Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Ertuğrul Sağlam İstifa etti

peep

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,383
Açılan Konu
417
Tepki puanı
85
ErtugrulSaglam5.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam BJK Nevzat Demir tesislerinde basın toplantısı düzenledi ve görevi resmen bıraktığını açıkladı. Ertuğrul Sağlam'ın vedasına genç çalıştırıcının Beşiktaş yönetimine karşı yaptığı sitem, ve dozu yerinde ağırlanmış eleştirilerinden sonra basın toplantısını sona erdiren Ertuğrul Sağlam basın mensupları tarafından alkışlandı.

ERTUĞRUL SAĞLAM SİTEM DOLU BİR KONUŞMA İLE GÖREVİ BIRAKTIĞINI, İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!
Sağlam ve sözleri;

2007-2008'de Yıldırım Demirören tarafından Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirildim. Beşiktaş'ta uzun vadeli bir yapılanmaya gidilmesi için yapılan teklifi kabul ettim ve iki yıllık sözleşme imzaladım. Genç oyuncuları ortaya çıkarmak için çok uğraştık ve alt yapıdan yaklaşık 15 oyuncuyu A Takıma kazandırdık ve bu arkadaşları kazandırmak ile kalmadık ve A Takım'da kullandık. Beşiktaş'ın başında ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ilk Türk Teknik adam olma şerefini yaşadım. Liverpool ve Marsilya galibiyetlerini yaşadım tabii Liverpool hezimetini de gördük.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de dört yıldır tatmadığımız liderliği tattık ve bunu son haftalara kadar yaşadık. Ancak bu yarışta bizi mutlu eden şey taraftarımızın verdiği destek ve güven oldu. Geçtiğmiz sezon hakem hataları ve kişisel hatalardan dolayı şampiyonluğu kaçırdık. En büyük üzüntümüz bizi destekleyen taraftarlarımıza şampiyonluğu yaşatamamız oldu.

Bu sezon başında tekrar rotayı çizerken yönetimimizin tam desteğiyle göreve devam edeceğimiz belirtildi. Sezon başında transferlerimiz eksik bölgelerimize yaptık. Avusturya'da çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik, kaptanlarımızın kavgası bile bu güzel havayı bozmadı. Süper Lig'de şu ana kadar yenilgisiz 14 puanla üçüncü sıradayız. Fenerbahçe'nin 8, Galatasaray'ın 3 puan önündeyiz.

"Hayat devam ediyor" sözü...

Trabzonspor deplasmanında aldığımız puanınin önemini rakiplerimiz Trabzon deplasmanına gittiği zaman anlayacağız. Kharkiv maçında aldığımız yenilgi bizi çok yaraladı, maç sonrasında yaptığım konuşmada belirttiğim bir cümle 'hayat devam ediyor' cümlesi bazı kesimler tarafından değişik yerlere çekilmeye çalışıldı. Benim burdaki maksatım, takımımı Hacettepe maçına hazırlayabilmekti. Taraftarlarımızdan tekrar tekrar özür diliyorum.

Yöneticilere ağır mesajlar!

Beşiktaş'a transfer olmamı sağlayan Süleyman Seba'ya çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a gelişlerim kadar gidişlerim de olaylı oluyor. Bugüne kadar Beşiktaşlı duruşuna layık davramdım, bu duruşun ne olduğunu Süleyman Seba'dan öğrendim. Her durumda camiamı en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Ancak geldiğim günden beri alışık olmadığım olaylarla karşılaştım. Geldiğim andan beri beni eleştiren yöneticiler ile çalıştım, bu insanların neye hizmet ettiğini hala anlamış değilim. Benim söylemediğim şeyleri sürekli yazan ve beni yıpratmaya çalışan gazetecileri söylemek istemiyorum. İçimizdeki düşmanlarla uğraşmak zorunda kaldık.

Yerli hoca stresi! Tepkisi..

Bu takımı şampiyonluğa ulaştıracağımıza inandığımız için görevimize içeride ve dışarıda mücadele ederek devam ettik. Bugün Beşiktaş'ta kalırsam şampiyon olacağına kesinlikle inanan bir teknik direktör olarak karşınızdayım. Ancak Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olarak son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum. Bu yapılanları kesinlikle haketmedim. Ben görevdeyken başka isimlerle görüşülmesi bir tarafa, bazı medya organları tarfından da yıpratılmaya çalışıldım. Yüzüme karşı arkandayız denilse de arkadan yapılanların ardından burada kalmamız mümkün değil. Yabancı ve yerli hocaya yapılan ayrımın ortadan kalkmasını istiyorum.

