İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En çok heklenen ülkeler

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda Türkiye, zararlı aktiviteler açısından ilk sıralarda yer aldı.
Sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılmış (Bot-enfekte olmuş) bilgisayarlar açısından bakıldığında Türkiye, dünya sıralamasında 13., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde 9. sırada bulunuyor.


Ankara, dünya sıralamasında 2. sırada yer alarak mevcut saldırı yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Ankara'nın, Türkiye'nin başkenti olması, kamu kurumlarındaki bilgisayarların güvenliği açısından da oldukça düşündürücü.

HEDEFTEKİ KENTLER

Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi sıralamasında ise 1. sırada yer alan Ankara'yı, yine MEA Bölgesi sıralamasında İstanbul 5., İzmir 6., Adana ise 8. sıradan takip ediyor.

Olta saldırılar (Phishing) aktivitelerine maruz kalan Web siteleri açısından bakıldığında ise Türkiye, dünya sıralamasında 32. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'nde ise 20. sırada bulunuyor, Almanya ise bu sıralamada en üst sırada yer alıyor.

İSTENMEYEN İLETİ CENNETİ

İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda 'spam' (istenmeyen ileti) istatistikleri açısından bakıldığında dünya sıralamasında 14. sırada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde ise 8. sırada bulunurken, Türkiye'nin tüm e-postalara göre 'spam' yüzdesi ise yüzde 76'ları buluyor. Dünya genelinde tanıtım ve propaganda amaçlı istenmeyen e-postaların yüzde 2'si Türkiye'den gönderiliyor.

Tehlikeli aktiviteler açısından gözlemlendiğinde Türkiye Orta Doğu sıralamasında 1. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'ne göre yapılan sıralamada Polonya'nın hemen ardından gelerek 10. sırada, dünya sıralamasında ise 13. sırada yer alıyor.
(Haber: Bayram Dede/Yeni Şafak)

S :http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=136843
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Amelelerin ülkemizde ne kadar çoğunlukta olduğunun da resmidir..
 

Gamend

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
1,508
Reaction score
1
Konum
Ankara
Tanım düşük olmuş. Zira bir ülkenin heklenmesi teknik olarak mümkün değil. :p
 

uko

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Şubat 2008
Mesajlar
30
Reaction score
0
Konum
Bursa
Artık botneti olmayana kız vermeyecek kadar yaygınlaştı bu işler. Umarım daha üretken işlerde görürüz kendi insanlarımızı da.
 

FrontPage

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
475
Reaction score
0
Konum
Yozgat
Eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Eğitim şart.
Mümkünse okullarda virüslerden, trojanlardan bahsedilsin. Bilgisayar alanlara bilgisayar eğitimi zorunlu hale gelsin. yasa çıksın. bişeyler yapılsın :D
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst