İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En İyi Php Öğrenme Yöntemleri

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Php öğrenmeden önce HML ve Css gibi programlama dillerini bilmenizde fayda var diye düşünüyorum.Çünkü Php’ye hemen başlarsanız hemen sıkılabilir,bırakabilirsiniz.Bu yazımda sizlere en iyi Php yöntemlerini anlamaya gayret göstereceğim.İşe yarayacağı konusunda garanti verebilirim.Çünkü daha önce bir forum sitesinde böyle bir konu açtığımda gelen tecrübeli cevaplara göre hareket ettiğimde gerçekten işe yaradı.

Php’ye başlamadan önce ilk olarak server programını yüklemeniz ve bir Php editörü yüklemeniz gerektiğini biliyorsunuz.Yeni başlayanlar için söylemek istedim.Server programı olarak Wamp Server,Php editörü olarak ise Notepad++ önerilir.

İlk başlarda insan çok zorlanıyor.Yabancı kelimeleri ilk gördüğünüz için “ben bu kelimeleri nasıl hatırlayacağım” diye düşünebilirsiniz. Pc başında uyguladıkça artık ana diliniz gibi hatırlıyorsunuz.Benim gibi İncilizceniz kötüyse bazen geriye dönmek zorunda kalabiliyorsunuz.Tasalanmayın,yavaş yavaş alışacaksınız.Php de konuşma diline benzer,ilk önce “anne-baba” dediğiniz gibi Php’de de ilk önce “php”,daha sonra diğer şeyleri demeye başlayacaksınız.

Her ne kadar internette yazılı kaynak olsa da internette araya araya uğraşmayı sevmeyenler ve kitap okumaktan büyük haz alan kişiler için bir Php kitabı almasında fayda var.Php kitabı olarak “A’dan Z’ye Php” kitabı tavsiye edilir.Kitap içinde bol bol örnek olması,Php dışındaki Ajax v.b. şeylerin de anlatılıyor olması kitabı cezbedici hale getiriyor.Kitap için ayrıntıları kitabın web sitesini ziyaret ederek öğrenebilir,kitabın çalışma kodlarına web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Php’yi video izleyerek öğrenmek isteyenler için Chip dergisinin Php öğreniyorum videolarını takip ederek başlangıç açısından bir şeyler öğrenebilirsiniz.

Yazılmış Php kodlarını siz de editleyebilir,internetteki scriptler üzerinde çalışarak pratik yapabilirsiniz.Böylece olayı daha iyi kavrarsınız.

İnternet olarak php öğrenmek istiyorsanız size ilk 4 olarak aklıma gelen Php sitelerini söyleyebilirim.Bu konuda hiç şüphesiz ilk sırayı php.net almakta…
1)www.php.net
2)www.php.org.tr
3)www.devshed.com
4)www.phpbuilder.com

Genel olarak php öğrenme yöntemlerini söylemem gerekirse oku-yaz-uygula yönteminden bahsedebilirim. Ya da izle-yaz-uygula yöntemi de olabilir.Neden yazmamız gerektiğini soruyorsanız Php de matematiğe benzediğinden kodları yazmak uygulamadan önce iyi olur diye düşünüyorum.Kimi görsel olarak kimi ise yazısal olarak anlıyor. Bu yüzden oku ve izle yöntemlerinin fark etmeyeceğini düşünüyorum.

Benden bu kadar arkadaşlar,gerisi sizin zekanıza ve marifetinize kalmış,kolay gelsin diyor,makalemizi burada noktalıyorum.Şunu unutmayın ki ne kadar zor olursa olsun pes etmeden bu işin üstüne düşerseniz emin olun başarırsınız.

Yazının Orjinal Linki:http://susma.in/en-iyi-php-ogrenme-yontemleri/

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Ne demek emir faydalı olduysa ne mutlu bana...

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Bu yazıyı İyinet'e borçluyum,umarım okuyanların işine yaramıştır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.