İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Fikirlerinize ihtiyacım var..

Q

QuicK

Misafir
Merhaba.
Simdi www.Maxidirectory.com sitesini actik.. Turkce ve ingilizce 2 bölüm halinde.. Aklımdan turkce bolumunu kaldirmak geciyor. Ingilizce bolumune kendim 700 kadar site ekledim. Tabiki google bu sitelerin keywordleri site içinde gectigi icin hit yollayacaktır. Örnegin Hit.gen.tr'de sadece turkce 190 site olmasına karşın google gunde 800 + hit gonderiyor. Turkce bolumunu kaldırmayı düsünmemin nedeni ise Hem gösterilen ilginin az olması, hemde ingilizce bölümü için karışıklık olması. Karışıklık derken, ziyaretci maxidirectory.com yazıp girdigi zaman Türkçe / English seçenekleri çıkıyor. Bunun disinda english bolumunu anadizin'e alıp Turkce bolumunede link vermek var.. Ama kendim site eklemediğim zaman fazla ilgi (hit) almayacagını düsünüyorum. Zaten siteye kod ekleme zorunlulugu olmamasına ragmen ilgi oldukca az. Gerçi tanıtımınıda yapmaya baslamadim henuz.. Su ozelarkadas.com'un satis isleri bittikten sonra yapacagım birseyler. (Para konusunda ilgisi yok. Zaman ve beyin yorulması) ..
3. Bir seçenek daha var. Hit.gen.tr domainini Maxidirectory.com/turkce/ dizinine yonlendirmek ve Hit.gen.tr db'sini o dizinde kullanmak..
Neyse size sormak istedigim sey ne yapmalıyım ?
Sizce Turkce Bolumunu kaldırmalımıyım.. ?
Sizce English dizinini ana sayfada acip Turkce dizinine linkmi vermeliyim ?
Sizce Hit.gen.tr Db sini Maxidirectory.com/turkce/ dizinindemi kullanmalıyım?
Yoksa böyle kalsınmı ?

Saygılar.
 

ufukaykut

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
7 Mart 2005
Mesajlar
913
Reaction score
0
Konum
Marmaris
Bence bi dene bakalım türkçe bölümünü, verim alamazsan kaldır.Sana kalmş bir olay.
İyi Çalışmalar..

Ufuk
 
Q

QuicK

Misafir
cahveci' Alıntı:
ip nosuna göre otomatik yönlendirme yapsana
Bunu düsündüm. Yalnız diğer sitelerimden bu siteye Link verecegim. Haliyle diğer sitelerin Gurbetci ziyaretciside oldukca fazla. Turk'ler ama IP Noları almanya / amerika vs.. Bu durumda adam ne umacak ne bulacak :) Ayrıca öyle olursa google botuda sadece english bolumunu tarıyor. Turkce bolumu icin googleden bir verim almak söz konusu olmuyor. Yada cok az oluyor. Yani google botu direk siteye girecek olsa o bile english sayfasına yönleniyor :) Daha önce denemistim bunu.. Oradan biliyorum.
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
Turkce icin yeterince siten var bence.
isim guzel, ingilizce olarak devam etse iyi olur gibi.
 

BIRBEY

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
Benim fikrim; ingiLizceyi anasayfa yap Ordan Turkce böLüme Link ver, Ama Link görünür biryerde ve beLirgin oLsun, Turkce böLüme gecmek isteyenLer Linke tıkLayıp gecebiLirLer.
 
Q

QuicK

Misafir
Değerli gorusleriniz icin tesekkurler arkadaslar.. English olayina yonlenelim biz :) Turkish Directory linki var english dizininde. Simdilik kalsin diye dusunuyorum. Neden kalsın sorusuna gelince : Eger turkish dizini arama motorlarından hit alırsa-Ki bir kac gun icinde belli olacaktır oraya görede birseyler ayarlarım. Olmazsa english olarak devam etsin..
Ek olarak english bolumunde adsense turkce cıkıyor bazen. Neden acaba ? Biz turkiyeden oldugumuz icin olabilirmi ? Yani Icerige gore reklam, ek olarak ziyaretci kimligine göre reklammı acaba :) ?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst