İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

E-Ticarette Bir Çok Ürün Alıp Depolamamız mı Gerek?

maswey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba iyinet

Belirli bir bütçe ile tek alana yönelik bir e ticaret sitesi kurmayı düşünüyorum bir çok alışveriş sitesini ve yazılımlarını inceliyorum anlayamadığım bir nokta var bir alışveriş sitesinde bir çok ürün satışı yapılıyor diyelim televizyon, kamera, telefon, ayakkabı, takı gibi benim bu ürünleri satmam için bu ürünlerden alıp depolamam mı lazım yoksa belirli firmalarla anlaşıp siparişler doğrultusunda mı firmalardan alıcam nasıl oluyor çözemedim işi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Sitemizden verilen tüm siparişleriniz, ithalatçı firmalarımızdan temin edilerek siz değerli müşterilerimize gönderilmektedir. Firmamızda satışı yapılan tüm ürünler anlaşmalı olduğumuz firma deposunda mevcur olup ürün sayfasında belirtilen süreç içerisinde firma deposundan alınarak firmamıza getirilmekte ve giriş işlemleri tamamlandıktan sonra hemen tarafınıza teslim edilmek üzere kargoya teslim edilmektir. Bu işlem yapılıncaya kadar olan süreç de sipariş takip ekranına Tedarik sürecinde yada Üretici firmadan beklenmekte şeklinde ibareler yer almaktadır.

Tedarik sürecimiz ortalama 3 iş gününü kapsamakta olup hafta sonu verilen siparişler hafta başı itibariyle dikkate alınmakta ve sipariş oluşturulduğu tarih itibariyle karşılaşılan hafta sonları (Cumartesi ve Pazar günleri ) bu sürece dahil olmamaktadır.

Firmamıza göstermiş olduğunuz ilginiz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla...

hepsiburada.com'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

maswey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani biz müşteriden gelen siparişleri firmadan isteyip firma direk müşteriyemi gönderiyor?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Değişik iş modelleri uygulayabilirsin. 1. si canlı stok. Bu tipte bir depon olması gerekir ve malları stoklarsın, satış yaptıkça mallar senin depondan çıkar. Gerekli durumlarda azalan mallardan yeniden tedarik siparişi yapılır. Bunun avantajı müşteri için daha hızlı (muhtemelen sipariş günü) kargolamadır. Dezavantajı ise taşıma maliyetidir. Taşıma maliyeti, depo alanı + stoğun toptan nakdi değeri. Diğer bir yöntem ise dropship. (Türkçe'si var mı bunun bilmiyorum) Bunda canlı stok tutulmaz, websitesi üzerinde sanal bir dükkan olarak var olursun. Sipariş geldikçe, tedarikçiye geçilir ve tedarikçi tarafından hazırlanır. Direk olarak müşteriye kargolama veya öncelikle sana, senden müşteriye gider. Mantıken direk kargolanması daha uygun tabi. Burada depolama ve stok taşıma maliyeti sıfırken, ürün iadesi/yanlış ürün teslimi vb. problemlerde iş büyüdükçe baş ağrısı yaratır. Tabi böyle durumlarda tedarikçinin güvenirliği ve sağlamlığına göre bir karar verilir.

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kendi malını depoladığın zaman, iyi çalışan satın alma sorumlun olması gerekir. Kendin depolama yapacağın için malı daha uygun fiyatlara alıp depo masrafı ve kargo ücretlerini fazlasıyla düşürüp üste kar etmen mümkün. Direk depolamada devamlı mal peşinde olacak iyi bir ekibe ihtiyacın olur. Tabiki iyi bir sermayeyede ihtiyacın olacak :)

Diğer seçenekte ise Angelo'nun yazdığı gibi tedarikçilerin ellerinde olursun. Onların yaptığı hatalar senin sitene mal edilir.

Örnek vermek gerekir ise ben hepsiburada.com dan aldığım ürünlerde en erken 3 gün en geç 10 gün beklemişliğim vardır. 3 gün neysede 10 gün olunca insanın bir daha alışveriş yapmayası geliyor yinede sağlam site olduğu için yapıyorum.

Diğer bir örnek ise www.otuz.com dur. Akvaryum malzemeleri satar ve kendi deposundan malı yollar. Şimdi sipariş versek 24 saat içinde siparişiniz kapınızda olur , bazen içinden ufak tefek hediyelerde çıkar :) Tabi böyle hızlı alışveriş olması büyük avantaj, siteden alışveriş yapanların 100 de 99 u memnundur herkesede tavsiye ederler.

sinnerxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
E-ticaret yapan sitelerden hiçbiri stok tutmaz (hizlial dışında-Gold computerın stoklarını kullanıyor.)

Bunun nedeni satış garantisi olmaması, büyük mekanlarda çalışmaması. Sipariş verilir. Site yetkilisi arar X firmasını, sizin siparişi ister, kurye ile siparişiniz sitenin çalıştığı yere getirilir, sitenin reklamlarının bulunduğu kutuya-poşete konulur ve kargoya verilir.

Stok işi risklidir ve kimse uğraşmaz. Maliyeti yüksektir (Barındırma, güvenlik, risk gibi ).

Scritiniz iyi olsun, anlaşmalarınız sağlam olsun stoksuz çalışın. Ne sizin başınız ağrısın nede gideriniz çoğalsın.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Biz stok tutuyoruz. Stok tutan bir çok başka şirkette vardır. Müşteri kitleniz varsa dropship'den çok çok daha sağlıklı operasyon yürütürsünüz. Ayrıca bir maldan 1 tane aldığınızda size verilecek toptan ürün indirimi 100 tane aldığınızla aynı olmaz, bu da kar marjına yansır. Bir de keşke herkes işini doğru yapsa, ama tedarikçilerin bir çoğuyla önceden beklemediğiniz yüzlerce çeşit değişik sorunla karşılaşırsınız.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.