İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

eklenti upload etmenin zararları

gelecegiz

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
24
Reaction score
0
Arkadaşlar yeni bir forumumuz var, üniversite öğrencilerine yönelik. Burada ders notları paylaşacağız ve kendi serverımıza yükleyeceğiz.

Şuan birkaç not ekledik. Zamanla bu notlar çoğalacak. Bir defada en fazla 8 mb yükleyebiliyoruz serverdan dolayı. Zaman geçtikçe eklenen notlar artacak. Tahmini 20 gb yi bulur.

Bu eklentilerin foruma zararı olurmu? Database zararı olurmu?

Yani ortaya çıkabilecek sorunlar nelerdir ve bu sorunları engellemek için ne yapmam lazım. Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 

Muhendis

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mayıs 2010
Mesajlar
662
Reaction score
12
Konum
Web
Merhaba,

DB'den servera kaydırma özelliği var. Ancak ben size kendi yöntemimi öneririm. Ben şöyle yapıyorum;

Ders notlarını RARlıyorum. İsimlerini Konu ID - Ödev Adı yapıyorum. Mesela, 201294-genel-kimya gibi... Daha sonra serverda kendi oluşturduğum notlar klasörüne atıyorum ve konuya link (domain.com/notlar/201294-genel-kimya.rar) veriyorum. Eklenti yüklemeye göre biraz uğraştırsa da düzen açısından çok iyi oluyor. Ders notunda sorun çıkarsa ID sayesinde forumdaki konuyu rahatlıkla buluyorum.
 

gelecegiz

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
24
Reaction score
0
teşekkürler fikir için. kendi upload larımı dediğiniz gibi yaparsam daha düzenli olabilir. hem upload da 8mb sınırım da olmaz ftp programı ile istediğim buyuklukte yukleyebilirim.
ama üyeler upload edecekleri zaman site üzerinden yapar artık..

db den server a da kaydırdım daha onceki yüklediklerimi..
sitnizi mesaj atarmısınız bir bakmak isterim
eyv.
 

Muhendis

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mayıs 2010
Mesajlar
662
Reaction score
12
Konum
Web
Üyeler eklenti olarak yükler. Siz de indirir, kontrol eder ve dediğim yöntemle servera atarsınız. Tabi çok fazla eklenti yükleniyorsa dediğimi yapmak sıkıntılı olur.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst