İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Etkin CPM (Efektif CPM) nedir?

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu efektif cpm yüksek olunca aynı tıklama oranından daha fazla para kazanıyosun. bu efektif cpm yi arttırmanın yolu nedir, var mıdır? aşağıda cpm nin ne olduğu yazıyor ama pek anlamadım.

Etkin CPM (Efektif CPM) - 1000 gösterim ücreti. Yayıncının bakış açısından, CPM farklı kanallar ve reklam programları arasında kazanç karşılaştırması yapmanın kullanışlı bir yoludur. Toplam kazancı bin gösterime bölerek hesaplanır. Örneğin, bir yayıncı 45.000 gösterimden 180$ kazanmışsa CPM’i 180$/45, yani 4.00$ olacaktır.

G

Gencturk.Net

Misafir
bu efektif cpm yüksek olunca aynı tıklama oranından daha fazla para kazanıyosun.
Tıklama başına fazla para kazanınca efektif cpc yüksek olur... Tersi değil :)

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tıkladığın reklama daha çok para veriolar, reklamın kategorisine göre değişior örneğin sağlık linklerine 1 dolar veriorsa arkadaşlık linklerine 0.10 dolar veriordur.. Bu şekilde Sağlık linkine tıklayan daha cok kazanmış oluor tıklama başına..

İyi paylaşımlar..

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
7 tıklamaya 2.17$
wallahi her gün tıklama başına verdiği oran artıyor. + olarak hiç bir şey yapmıyorum ama artıyor. acaba bu sağlık reklamları türünden reklamlarmı çıkmaya başladı çoğunlukla. mesala önceden 85 tıklama 2.83 yapmış anca. şimdi en fazla 10 tıklamada bu miktarı yapıyor. sağlık sitesi türünden mi site yapsak napsak anlamadım :rolleyes:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5