İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ekşi Sözlük 40 milyon TL'ye Demirören Grubu'na satılıyor

Alparslan_Sultan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
18 Nisan 2008
Mesajlar
773
Reaction score
39
Türkiye'nin en büyük sosyal medya platformu Ekşi Sözlük, Doğan Medya Holding'e ait tüm unsurları Ziraat Bankası kredisi ile satın alan Demirören Grubu tarafından satın alınıyor.

Ekşi Sözlük, Demirören Grubu'na satılırsa
Ekşi sözlük'ün satışı ile ilgili iddia hakkında taraflardan henüz bir açıklama gelmezken, konu Ekşi sözlük yazarlarını şimdiden rahatsız etmiş durumda. Dünden beri gündem olan "Ekşi Sözlük'ün Demirören'e 40 milyona satılması" başlığında birbirinden sert ve radikal tepkiler yer aldı. Bazı yazarlar iddiaya inanmazken, bazı yazarlar da hesaplarını 10 TL'ye çaylaklara devredebileceklerini ifade ediyor.

demirören-ekşi-sözlük-satışı-2019.png


Bir süre önce Doğan Medya Grubu'nu satın alarak medya sektörüne giren Demirören Holding, iddialara göre Ekşi Sözlük'ü de satın aldı. 40 milyon TL'ye gerçekleştiği söylenen anlaşma, sözlükte tartışma yarattı.


Türkiye internet medyasının en köklü ve en büyük oluşumlarından olan Ekşi Sözlük, Medyahaber isimli internet sitesine ait olduğu söylenen bir iddiaya göre, Demirören Holding tarafından satın alındı.

İddialar arasında, Demirören ve Ekşi arasında yapılan anlaşmanın, bir kaç hafta içerisinde kamuoyuna açıklanacağı detayı da var. Sözlükte konuyla ilgili olarak açılan bir başlık, söz konusu iddialarla ilgili olarak bu kadar detaya yer veriyor.

Ekşi Sözlük yazarı "yesil marul" tarafından açılan başlık, muhtemelen bir şakadan ibaret. Zira kaynak olarak verilen Medyahaber oluşumu, bir haber sitesi değil kaçak televizyon yayını yapan yasadışı bir site. Hatta bir süre önce Medyahaber.info isimli bu sitenin BTK tarafından erişime engellendiği de görülüyor.

Ekşi sözlüğün satıldığı iddiaları, dönem dönem bizzat sözlük yazarları tarafından sözlük içerisinde şaka amaçlı olarak kullanılıyor. Sözlükteki ilgili başlığa gelen entrylere bakacak olursak, önemli bir detay göze çarpıyor: Haber kaynağını sorgulayan ve merak eden kişilerin sayısı gerçekten çok az.

Ekşi Sözlük ya da başka bir yer, ne olursa olsun haberlerin kaynaklarını sorgulamak gerekiyor. Artık "Ne?", "Nerede?", "Neden?", "Ne zaman?", "Nasıl?" ve "Kim?" sorularının yanı sıra, "Kimden?" sorusunun cevabı da büyük önem taşıyor.
 

SebastiHan

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ekim 2002
Mesajlar
395
Reaction score
85
Konum
Almanya - Flensburg
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin ya. İnsanların özgürce düşüncelerini yazabildiği bir Ekşi sözlük kaldı. Onu da almasın şunlar.
 

similarweb

0
Onaylı Üye
Katılım
24 Ağustos 2015
Mesajlar
132
Reaction score
7
Biri haber yapmış ve neredeyse tüm medya organlarında haber olarak yer almış. Sanırım hiti iyi bir asparagas haber.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst