bilgi hostun aynını demeye çalıştım yukarıda yürekten katılıyorum ve tebrik ediyorum kısa ve anlamlı anlatımınız için.
Valla milisaniye, saniyenin binde biridir. Size atınca 10 ms filan alıyorum ben, yurtdışındaki sunucumdan 155 filan. 145 ms'yi çıplak gözle ayırt edebilen kullanıcı varsa beri gelsin. Hattın latency'si kadar gereksiz bir ayrıntı olamaz makina seçiminde. Uptime, Port genişliği ve taşıyıcı kalitesi önemli olan. Amerika'da sunucu aldığınız 1-2 katlı yerlerin kapasitesi bile Türk Telekom kadar iken, ve bu adamlar zilyon tane peering ile her an size boşta port sağlayabiliyor iken, ping 10 ms burdan alalım demenin pek mantıklı bir yönü yok.
Ayrıca Türkiye'de server satanların bir çoğu tek-adam operasyonu olduğu için (Xxx Bey vb.), ve bunların da büyük bir kısmı forumlardan takip ettiği kadarıyla network/server bilgisine sahip olduğu için, Türkiye'den kendini kanıtlamış, telefon numarası olan, en az bir tane teknik servis elamanı olan yerler dışında hosting satın alınmaz. Bunu ben söylemiyorum, şikayetler söylüyor.
Maliyet bir kenara, ciddi projeler olmadığı sürece gereksiz web sitelerinin internetin kaynaklarını sömürmesine karşı olmam sebebiyle, ne kadar yurt içindeki sistemlerin gelişmeye ihtiyacı olduğunu düşünsem de yurt dışının sağladığı ucuz imkanlara ihtiyacımız olmadığı kanısındayım.
Hangi yurt dışındaki sunucu hizmeti sağlayan datacenter, Türkiye’yi ciddiye alıp buraya bir şube kurup faturanızı kesiyor? Sizinle aynı dilden ilgileniyor?
(Üç beş sunucuyla gayrı resmi bayii olup gider gösteremeden fatura kesenlerden bahsetmiyorum.)
Ben yurt dışının kimseye yararı olmayan sitelerin oluşturduğu arz için ticari amaç haricinde kayda değer bir artısını göremiyorum.
Hizmet açısından yaklaşmak gerekirse; Aynı omurga olması dolayısıyla yurt içinde erişim daha kesintisiz ve hızlı.
Hocam ping süresi ile web barındırma işinin bir alakası yoktur. Oyun sunucusu alacaksanız yurt içinden alın ama web barındırma için o kadar fark yok.
Ama şimdi TR DC lerini 2 ye ayırmak lazım bir kısmı pazarcı modunda. Tabi onlardan bahsediyorsanız yemişim yurt içi ping sürelerini onların. Hepsi birleşse bir Savvis edemez.
ama gidersin doruk.net ten co-location hizmeti alırsın o zaman saygı duyarım