İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Extreme in Yerini Alacak Site Burada

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
web siteleri için yeni istatistik servisi : Woopra

http://www.woopra.com/

Hali hazırda Extreme Tracking Türkiye'den Üye Alımını Durdurmuşken Woopra adında yeni bir istatistik servisi yayına başladı. Woopra anlık veri sunmakla birlikte ziyaretçilerle chat yapma özelliğini de barındırdığını iddia etmekte. İstatistiklere webden ulaşabilieceğimiz gibi servisi bilgisayarımıza da indirebiliyoruz. Geliştiriciler için yayınlanan apisi de buradaolan servisin ayrıca birde wordpress eklentisi mevcut

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
buna site eklerken onaymı veriyorlar?

Please allow up to 7 business days to receive an approval respons

bu çıkıyor.

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Malesef 7 gün onay süresi koymuşlar.
Bazıları 15 gündür bekliyormuş.

İlerleyen zamanlarda bence bu 7 gün bekletme olayını kaldırırlar. Çok kullanışlı bir siteye benziyor.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
talep artarsa evet beklemek kalkar ortadan suan sanırım bekletmelerinin sebebi secici davranmaları

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Görüntü güzelmiş, gerçi ilk bakıldığında extreme'e değil de winamp'a rakip çıkmış gibi görünüyor. Kullanan varsa bi değerlendirse

Konu dışı: Vaay naber woopraam

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Acemi şu imzanı artık değiştirsen diyorum :)
Konuyla ilgili soruna gelince. Bence hiç bulaşma bu işe. Benim bir toplist vardı. O toplist bile sunucuyu kasıyordu trafik yüzünden :)

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Görüntü güzelmiş, gerçi ilk bakıldığında extreme'e değil de winamp'a rakip çıkmış gibi görünüyor.

kesinlikle katılıyorum, görüntüsünden başka birşeyi yok bence :)

Ancak;

Click-to-Chat özelliği işe yarar bir özellik gibi görünüyor. eğer arada sırada bağlantı kopması olmuyorsa kullanılabilir

Real Time Notifications anladığım kadarı ile, bilgisayarınıza yüklediğiniz bir yazılım sitenizdeki hareketleri pop-up ile size bildiriyor. mesela sitenizin sipariş bölümüne birisi geldiğinde msn benzeri bir pop-up ekranın sağ alt köşesinde beliriyor.

ayrıca isteyenlere API uygulaması var, hazır site yazılımı yapan arkadaşlar bu şekilde woopra nın istatistiklerini sistemleri içinde gösterebilirler. büyük bir iş yükünden de kurtulmuş olurlar.

bence sonuç olarak, extrem e göre çok iyi, google-analytics.com a alternatif olabilir ama yukarda saydığım 3 özelliği ile kesinlikle başarılı. açıkçası ben API uygulamasını hemen kullanmaya başlıcam

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Sanırım ilk benim siteler aktif oldu çok güzel bir program mükemmel bişeye benziyor kullanımı çok kolay ayrıca istatistikler abartılı derecede detaylandırılmış.
sitede aktif olan kullanıcıların özelliklerini gösteriyor :D beni ne kadar ankarada oturuyor zannetmiş olsana anlık istatistikleri çok güzel yapılmış sanırım 10 ila 15 sn geçikme oluyor.

yukleniyorwk6.gif

Sitelere bi kaç kişi girerse :D screenshotları gönderirim.

yeni bi şey daha gördüm siteye hangi sayfadan girip hangi sayfaları gezdiğini ve hangi sayfadan çıktığını gösterebiliyor.

Ve wordpress bileşenini kurmuştum siteye sanırım onunda yardımı varki ziyaretçinin nickini kullanıcı adını da yazıyor.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Biraz acıklamak için resimli anlatım yapıcam ama bir mesajda 3 resimden fazla eklenmediği için sanırım peş peşe 5 mesaj atmış olucam. eğer bu mesajları birleştirebiliyorsanız güzel olur birleştiremezsenizde flood diye banlamazsanız sevinirim.

Bana kalırsa bu işlerde "Extreme" bir fenomendi.

Bende extemeye 1500 basar extremeyi tercih etmelerinin sebebi yabancı bir firmanın olması ve istatistiklerin hiç bir şekilde değiştirilememesi yani elle screen alıp üzerinden değişiklik yapamıyorsun ondan birde yabancı olduğu için.

Evet konumuza dönelim bi kaç kişi gezmiş sitemiz.

995399Untitled1.png

Sanırım burada saatlik,günlük, aylık sayfa gösterimi ve online ziyaretçi sayısı , dün ve bugün arasındaki fark,aylık ortalamaya göre gün arasındaki fark, yıllık ortalamaya göre bu gün arasındaki fark, şimdiye kadar kaç kişi gelmiş , bugün kaç kişi gelmiş ve online olanların olduğu bölüm.

320026Untitled1.png

Siteye giriş hangi sayfadan çıkış hangi sayfadan gezilen sayfa.

992227Untitled1.png

hangi sayfadan gelmişler

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
871632Untitled1.png

hangi siteden kaç kişi girmiş

81042Untitled1.png

% olarak kaç kişi aramadan kaç kişi direk gelmiş kaç kişiyi yönlendiren siteler yollamış.

892814Untitled1.png

Hangi kelimeler arayarak gelmişler. Çok arana büyüyor tag bulutu gibi.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
899038Untitled1.png

hangi kelimeleri arayıpta gelmişler.hangi sayfadan gelmişler.

808283Untitled1.png

hangi ülkeden gelmişler.

22464Untitled1.png

yeni gelenler eskiden gelmiş olanlar.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
256533Untitled1.png

online ları izleye biliyorsunuz. üye oluna bilen bir sistemse kullanıcı adı vs. gözüküyor. o kişiye isim verebiliyorsunuz sitenizdekine ve en güzeli mesaj gönderiyorsunuz sitedeki kişiye msn popup gibi çıkıyor.

723549Untitled1.png

sitede online olan adama mesaj gönderebiliyorsunuz .

353824Untitled1.png

bunu anlamadım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.