İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

E-gold

Z

zamanzede

Misafir
Arkadaşlar biraz paranoyakmısım gibi gelebilir size.Ben genelde internette uye oldugum hicbir yere kişisel bilgilerimi dogru ekliyle girmedim,ozellikle de adresimi ve telefon numaramı.Şimdi E-gold a uye olmak istiyorum fakat benden telefon numaramı ve adresimi istiyor.Bu bilgilerin gerekli olduguna eminim;fakat guvenli bir şekilde saklanacagından nasıl emin olabilirim.Sizlerden E-gold üyesi olan var mı?En azından telefon numaramı girmesem birşey kaybedermiyim?
Bunun yanında E-gold da biriken paralarınızı sizkler hangi yontemlerle alıyorsunuz?
Tesekkurler....

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
re:

Ben hiç bir zaman bu tip formlara gerçek bilgilerimi girmiyorum.Eğer bana çek yolluyorlarsa, o zaman mecburen ad,soyad ve adres bilgilerimi doğru giriyorum.
Bence bir tane kendinden sanal kendin yarat ve adını soaydını adresini kendin belirle :) Bu formlarda bu bilgileri kullan. Şimdiye kadar paralar hep çek ve eft ile geldiği için, E-gold'tan para almak nasip olmadı :(
E-gold şifreni ve hatırlatma şifrelerini muhakkak bir yerlere yaz. Eğer bunları unutursan, şifreni ancak telefon onayı ile alabiliyorsun. (yanlış hatırlamıyorsam)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
yaw böyle sitelere bilgi verirken çekinecek bir şey yok. adam seni arayıp işletecek mi yada evine şarbonlu paket mi gönderecek? sen adamlara güvenki onlarda sana güvenip ona göre iş yaparlar...

---------------
www.xEarn.com

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
re:

Kişisel bilgileri saklamak her zaman iyidir.
Bugün bir banka şubesini arıyorsun (ismi lazım değil) adamlara internet şifremi kaybettim diyorsun. Onlarda bana anamın kızlık soyadını,adımı,soyadımı,baba adımı vs.. gibi basit ve çevremdeki bir çok kişinin bildiği bilgileri soruyorlar veeee.... Al sana internet bankacılığı şifresi :)
özellikle kariyer-iş sitelerinde ki formlarda anamızın kızlık soyadını ve diğer bütün kişisel bilgileri soruyorlar. Kişisel bilgi gizliliği sadece para kazanma sistemlerin değil, bütün sistemlerde çok önemli.

En basitinden, adam topliste üye oluyor ve oraya mail adresinde kullandığı şifresini yazıyor.Kötü amaçlı bir admin o şifreyi database'den veya onay ekranından rahatça görebildiği için, gidiyo mail adresine, yazıyor şifreyi...
Al sana mail adresi :) Hele adamın bir web sayfası varsa, bu mailden web sayfasının şifresini ftp bilgilerini vs. buluyor. Aynı adresten üye olduğu bütün adreslerin şifrelerine ulaşabiliyor ve buralardan kişisel bilgilerine ulaşıyor.

Yani, bir şekilde kişisel bilgilerimizi gizlememiz ve sadece gerçekten güvenilir yerlerde kullanmamız gerekiyor.

Sonuçta ben kişisel bilgilerimi zorunlu kalmadıkça doğru yazmam.
Sponsorların çoğunda adım,soyadım bile farklıdır.Ama hangisinde hangi ismi adresi şifreyi kullandığımı bilirim :)

Sevgiler...

FeyzaBlog

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
E-gold bilgileri

E-gold şifresi kaybedilince şifrenin posta adresine gönderileceği önceden düşünülürse, kayıt olurken doğru isim ve ev adresi verilmesi önemlidir.

Aynı şekilde geçerli telefon numarası da verilmelidir. (If you forget your passphrase it is important that this phone number reach you for validation)

Anne kızlık soyadı, baba adı vs zaten sorulmuyor.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
şifre eposta adresine gönderilmiyor. verdiğiniz numara aranıyor. ve size yeni 8 haneli şifreniz söyleniyor tabii bu işlemden önce gerekli onaylama işlemleri yapılıyor...

iyi çalışmalar...

S

sergold

Misafir
e-gold tamamdir senin ismini adresini kimseye soylemez zannetmiyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.