İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En basitinden Logo Yapımı [1]

Graphics6

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
106
Reaction score
0

Merhaba arkadaşlar bugün hiç photoshop bilgisi olmayıp şık bir logo yapmak isteyen arkadaşlara En basitinden Logo Yapımını öğreteceğim. Dikkatli okuyun. :)

Adım 1)

Photoshop'u açın. Ben Adobe Photoshop CS2 kullanıyorum. CS5 falan çıktı biraz geride kaldım fakat buna alıştım vazgeçemiyorum. Daha sonra 500x250 lik bir LAYER açın. Layer açmayı bilmeyen varsa " File > New " size yardımcı olacaktır.

adim1.png


Adım 2)

Daha zevkli bir çalışma için logonuzu yapmadan önce arkaplanı ayarlayın. Şahsen ben çalışmalarımı yapmadan önce öyle yapıyorum. Bu sizin tamamen zevkinize kalmış birşey.

adim2.png


Benim arkaplanım ortadaki kısım gibi oldu. Şimdi tam belli olmayabilir. Çalışma sonunda daha net görürsünüz.

Adım 3)

Sevdiğiniz bir font & renk ile çalışmanızın tam ortasına site adresini yazın örneğin ben; BasitLogo yazdım. Basit kelimesini mor,Logo kelimesini ise pembe yazdım. Font olarak PF Beau Sans Pro kullandım. Bu arada söylemeyi unutmuşum Basit kelimesini ince,Logo kelimesini ise biraz daha kalın yaptım şıklık açısından.

adim3.png


Adım 4)

Daha sonra sağ kısımdaki layers bölümünden BasitLogo yazan layerı bulup üstüne gelin ve sağ tık yapın. Sağ tık yaptığınızdan sonra " R " tuşuna basın. Font,layer olacak ve istediğiniz efekti verebilecek duruma gelecektir. Unutmayın bu durumdan sonra fontdaki yazıları değiştiremezsiniz. Çünkü artık normal bir layer haline geldi fontumuz. ( Layerlara bakmayın,parlak yaptığım yeri örnek açısından gösterdim. )

adim4.png


Adım 5)

Daha sonra sol kısımdaki araçlar kısmından Eliptical Marquee Tool'u seçiniz. Araçlar kısmında en üst soldaki çizgili şeylerden bahsediyorum. Ona sağ tıklayın ve yuvarlak olanı seçin. Yazmış olduğunuz fontun yarısını Marquee Tool ile seçip CTRL + U yapın. Lightness bölümünü +25 yapın ve OK'a basın. Çalışmanın yarısının daha parlak olduğunu göreceksiniz.

adim5.png


Adım 6)

" O " tuşuna basın ve çalışmanın ortasına doğru bir efekt verin ( Dodge Tool. ). Çalışma parlayacaktır. Daha sonra,Dodge Tool'un olduğu bölümde bulunan Burn Tool'u seçin. Kenarlara doğru efekt verin. Çalışma güzel bir hal alacaktır. İşte son hali;

adim6.png


En basitinden Logo Yapımı 1. dersimizi bu şekilde sonlandırmış bulunmaktayız. Umarım memnun kalmışsınızdır. Bu sadece başlangıçtı,çok yakında Bloglayaz ile beraber daha güzel logolara imza atacaksınız. Takipte kalın!

Kaynak: http://bloglayaz.com/en-basitinden-logo-yapimi-1
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst