Gerçekten arama motoru geliştirmek çok zor bir iş.
Yazılımı, algoritması ayrı bir problem. Hadi onları bitirdin, gelen veriyi işlemek, yönetmek ve database'lere dağıtmak ayrı bir problem. Güvenlik ve performans'a hiç girmiyorum bile

Tabii benim ki Ar-Ge amaçlı bir çalışma fakat doğru destekler ile yerelleşmesi ve globalleşmesi mümkün bir yapı.
Bu da gösteriyor ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde Google artık eskisi gibi tek elcilik oyununda baya bir zorlanacak.
Tekrardan Yandex'e başarılar dilerim.