İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En iyi optimizasyon hiç optimizasyon yapmamak!

G

GoogleGUY

Misafir
2 yıldır SEO konusunda çok okuyan ve denemeler yapan bir bilgisayar mühendisiyim. 130 kadar sitem var. Üzerlerinde çok çeşitli testler yapıyorum. Size söyleyeceğim şu. Optimizasyon saçmalıklarından uzak durun.

Sitelerinizdeki keywordleri descriptionları kaldırın. Oraya buraya keyword saçmaktan vazgeçin. Sağdan soldan link toplamak için de kasmayın. Siteniz aynen sıradan bir ev kadınının elinden çıkmış gibi görünsün. Sadece ziyaretçinizi düşünün. Ne yapıyorsanız onlar için yapın. Sonucu görün. Ben ayen böyle yaptım ve sonuçtan çok memnunum.

Özellikle Google bir miktar Yahoo üzerinde SEO çalışması yapılan siteleri eksi puanlandılıyorlar. Bu yabancı forumlarda arada bir konuşulan bir konuydu ama ben 130 sitede keywordleri description tagleri kaldırdım bunun doğru olduğunu gördüm.

Ben size bunu tavsiye ediyorum. En son karar sizin.

alpaym

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende keyword ve descriptionları kaldırdım sonuç harika oluyor 2 hafta sonra.
googledan gelen sayısı artıyor vs. ama daha sonra o tagleri yerine koyma gereği duydum.
Ama şöle diyebilirim eğer içeriğiniz çok fazla ise her sayfanın keyword ve descriptionlarını özene bezene yapamayacaksasanız kesinlikle kaldırın gitsin aksi taktirde hiç işinize yaramaz.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
kaldırdıktan sonra neden tekrar koydunuz alpaym? aynı şeyi ben de yaşadım. pr 5 sitemin pr 6 olmasını beklerken (seolardan sonra) pr 4 e düştü ama ben bunun keywordlerden olduğnu düşünmüyorum başka bişey var bence.

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GoogleGUY' Alıntı:
2 yıldır SEO konusunda çok okuyan ve denemeler yapan bir bilgisayar mühendisiyim. 130 kadar sitem var. Üzerlerinde çok çeşitli testler yapıyorum. Size söyleyeceğim şu. Optimizasyon saçmalıklarından uzak durun.

Sitelerinizdeki keywordleri descriptionları kaldırın. Oraya buraya keyword saçmaktan vazgeçin. Sağdan soldan link toplamak için de kasmayın. Siteniz aynen sıradan bir ev kadınının elinden çıkmış gibi görünsün. Sadece ziyaretçinizi düşünün. Ne yapıyorsanız onlar için yapın. Sonucu görün. Ben ayen böyle yaptım ve sonuçtan çok memnunum.

Özellikle Google bir miktar Yahoo üzerinde SEO çalışması yapılan siteleri eksi puanlandılıyorlar. Bu yabancı forumlarda arada bir konuşulan bir konuydu ama ben 130 sitede keywordleri description tagleri kaldırdım bunun doğru olduğunu gördüm.

klarnet.net (...için yaklaşık 35.700 sonuçtan...) ve illamp3.com (...için yaklaşık 12.400 sonuçtan...) için neler söyleyebilirsiniz ? ( Google'dan aldıkları ziyaretçi bakımından )

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
aforizmalar işte o da hitin fazla olması sayfa indexlenmesine yardımcı oluyo diyo zaten

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GoogleGUY' Alıntı:

bence yanlış düşünüyorsun bilinçsiz yapılan Optimizasyonlarda söylediğin dogru olabilir ancak gercekten bilinerek ve içerik içindeki ana temayı cıkartan Optimizasyon yaparsan hiç bir zaman kaybetmezsin.

Söyle bir tavsiye vereyim. google da ikinci ve 3 sayfalarlarda cıkan spam reklamlarını incelersen bu tezini kendin çürütmüş olursun

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pembekedi' Alıntı:
aforizmalar işte o da hitin fazla olması sayfa indexlenmesine yardımcı oluyo diyo zaten

ama onların hiti , sayfalarının google'ın indexlemesi sonucu , googledan geliyor.

yani hit googledan indexli sayfa sayısının fazlalığından dolayı geliyor.

çok hit alıyor diye google indexliyor diye bir durum değil.

H

hengame

Misafir
GoogleGUY' Alıntı:

valla haklısınız pr için öle uğraştım 2 3 ay link değişimi çapraz link değişimi yok 3 4 pr güncellemesi geçti pr hala 3 kafayı sıyıracaktım valla

bir abimde pr ile uğraşmadı google amca bir sitesine 4 bir sitesine 5 verdi şaştım kaldım valla o günden veri pr yada link değişimi için uğraşmadım!

