İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Editörün top5'i için mantığa ihtiyacım var

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mysql'da videolar var mesela ben bu videoları komik videoların top5'i spor videoların top5'i fragmanların top5'i diye seçmek istiyorum yani her kategori için editörün seçtiği bir top5 olcak bunu yapmak için mantığa ihtiyacım var

Php'de o kadarda iyi sayılmam ama altından kalkabileceğimi düşünüyorum fakat nasıl bir yol izlemeliyim ?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Editor atayacaksa skor diye bir field aç mysql'de istediğin kayıtlara 5,4,3,2,1 gibi kayıt ver, sonra skor 1'den büyük olacak şekilde çektiğinde bu 5 kayıdı çeker. Kullanıcılar oylayacaksa puan tablosu açarsın, en çok puanı alana göre sıralarsın.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Ben olsaydım secmece adında bir tablo yapardım. Bu tabloda kategori id, video id, video puanlarını tutardım. Puanları Angelo nun dediği gibi 1,2,3,4,5 diye puanlardım.

Kategori id sine göre komik=3 olduğunu farzedersek, where kategoriid='3' order by puan desc
komutuyla komik kategorisini puana göre listelerdim. Diğer kategoriler içinde aynı işlemi uygulardım.

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
ben olsam hiç kasmazdım top 5 ile uğraşacağıma karışık çıkartır geçerdim :D

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teşekkürler bilgiler yapmaya çalışacağım bu şekilde

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet Angelo dediğin şekilde bir field daha açarak yaptım, teşekkürler

Disconnect dediğinide pek anlıyamadım secmece diye bir tablo açcam ve tüm videoların kategori idsini ve video idsini mi orda tutcam ? gereksiz kalabalık gibi duruyor aklıma şu şekilde gelmişti yeni tablo açıp sadece puan verdiklerimi orda tutcam video id siyle birlikte sonra o video id sinden video tablosuna bağlanıcaktı ama bunu beceremedim işte :p

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Gereksiz kalabalık senin performansını arttıracak :)
secmece tablosunda her kategori için 5 kayıt tutacaksın. 4 kategori 20 kayıt.
Tüm db den çekmeye çalışırsan db nin ileride artacağı boyutuda düşündüğümde ben böyle yapmayı yeğlerdim.
aklıma şu şekilde gelmişti yeni tablo açıp sadece puan verdiklerimi orda tutcam video id siyle birlikte sonra o video id sinden video tablosuna bağlanıcaktı ama bunu beceremedim işte :p
bu zaten benim dediğim yöntem :) Burada kategori eksik. Sen kategorilere göre çekeceğini söylemiştin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.