İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Facebook ile internetin geleceği tehlikede mi?

abuz89

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,400
Reaction score
34
Tim Berners-Lee, Facebook'un internetin evrenselliğini tehlikeye soktuğunu iddia etti. CERN parçacık fiziği laboratuvarından Berners-Lee, Scientific American'ın Aralık basımında son zamanlarda internetin evrenselliğini tehlikeye atan bazı gelişmelerin meydana geldiğini söyledi.

Kablolu TV hizmeti sunan şirketlerin sadece kendi istedikleri içeriği kullanıların indirmesine izin vermesinin internetin özgürlüğünü kısıtladığına değinen Berners-Lee, sosyal ağ web sitelerinin ve Facebook'un daha kayıt aşamsında önemli bilgilerinizi kayda aldığını belirtiyor.

Berners-Lee'ye göre sosyal ağ siteleri, bilgilerinizi topluyor ve sadece kendi sitesi içerisinden erişmenize izin veriyor. Her sosyal site diğerlerine karşı duvarlarla örülmüş ve diğer sitelerde bu bilgileri kullanmanız mümkün olmuyor.
Lee, sözlerine şunları ekliyor: "Ne kadar çok bilgi girerseniz o kadar bağımlı hale geliyorsunuz ve bilgilerinizin üzerinde tam bir kontrole sahip olamıyorsunuz".

Tim Berners Lee, tek bir sosyal ağ sitesinin, arama motorunun veya internet tarayıcısının çok büyük boyutlara ulaşmasının tekelciliğe yol açtığını ve yenilikleri sınırladığını düşünüyor ve ekliyor: "Web'in amacı insanlığa hizmet etmektir. Biz bu adımları şu an atıyoruz ki, ileride hayal bile edemeyeceğiz şeyleri şimdiden yaratabilelim".
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst