İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İpucu Fenomen Youtuber olmak için tüyolar

KaRNeC

İyinet Üyesi
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,829
Reaction score
260
Konum
Kahramanmaraş
Küçük yaşlardan itibaren hepimizde vardır ünlü olma, herkes tarafından tanınma isteği herhalde. Eskiden Kara Şimşek izler ve burada kendimizi Michael (Maykıl) yerine koyardık. Onun gibi ünlü olsak ne olurdu acaba diye düşünürdük. Ama nerdee onun kadar ünlü olma imkanı bizde. Ancak artık bu imkansız değil. Aslında çok zor da değil. Televizyonda izlediğiniz bir film karakteri kadar ünlü olabilmek sizin elinizde. Eğer herkesten farklı bir yeteneğiniz varsa, bunu ifade edebiliyorsanız sizin de ünlüler kervanına katılma imkanınız fazlasıyla vardır belki de.

Aklınızda sadece ünlü olmak değil de para kazanıp hayatınızı devam ettirmek de olabilir. Bunun için de dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube.com‘un nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Eskiden Gmail hesabınızın olması için davetiyeniz olması gerekirdi. 2006 yılında bir arkadaşımın göndermesiyle Gmail ve dolayısıyla da Youtube hesabı sahibi oldum. Siz de Youtuber olmak için öncelikle bir Gmail hesabı açarak bu işe başlayabilirsiniz. Akıllı telefonunuz var ve bu da android işletim sistemli bir telefonsa zaten kesinlikle Gmail hesabınız vardır. Neyse lafı fazla evirip çevirmeden Youtube hesabımıza giriş yapalım.


youtube-crowd-uproa.jpg


İlk yapacağınız şey video kanalınızın ne ile ilgili olacağıdır. Youtube o kadar devasa bir video arşivine dönüşmüştür ki, her dakika 400 saati aşan yeni video yüklemesi yapılmaktadır. Sizin yeni yükleyeceğiniz video çöp videolardan biri de olabilir. Bu yüzden kararımızı öncelikle vermeliyiz. Gerçek videolardan oluşan bir kanalınız mı olsun, yoksa kurgusal videolardan oluşan bir kanal mı açmak istiyorsunuz?

Kanalımızı oluşturalım öncelikle. Kanalımızın özgün olmasına dikkat edelim. Harika bir kanal ismi bulmaya çalışın. Bir anda şu olsun demeden, üzerinde çalışmanız ve gelecekte de pişman olmayacağınız bir kanal ismi ile işe başlayın. Örnek olarak kanalınıza Minik Bilginler adını verebilirsiniz.

Merak edenler tarafından bulunur olmaya dikkat edin. Minik bilginler denince akla ilk etapta çocuklar ve çocukların keşfettikleri şeyler, onlar tarafından oluşturulan içerikler gelebilir. O halde sizin kanalınızda da bu konu ile ilgili çokça video yer almalı ki, Youtube botları sizin kanalınızın çocuklarla ilgili bir bölge olduğunu bildiğinden, oynamak isteyenleri sizin mahalleye doğru yönlendirsin değil mi? Sadece anahtar kelimeleri abartılı bir şekilde kullanarak sizin kanalınızın ya da videolarınızın bulunabileceğini kesinlikle düşünmeyin. Çünkü her şey o kadar da basit ve kolay değil artık. Milyarlarca videodan bahsediyoruz. Videonuzun sadece “beni bul” demesi yetmiyor. İzleyenlerin de “Evet senin aradığın video bu” demeli. Bir Youtube ziyaretçisi Youtube arama çubuğuna “Miniklerin Gösterisi” yazdı ve sizin videolarınızdan biri olan Çağlar ile Aykut’un birbirine yaptıkları komiklikleri içeren video çıktı. Bu videoyu sonuna kadar izledi ve videoyu beğendi. Beğenmekle kalmadı bir de sosyal medya hesabında paylaştı. İşte demek istediğim tam da bu. Google algoritmaları kullanıcıların davranışlarını analiz ederek arama sonuçlarındaki videoların neler olması gerektiğine karar veriyor. Video arayanlara videolarımızı ulaştırmak için kanalımızın ne ile ilgili olduğunu unutmayalım. İnsanlar kasaplara et almak için girerler. Pide almak için fırına gidilir.

Kanalınızın artık ziyaretçiler tarafından gezilmeye başlandığını fark ettiğiniz anca, onların tekrar gelmelerini sağlayacak etkinliklerde bulunun. Bundan sonra hangi konularda, nasıl videoların geleceğini ya da ne zaman geleceğini belirtirseniz, kanalınıza bu videoları izlemek için yeniden gelmelerini sağlayabilirsiniz. Videonuza anket, ya da diğer videolarınızı tanıtıcı metinler ekleyebilirsiniz.

Takipçilerinizi teşvik edin. Kanalınıza yeni videolar eklediğinizde, bu videoların izlenmesini artırmak için sosyal medya hesaplarınızda bu videoları paylaşabilirsiniz. Takipçiler arasında çekiliş yaparak, kanalınızın takipçi sayısını daha da arttırabileceğiniz gibi videolarınızın izlenme sayılarının da artmasını sağlayabilirsiniz.


  • Özgün olun! Kopyadan, telif hakkı olan içeriklerden uzak durun. Başkalarından etkilenebilirsiniz ama onları birebir taklit etmek size bir şey kazandırmaz.
  • Fikirler üzerine beyin fırtınası yapın. Daha iyi neler yapabileceğinizi düşünün.
  • Kitlenizi düşünün. Hedef kitlenizi size yaklaştırabilecek olasılıklar ve detaylar hakkında kafa yorun.
  • Bazı hedefler belirleyin. Yakın ve uzak hedeflerinizin gerçekçi olmasına da dikkat edin.
  • Bu fikirleri bir kağıda not edin. Düşündükleriniz bir müddet sonra uçup gider ama kaydettiklerinize tekrar tekrar dönebilirsiniz.
  • Her videonuzun ardından sonraki adımlarınızı planlayın. Daha güzel ve etkili videolar hazırlamaya özen gösterin.


Kaynak: Necmettin Kar
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst