Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

F16 da kritik karar

MéDicLiFé

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Açılan Konu
53
Tepki puanı
0
Konum
Acil Servis
Sadece benim şuanda;
Tübitak / Ar-ge / ARDEB / TBAG ve SBAG'de 6 adet mevcut değerlendirmeye alınmış olan projem bulunuyor.

Ama malesef Tübitak'ı insanlar yaptırımı olan bir kurum olarak düşünmekte ve ordan çok şey beklemekte...

Tübitak yaptırım gücü olan bir kurum değildir. Araştırır sonuçları değerlendirir. Objektif bir raporu gerekli yerlere sunar ve feedback bekler.

Eğer geri bildirim olmazsada projeyi rafa kaldırır. Çünkü hem projeyi hayata geçirme yetkisi yoktur bireysel bir kurum olarak, hemde maddi desteği yoktur.

Geçiren bilim adamlarınıda otopark köşelerinde yada araba içlerinde ölü olarak bulmak mümkündür.
 

Angelo

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Açılan Konu
164
Tepki puanı
106
Konum
AZ
Ben kabul etmiyorum. Kendimi bildim bileli proje yapıyorlar, allah daha çok versin. Bugün tam anlamıyla üniversite/sanayi ya da üniversite/savunma entegrasyonu yapılamıyorsa bunun sorumluları herkes. Hükümet, profesör, tübitak, özel sektör. Ben yaparım gerisine karışmam şeklinde bakılıyorsa olaya zaten tamamen bilime zıt bir bakış açısı. Bilimsel araştırmalar veya buluşlar ancak uygulanabilirse anlamlı olur zaten, rafta bekleyenin tuvalet kağıdından fazla değeri yok.
 

MéDicLiFé

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Açılan Konu
53
Tepki puanı
0
Konum
Acil Servis
Tubitak'ın bulduğu yada geliştirdiği ama değerlendirme raporlarının ilgili kurumlarda çöpe atıldığı bir kaç projesini vereyim sizlere daha iyi anlarsınız.

Google da "Tubitak Projeleri" diye bir arama yapıldığında;
Kişiselleştirilmiş tübitak projeleri için yaklaşık 386.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,07 saniye)

Ve "Tübitak Geliştirdi" diye bir arama yapıldığında;
Kişiselleştirilmiş tübitak geliştirdi için yaklaşık 309.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,06 saniye)

Sonuç bulmak mümkün. Bunlar sadece insanların bildikleri halka açık projeler...
Ya diğerleri?

Ha birkaç bilinen örnek vereyim isterseniz.

1. Pardus İşletim sistemi. Tamamiyle devlet dairelerine özel hazırlandı A.B.D'ye bağımlı kalmamak için ne oldu?
Ödenek ayrılmadı ve hiçbirşey olmadı.

2. Tübitak Akıllı Kart Yazılımı (AKİS) Geliştirdi.
Ödenek ayrılmadı ve hiçbirşey olmadı.

3. Tübitak yüz tanıyan kamera sistemi geliştirdi.
Ödenek ayrılmadı ve hiçbirşey olmadı.

bunlar basit örnekler.

Daha fazlasını googleda bulmak mümkün...


 
Üst