İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Filistin Direnişi İsrail'e Karşı Savaşa Hazır

qmetinq

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Nisan 2010
Mesajlar
16
Reaction score
0
Halk Direniş Komiteleri liderlerinden Ebu Mücahid, Türkiye'nin Filistin davasına karşı duruşundan gurur duyduklarını söyledi.

Halk Direniş Komiteleri liderlerinden Ebu Mücahid, İsrail’in Gazze’yi hedef alan tehditlerine ve Türkiye’nin Filistin davasına karşı duruşunu İsra Haber’e değerlendirdi.

Gazze muhabirimiz Muaz Amur’un Ebu Mücahid’le gerçekleştirdiği röportajı sunuyoruz:

israhaber.com: İsrail, son günlerde Gazze’yi hedef alan tehditlerini artırdı. Bu tehditleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ebu Mücahid: İsrail, eskiden beri bu tür ahmakça tedhitlerine devam ediyor. Bu tehditleriyle halkımızın ve direnişçilerimizin iradesini zayıflatmayı hedefliyor. Fakat bu tehditler esasında, düşmanın zayıf ve güçsüzlüğünün direnişin ise düşmandan daha güçlü olduğunun delilidir. Dengelerin değişmesi de bunun göstergesidir.

israhaber.com: Yeni bir savaş yeni bir “dökme kurşun” bekliyor musunuz?

Ebu Mücahid: Evet. Bizim elimizde, düşman İsrail’in savaşa hazırlandığına dair kesin bilgiler var. Düşman, Ortadoğu’daki direniş ülkelerine Gazze’ye, Lübnan’a ve Suriye saldırmak için fırsat kolluyor. Düşman da biliyor ki herhangi bir ülkeye düzenleyeceği saldırı tüm bölgeyi tutuşturacaktır.

israhaber.com: Siz, Filistin direnişi olarak savaşa hazır olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Ebu Mücahid: Evet biz, savaşa hazırız. Bir çok alanda hazırlıklarımızı tamamladık. Hazırlıklarımız kesintisiz devam etmektedir. Düşman bilmelidir ki bugünden sonra vuku bulacak uzun süreli bir savaşa biz, tüm gücümüzle gireceğiz. Kendimizi uzun süreli bir savaşa hazırladık. Gücümüzü, Furkan savaşı öncesinden çok çok fazla artırdık.

İşgalciye şu mesajı iletiyorum: Bizleri tehdit ettiğiniz ve bizlerin de geri adım attığı dönem artık mazide kaldı. Bizim için şimdi eylem zamanı geldi. Bundan sonraki darbelerimiz her zamankinden daha güçlü olacaktır.

Biz şimdiye kadar Sderot’u, Askalan’ı bombalardık. Fakat artık denklem değişti. Biz bundan sonra Bear Sheba* şehrinden daha da ötesini bombalayacağız.

israhaber.com: Selahaddin Nasır Tugayı ile diğer direniş hareketleri arasında işbirliği var mı?

Ebu Mücahid: Elbette, şimdiye kadar girdiğimiz tüm savaşlarda ve çatışmalarda diğer direniş hareketleriyle işbirliğini başarıyla sağladık. Ve şimdi biz, tüm direniş hareketleri arasında daha güçlü bir işbirliğini sağladık. Shalit’i esir aldığımız operasyon, ortak bir operasyondu. Bundan da büyük gurur duymaktayız. Gelecek savaşı direniş liderlerinin oluşturacağı ortak odadan idare edeceğiz.

israhaber.com: Shalit’le ilgili esir takasında bir gelişme var mı?

Ebu Mücahid: Şimdiye kadar bir gelişme yaşanmadı. İsrail’in, Filistin direnişinin şartlarını kabul etmemesinden ötürü esir takası donmuş durumda. Onlar şartlarımızı kabul etmiyorlar. Fakat biz, işgal hapishanelerindeki esir ve tutuklularımızı kurtarmak için askerlerini esir almaktan vazgeçmeyeceğiz.

israhaber.com: Türkiye’nin özellikle de son dönemde Filistin davasına karşı oynadığı rolü, direniş olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ebu Mücahid: Türkiye’nin oynadığı rol gerçekten de çok önemli. Bugün Türkiye, II. Abdulhamid zamanındaki rolüne döndü. Türkiyeli kardeşlerimizle gurur duruyoruz. Arapların oynadığı rolden çok çok seçkin rolleri var. Hatta Türkiyeli kardeşlerimizin Araplardan daha fazla Arap olduklarını söylemem mümkündür. Arap Birliği Başkanı Amr Musa’nın yapmadığını bir Türk yaptı. Bu onur onlara yeter.

Selahaddin Nasır Tugayları’ndaki her direnişçi, Türkiyeli kardeşlerimizi kucaklamaktadır. Çünkü onlar, halkımıza karşı uygulanan ambargoyu delmek için boş durmuyorlar, gemi filosuna hazırlanıyorlar.

israhaber.com: Ebu Mücahid, bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Ebu Mücahid: Filistin davasına göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü biz size teşekkür ediyor, Türkiyeli kardeşlerimize selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.

* Gazze’den 40-45 km uzaklıkta olan Bearsheba, Filistin direnişi tarafından ilk defa Furkan savaşında Grad füzeleriyle vuruldu.

israhaber.com
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst