İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ELEKTRİK TASARRUFU VE TASARRUF CİHAZI

Alperen38

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Kasım 2014
Mesajlar
66
Reaction score
0
Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır

Elektrik faturaları,ailemizin aylık gider bütçesinde önemli giderlerden biridir. Çoğu zaman yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet etmekteyiz . Çogu zaman Dikkatsiz ve gereksiz yapılan tüketim sonucu yüksek miktarlarda içimizi acıtan maddi anlamda sıkıntı yaşatan elektrik faturaları ile karşı karşıya kalmaktayız . Oysa ki elektrikten tasarruf edebilmek yüksek gelen faturayı düşürmek, daha makul bir elektrik faturası ödemek kendi elimizde olan bir şey.

ELEKTRİKLİ EV CİHAZLARINDA ELEKTRİK TASARRUF YÖNTEMLERİ

Buzdolablarının verimli kullanılmasında öncelikle düzenli olarak bakımlarını yaptırmamız gerekir . Ayrıca, buzdolabının etrafının toz ve hava sirkülasyonunu etkileyici diğer maddelerden ve ısı kaynaklarından uzak tutulması gerekiyor. Etrafında bir miktar boşluk mutlaka olmalıdır Buzdolabındaki gereksiz eşyalarda fazladan elektrik harcanmasına neden olabilir

Ocak ve fırınlar: Eğer evde birkaç tane fırın varsa daima küçük olanı tercih etmemiz gerekir. Çok gerekli değilse ön ısıtma yapılmaması, yapılsa bile bu süre 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor. Mikro dalga fırınlarda pişirmek 2-10 dakika, ısıtmak ise 10-30 saniyede gerçekleşiyor, bu nedenle geleneksel fırınlara göre yüzde 66 daha az elektrik harcamaktadır .

Çamaşır makineleri: Yüksek sıcaklıkta yıkamak yerine ılık suyla yıkamak, durulamanın ise soğuk su ile yapılması gerekiyor. Ayrıca, yıkama programları tam kapasite çalıştırılmalı. Eğer mümkünse çamaşırlar dışarıda güneş ve rüzgardan yararlanarak kurutulmaya çalışılmalı. Bu arada, önden yüklemeli makinalar, üstten yüklemeli makinalara göre daha az enerji tüketiyorlar. Gerektiğinden fazla yada çok az çamaşır yıkamakta fazla elektrik kullanımına sebeb olur.
Bulaşık makineleri: Bulaşık makinası yerleştirilirken çevresinde en az 5 cm boşluk bırakılarak, ısınmadan dolayı oluşan sıcak havanın kolayca dağılması sağlanmalı. Yaz aylarında ısı ve nemi azaltmak için sabah ve akşam saatlerinde yıkama tercih sebebimiz olmalı. Bulaşıkları ön durulamaya tabi tutmak gereksizdir, gerektiği durumlarda sıcak su yerine soğuk su kullanılmalı. Bulaşıkların sanitasyonu için yüksek sıcaklıkta yıkama arzu edilmedikçe 55 derece su sıcaklığı yeterli olmaktadır . Tam kapasite dolmadıkça makine çalıştırılmamalı.
Elektrikli süpürge: Elektrikli süpürgenin torbası sık sık boşaltılmalı. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden daha verimli ve daha çabuk temizlemeyi sağlıyor. Ayrıca yılda en az bir kez motor bölümü açılıp, buradaki toz ve pamukçukların temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca kaba kirlerin alınması için mümkünse el gırgırı kullanmakta elektrik tasarrufu yapmamızı saglayabilir.
DİĞER EV ARAÇLARI
Küçük ekranlı televizyonlar büyük ekranlara göre daha az elektrik enerjisi tüketiyorlar. Ses düzeyinin düşük tutulması da elektrik enerjisi tüketimi azaltmaktadır .
Saç kurutma işlemi mümkün olduğu kadar havlu ile makina kullanmadan yapılması gerekiyor. Ortalama olarak, bir saç kurutma makinasının 10 dakika çalışması 60 watt’lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer bir enerji tüketiyor.
Bu arada, akıllı sayaçlar ile puant tarifesinden yararlanarak, elektrik tüketiminin indirimli ücret tarifesi uygulanan zaman dilimlerine kaydırılmasıyla, aynı miktarda tüketilen elektrik için daha az ücret ödeniyor.
Bütün bunlara dikkat ederek hem bütçemize düşen elektrik faturasını azaltabilir elektrik tasarrufu saglayabilir hemde küresel ısınmaya karşı yardımcı olmuş olursunuz.

Bunlara ilaveten elektrik tasarrufu saglayan cihazlarda kullanılabilir İşte bu cihazlardan biri de www.binindirim.com sitesinde indirimli olarak satılmaktadır
http://comyonet.net/elektrik-tasarruf-cihazi/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst