İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ebay sitesinden telefon almayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz?

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Merhabalar,

Ben istanbul/Türkiye'de ikamet ediyorum. Amerika'dan bir tane telefon almayı düşünüyorum. bu alışverişim sırasında ebay kullanmayı düşünüyorum.
HTC HD7 oradan aldıgımda daha uygun oluyor. Burda satılan model değil ama gittigidiyor gibi sitelerde almaya kalktığınızda aynı telefon sim kart kırılmış garantisiz falan fistan 1000 900 gibi miktarlara tekabül ediyor.

Benim alacağım 400 dolar civarı. 325-400 arası.

öncelikle burda kayda değer kur ne kadar ?
yani paypal aracılığıyla alacağım ben tl olarak yüklediğimde paypalın dolar dönüşü nedir.?

Bu ürünün gelişi sırasında bir miktar varmış mesela gümrükte o miktarın altındaysa takılmadan geçiyormuş. O kadar getiren var nasıl getiriyor. Orada oturan tanıdıklarım aracılığıyla üzerine used gift flaan yazıp kutusuz getirtsem yine böyle gümrük problemi yaşarmıyım ?

Gümrükten ürün döner gibi şeyler söylüyor diğer siteler bunun doğruluk payı nedir.
Pasaport ile sadece 2 yılda 1 telefon getirebiliyormuşuz. Bu problem değilde. Gümrükte yine takılır mı. Yani yurt dışında biri alsa alırken cebine bavuluna koyup getirse sıkıntı olacağını sanmıyorm.

Bu telefonu alırsam dezavantajları nelerdir. Hangi özelliklerden yararlanamam. Unlocked alacağım kullanabilmek için tmobile yada at&t olmadan satılan yerler varmı acaba. Htc resmi sitesinde gördüğüm telefonu üzerinde tmobile yada at&t siz olanını bulamadım. Sanırım onlar o ülkede yapılan sponsorluk yada anlaşmalarla satılıyor. Kullanıcıları taahhüt ediyor bu kadar süre kullanacağım diye doğru mudur. kırıldığında garanti geçersiz mi olur. Ürün kaydı yapmam için fatura şart mıdır ne kadar ücret öderim.

özet: HTC HD7 yurtdışından alırsam türkiyedeki fiyatına mı tekabül eder.
Yardımlar için teşekkürler.

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Benim amcaoğlu siteden dğil direk alıyor dediğin gibi hem telefonları sağlıklı hep trdeki tellerin yarı fiyatı.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Çok tanıdığım var illaki biri gelirken getirebilir ama. Beklemek istemiyorum fazla. Bu yılın sonuna dogru haberler duydum w7 phonelar yarı yarı fiyat düşcek diyor bir haberde. Acaba beklesem 2 tane mi alsam bende kararsız kaldım.

bilteksis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
20
550 $ bütçeniz var ise dilerseniz İngiltere Apple Store dan size kutusunda iPhone 4 getittirebilirim.

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Çok tanıdığım var illaki biri gelirken getirebilir ama. Beklemek istemiyorum fazla. Bu yılın sonuna dogru haberler duydum w7 phonelar yarı yarı fiyat düşcek diyor bir haberde. Acaba beklesem 2 tane mi alsam bende kararsız kaldım.

2 al birini bana ver :D:D

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
@bilteksis hocam teşekkürler fakat o kadar çok bütçem yok ''şuan'' için. İphone ların ekranları olsun tarayıcıları olsun gayet hoş. Fakat bana çok resmi geliyor. HTC daha renkli hoş ve efekt olarak öndebir telefon. Yine de teşekkürler.
Ebay konusunda yardımcı olacakları bekliyorum lütfen.

SyFa

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
@bilteksis hocam teşekkürler fakat o kadar çok bütçem yok ''şuan'' için. İphone ların ekranları olsun tarayıcıları olsun gayet hoş. Fakat bana çok resmi geliyor. HTC daha renkli hoş ve efekt olarak öndebir telefon. Yine de teşekkürler.
Ebay konusunda yardımcı olacakları bekliyorum lütfen.

Hocam eğer burada HTC'yi satmaya kalkarsan 1000 Civarı anca satabilirsin. Ancak Arkadaş iphone 4 getirirse, bu para 1500'e çıkabilir...

ebaydestek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Yurda posta/kargo yolu ile telefon girişi yasaktır. Tespit edildiği gibi geri gönderilir fakat bütün paketler kontrol edilemediği için arasıra gözden kaçanlar oluyor.
Bence denememeniz tavsiye olunur,sonra hiç yoktan posta masrafından olursunuz.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Arkadaşlar daha önce yazmıştım. Yurda posta/kargo yolu ile telefon girişi yasaktır. Tespit edildiği gibi geri gönderilir fakat bütün paketler kontrol edilemediği için arasıra gözden kaçanlar oluyor.
Bence denememeniz tavsiye olunur,sonra hiç yoktan posta masrafından olursunuz.
yurtiçi birşeyler baktım ay başı alıyorum. Teşekkürler tüm yorumlar için.

mokan

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
gümrük tutarları aşmamaya gayret göster

erkanunal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim amcaoğlu siteden dğil direk alıyor dediğin gibi hem telefonları sağlıklı hep trdeki tellerin yarı fiyatı.
selam acaba ne demek istedin tam olarak anlamadim , siteden degil direkaliyor demekle ? yan yurtdisina gidip kendisi mi aliyor ?

Ekleme:
550 $ bütçeniz var ise dilerseniz İngiltere Apple Store dan size kutusunda iPhone 4 getittirebilirim.
o nasil oluyor ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.