Şimdi gidip görüşsünler!

Kendime olan saygım ve Beşiktaş'a olan sevgim ve Türk antrenörlügüne saygım için istifa ediyorum. Vefakar taraftarlarımıza, futbolcularımıza ve medyadaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İstifa kararımı açıklamak için bu toplantıyı bekledim. Bu istifayı dört gün önce de yapabilirdim. Ancak duruşum ve iş ahlakım Hacettepe maçını oynamayı ve daha sonra anlaşılacağını

Şimdi milli ara var, yönetimin görüştüğü iddia edilen ama bana bu toplantıya gelen kadar kimseyle görüşmedik diyenler, şimdi görüştükleri isimlerle rahatlıkla görüşebilirler. Benim ağzımdan 3,5 milyon Avro isterim dediğim ortaya atıldı. Beni kamuoyunun gözü önünde zor durumda bırakmak için söylenen bu yalanların ne tarafını düzeltiyim. Tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum, insanlar bizi yanlış tanımışlar.

Adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum

Ben Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam oldum, burada Samsun ve Kayserispor'a da değinmek istiyorum. Vefayı da ahdevefayı da bilirim. Çalıştığım süre içinde kendimi istifaya zorlattırıp, para peşinde koşacak insan olmadım. Bizim Beşiktaş sevgimizi paraya karşılık getirmeye çalışanlar utanır mı bilmiyorum. Konuşalacak çok şey var ancak bazı yöneticiler gibi konuşup takıma zarar vermek istemiyorum. Bu nedenle sorularınıza yanıt vermek istemiyorum. Beşiktaş'ın başarıya ulaşması en büyük dileğim.

Ancak benden önceki ve bana yapılanların benden sonra gelecek antrenörlere yapılmasını istemiyorum. İşe başladığım bugüne kadar taraftarlarımız, ben sahaya çıktığım anda beni çok güzel onurlandırıyorlardı. 'Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam' dediler, ben görevime adam gibi başladım, adam gibi devam ettirip, adam gibi bitiriyorum.

Fenerbahçeli olarak yorumum: Gerçekten yazık dedikleri gibi adam gibi adam ertugrul sağlam
gitmemesi gerekenler gururundan gider bazılarını taraftar yuhlasada :eek: (bkz: aragones)
 

wesc

1
Onaylı Üye
Üye
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Açılan Konu
307
Tepki puanı
12
Tüm samimiyetimle söyleyebilirim; Bir Fenerbahçe'li olarak Ertuğrul Sağlam'ı Aragones'ten daha çok seviyorum, hem de çok. Onu Beşiktaşlı olarak görmüyorum, insan olarak görüyorum. Ne birgün hava atıp böbürlenirken gördüm ne de başka birşey. Vallahi üzüldüm. herşey bu kadar basit değil, bir takıma farklı mağlup olduktan sonra destekleri esirgemek çok yanlış. Hayırlısı olsun.
 

Virtuozzo

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
441
Açılan Konu
9
Tepki puanı
4
Konum
Istanbul
Futbolla pek de haşir-neşir olmayan bir Beşiktaşlı olarak duygularımı Can Birsay gayet güzel anlatmış.

Birkaç şey daha eklemem gerekirse; ayaklar baş, başlar da ayak olursa, 4 yılda 60 futbolcu, 4 teknik direktör harcayan birini, babasının bile tüpçü dükkanını emanet etmediği bir adamı başkan diye koca takımın başına geçirirseniz olacağı budur.
Hem Beşiktaş'a, hem de Ertuğrul Sağlam'a yazık oldu.
 

Borte45

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
762
Açılan Konu
34
Tepki puanı
0
Konum
Malatya
İyi de kimse Ertuğrul Sağlam'ın kişiliğine laf etmiyor ki. Ertuğrul Sağlam'ın ne kadar karakterli bir insan olduğunu herkes biliyor. Ama karakterle sportif başarı gelmiyor ki. Ertuğrul Sağlam adam gibi adamdı ama iyi bir teknik direktör müydü? Beşiktaş'a başarıyı getirecek insanlar lazım.
 

peep

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,383
Açılan Konu
417
Tepki puanı
85
neden kötü bir teknik direktörmüş ? 4-1 yenildiler diyemi ?
 

Borte45

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
762
Açılan Konu
34
Tepki puanı
0
Konum
Malatya
Hayır. Bana göre Beşiktaş'ın tek hedefi olması gereken,Uefa'dan elendikleri için.
 

peep

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,383
Açılan Konu
417
Tepki puanı
85
bence yanlış düşünüyorsun ve haksızlık yapıyorsun.
 

