Kewell'ın ardından Meira... Sırayla yapılmıyor elbette transferler ama Hakan Şükür'ün bıraktığı; Özgürcan'ın artık "genç yetenek" olmadığının idrak edildiği, Necati'nin dönemediği Galatasaray'da, taraftar "öncelikle" Kewell gibi bir adama ihtiyacımız var demezdi. Olunca kimsenin itirazı olmuyor elbette! Meira transferi işte bu noktada farklı. Song gitmiş, Emre Aşık dönmüş, Euro 2008'in 2 gazisi Emre-Servet ve arkalarında defansı domine etmekte zorlanan iki kaleci. İyi bir stoper lazımdı Galatasaray'a. Geride lider bir oyuncu, tecrübe... Meira'nın Galatasaray'da çözeceği sorun, ön liberoların oynayacağı alan. Geçmişte tandemde oynayan ikililerin topu oyuna çıkartmaktaki basiretsizlikleri; Galatasaray orta sahasının göbeğini 20 metre geri atıyor; dolayısıyla hücum varyasyonları da 5 (+2 bek) oyuncuyla yapılıyordu. Meira bunu ilaç işte. Topla çıkabilen ve ilk pası orta saha yayına ya da iki kanat oyuncusuna düzgün atabilecek bir stoper. Bu da Mehmet Topal ve Linderoth'a sezon içinde rakip kaleye 30 metre çizgisinde bol bol şut olanağı sağlayacak. Sağ stoper mi olacak; Servet ile yer mi değişecek Meira göreceğiz...
Hava toplarında Türkiye Liginde ciddi tehdit olan takım sayısı az. Problem Avrupa'da idi. Sağ bekte Sabri oynadığında boyu gereği stoper kademesine yüksek toplarda giremediğinden hep bir eksik kalıyordu Galatasaray. Keza aynı sorun Gökhan Gönül'de var. Galatasaray bundan sonra hangi mevkiye adam alır? Yabancıları sayalım ilk onbir için: Meira, Linderoth, Lincoln, Kewell, Nonda. Direkt oynayacak 6. yabancı hangi mevki için olmalı? Ben tahminimi -Skibbe tek forvet oynatır yorumuna rağmen- santrforda kullanıyorum ve kale Aykut-Orkun'undur diyorum. 6+2'nin 2'sine gelirsek ilk ihtimal kaleye Sorensen. Bu da Linderoth sağlam olduğu sürece Nonda'ya yedek kulübesinde yer açar.