Mp3Powers.Com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GoogleGUY' Alıntı:

Yazınızı okudum fakat yanlış düşüntüğünüz bir şey var, seo dan bahsederken sanki seo sadece keyword ve description lardan oluşuyormuş gibi bahsetmişsiniz ama bildiğim kadarıyla seo sayfanın tamamıyla alakalı bir konu, örnek olarak sayfanın tasarımı (gereksiz table vb. nesnelerin kullanılmaması),örümcekler tarafından rahat indexlenecek şekilde içeriğin yansıtılması ve bunun gibi benzeri konular.
Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Saygılar

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bu forumdaki eski yazılarımda söylemiştim.webmasterların %80 kadarı seo nedir bilmezken niye google %20 lik kesime torpil saglasındaki diye düşündü ve çok seo yapılmış siteleri pek sevmemeye başladı uzun zamandan beri var bu konu.çok seo kesinlikle iyi degil, buna işi bilen herkez katılmakta zaten.
keyword ve desc meta taglarını zaten sıralama için google önemsememekte onların bize faydası şu:
diyelim ki sitenizin, bir sayfasında 1000 kelimelik bir makale yazdınız ve siz bu yazdıgınız makalede anahtar bir kelime üzerine yogunlaştınız ve anahtar kelimenizde "çörek otu" olsun. Arama motorlarına çörek otu yazınca sizin bu sayfanında ilk sıralarda çıkmasını istiyorsunuz.
Bu durumda kelime yogunlugu işin içine girmektedir.Bu makalede geçen çörek otu kelimesinin tüm makaledeki yazılma oranı sıralamayı belirlemekteki en önemli faktör.
%2-3 oranını tutturmanız gerekmektedir.yani bu şu demek.
eger makalenizde 5 kez çörek otu kelimesini kullanırsanız kelime yogunlugunuz çörek otu için 5/1000*100= %0.5 oluyor.istenilen standartlar %2 seviyesi idi bu durumda sizin makalenizin üst sıralarda çıkma şansı zorlaşmakta.
Makalenin yapısını ve karizmasını çizilmeyelim diye ikide bir çörek otu kelimesinide kullanamayız.
Bu durumda cümle yapılarını degiştirerek biraz daha bu kelimeyi makale içine kullanmaya özen göstererek biraz daha serpiştirirdik kabul edelim. 5 kez daha kullandık diyelim.
bu durumda 10/1000*100=%1 yogunluga ulaştı sayfadaki çörek otu kelimesinin tüm makalede kullanılma oranı.Artık makalemizin cümle yapılarındaki çörek otu kelimesi doygunluğa ulaştı yani artık çörek otu kelimesini kullanırsak makalemiz pek bişeye benzemeyecek konuma geldi kabul edelim.

Bu durumda yapıla bilecek şeyler:

1- makalenin en altına görünmez boyutlarda çörek otu kelimesini bolca döşemek %2 seviyesine ulaşmak için.(google hile olarak görmekte ve banlanma sebebi google amcadan ayrıca bir firmanın sayfasının altına bu şekilde spam yapması hiçte hoş karşılanacak bir olay degildir.)
2- makaleyi biraz kısaltıp çörek otu kelime yogunlugunu dolaylı yoldan yükseltmek.
3- metalarda biraz çörek otu kelimelesini kullanıp çörek otunun sayfadaki kullanılma yogunlugunu yükseltmek.(en mantıklı yol işte bu oldugundan metalar bundan önemli.bazı kendini zeki sanan webmasterlarda çok aranıyor diye yazdıgı makale ile alakası olamayan kelimeleri döşemekte metalarına.sibel kekili hülya avşar gibi.Yazılan her kelime 1000 kelimelik makaleninde kelime boyutunu artırmaktadır.Çörek otunun kelime yoğunlugunu düşürmekte yine)

Önemli Not:
- Daha üste çıkayım diye % oranını yükselteyim deyip %2-3 seviyesinden fazla kullanmamaya önem vermek gerek. yoksa google sayfanın spam oldugunu düşünüp alt sayfalara çeker o sayfayı.Tavan yapayım derken taban yapar sayfa.

- Türkçe sayfalarınızdaki kelimelerin yogunluk analizini http://www.zirve100.net/info.php bu sayfadan otomatik olarak hesaplayabilirsiniz.Kelime yoğunluk analizini sitenizin önem verdiginiz her sayfası için mutlaka yapmalısınız.

- Peki spam sayfalar nasıl üste çıkıyor diyorsanız.O tür sayfaların içerigi olmadıgından sayfa içinde geçen kelime sayısı 100 kadar olsa diyelim adam metalarında 2 kez çörek otu kelimesini kullansa %2 kelime doygunluguna hemen ulaştıgından o spam sayfalar üste çıkması nispeten kolay olmaktadır.Ama tabii google bununda önlemini getirdigi yeni filtreleme teknikleri ile kısmen önüne geçti :)

D

dostborsa

Misafir
Benim sitemin gelecek PR değeri 6 ve 5 di

Bana karşılıksız olarak Link veren bir siteye link verdim Gelecek PR değerim düştü.

önemli olan insanlığa faydalı bir site yapmak.

seo out insanlığa faydalı site in

Ben insanlığa Faydalı Bir site olmak için çalışıyorum çabalıyorum.

Teşekkürler.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar pr olayinin sitenin hiti ile alakasi yoktur, bakin pr 3 olan sitem var ama 10 bin tekil hit aliyor ve alexada 25 bin kusur ranki var ve türkiyenin en iyi 500 unun icinde.
google ayrica sitenin gercek pr ine gore de davranir yani toolbarda olan degilde degisken olana gore

yokturun dedikleri de cok dogru, 1 sayfalik bir siteye bile 1 günde tekil 100 hit aldirabilirsiniz, spam olaylarina hic girismeden ustelik

hal boyleyken ana bir sitenizin altina güzel icerikli sayfalar sitenizin toplam hitini ucurur....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.