Borte45

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
762
Açılan Konu
34
Tepki puanı
0
Konum
Malatya
Ben Beşiktaşlı değilim. Dış kapının mandalıyım. Sadece aldığım izlenimlerden bahsediyorum. Sadece görüşüm.
 

SpectacuLaR

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
102
Açılan Konu
23
Tepki puanı
0
futbolculuğundada hep takdir etmişimdir. hakketen adam gibi adam.ama bi hatası beşiktaşa erken ve demirören gibi birinin başkanlığında gelmesidir. yolu açık olsun. adam başarısız olsa kayseriyi oraya taşımazdı. çok severim kendisini. üzülmesi benide üzdü
 

uyuz

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
2,515
Açılan Konu
41
Tepki puanı
0
beşiktaşa lucescu, fenere kokainci daum gelsin! :D
 

draga

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Açılan Konu
274
Tepki puanı
3
Konum
C:\WINDOWS
darısı başımıza - FENERBAHÇE - :D
 

wesc

1
Onaylı Üye
Üye
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Açılan Konu
307
Tepki puanı
12
Gazeteler Aragones'le ilgili kötü haberler yazsın ve Aragones'de istifa etsin :D
 

yagmayok

1
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Açılan Konu
304
Tepki puanı
86
Yazmim dedim ama içimde kaldı, mutlaka yazmalıyım...

Sağlam'ın konuşmasını izledim ve konuşması bitince inanın ki O ADAMI alkışladım ve helal olsun dedim...

Çok güzel bir konuşma yaptı.

Galatasaraylı bir vatandaş...
 

Ulath

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
100
Açılan Konu
12
Tepki puanı
0
üzüldüm gerçekten
 

MoD

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Açılan Konu
83
Tepki puanı
3
Konum
Bursa
Futboldaki mantaliteye pek akil erdiremesem de Turk teknik direktorlerin bu kadar kolay harcanmasini kayip olarak goruyorum. Ersun Yanal'da Ertugrul Saglam'da cok sey yapacak insanlar. Lakin herseyi Turk usulu bir anlayisla yonettigimiz icin arkasinda dayisi yada elinde kozu olmayanlar her alanda harcaniyor. Lucescu yada ismi gecen/gececek diger yabanci teknik direktorlere dunyanin parasini ve yetkisi verecegine 3-5 yil arkasinda dursalar Turk teknik direktorlerde basarili olur. Sir Alex Ferguson gercegi ortada.
 

KaoS

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
9 Kasım 2007
Mesajlar
90
Açılan Konu
7
Tepki puanı
0
çok güzel bir açıklama yaptı ama helal olsun adama
 
L

LanetLy

Misafir
hocam bende ertugrulur saglama yapılan bir ayıp bu ben bir beşiktaş taraftarıyım takımın çıkısı şu anda gerçekten çok iyi tamam uefadan elendi ama sebeb bu degil benim düşünceme göre yine yönetim sorun cıkardı zaten ne zaman kaliteli işler yapıcak bir teknik adam gelse yönetim olaya el koyup gönderiyor gerçekten üzdü beni bu durum
 

Darkart

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Açılan Konu
291
Tepki puanı
53
Ertuğrul'un en uyuz oldugum "nasip değilmiş" sözüydü. İlk haftalarındaki bir malubiyetten sonra söylemişti. Yuhh dedim yaaa...Sen milyarları löpleten peşinde binlerce taraftarı olan bir takımı yönetickesin ama işin nasiplere kısmetlere kalacak :D
Zaten yakışmıyodu BJK ya ama asıl gerçek Sinan Engin'in hala başta olması.
O adam varken hiç bir şey olmaz. Adamın hoca seçimi mantıksız zaten. Hep içimizden biri, eski bjk lı olsun gibi bir saplantısı var adamın.
 

YoLcU_34

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
27 Eylül 2007
Mesajlar
741
Açılan Konu
84
Tepki puanı
1
Konum
istanbul
beşiktaşta kalacaklar gidiyor gidecekler kalıyor bence şimdiye kadar bu yönetimin on kere gitmesi lazımdı bi insan bu kadar kolay satılmaz hemde ertugrul gibi birini yazık bu da yönetimin çok büyük ayıbı
 

bilgi

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Açılan Konu
370
Tepki puanı
164
Konum
►∞
Yine gelsin isterler şimdi...
 
Üst