Selam arkadaşlar.
Arkadaşlar kodları vereyim hemen işimiz kolay olsun
:
Şimdi kodlarda İÇERİK yazan yere, mysqlden uzuun metin geliyor ve oturuyor. bazı sayfalarda da döngü ile kayıtları listeliyorum hücreler halinde falan. Fakat sorun şu ki, İÇERİK 'in geldiği TD nin height="74" şeklinde olan değeri, 1 2 satırlık veri için problem çıkarmıyor. Fakat uzun bi metin geldiğinde, şöyle 6 7 paragraf kadar bi yazı geldiğinde sql den, onu printledigimde, Firefox da ana tablo sola doğru kayıyor. Sorun bu...
bunun TD le olan ilişkisini şöyle keşfettim. Uzun veri gelen sayfaya baktım, tablo kaymış. Bide bu height="74" i gittim height="600" falan yaptım. Kolum kadar uzadı tabi hücre. Ama kayma sorunu gitti. Altta da içerik ten sonra boşluk kaldı. yani yettide arttı o yükseklik ona.
Fakat ben içeriğime göre bu height değerinin ne olacağını nerden bileyim? içerik 1 cümlede olur, 10 paragrafta. height i hangisine göre ayarlıcam? yada ne yapıcam ?
Arkadaşlar kodları vereyim hemen işimiz kolay olsun
Kod:
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border: 4px solid #333; border-collapse:collapse" width="774" id="AutoNumber1" height="170" bordercolor="#111111">
<tr>
<td width="766" height="1" bgcolor="#333333" bordercolor="#000000" colspan="2" background="http://forum.iyinet.com/images/menuBg.jpg">
</td>
</tr>
<tr>
<td width="766" height="7" bgcolor="#FFFFFF" bordercolor="#000000" colspan="2">
<font style="font-size: 1pt" face="Arial">.</font></td>
</tr>
<tr>
<td width="766" height="7" bgcolor="#FFFFFF" bordercolor="#000000" colspan="2" valign="top">
<p align="center"><font style="font-size: 1pt" face="Arial">.</p></td>
</tr>
<tr>
<td width="766" [COLOR="Red"]height="74"[/COLOR] bgcolor="#FFFFFF" bordercolor="#000000" colspan="2" valign="top" background="images/icerikBg.gif" align="center">
<b><font size="6">[COLOR="Red"]İÇERİK[/COLOR]</font></b></td>
</tr>
<tr>
<td width="100%" height="43" bgcolor="#333333" bordercolor="#000000"></td>
<td valign="center" width="%0" height="43" bgcolor="#333333" bordercolor="#000000">
</td>
</tr>
</table>
Şimdi kodlarda İÇERİK yazan yere, mysqlden uzuun metin geliyor ve oturuyor. bazı sayfalarda da döngü ile kayıtları listeliyorum hücreler halinde falan. Fakat sorun şu ki, İÇERİK 'in geldiği TD nin height="74" şeklinde olan değeri, 1 2 satırlık veri için problem çıkarmıyor. Fakat uzun bi metin geldiğinde, şöyle 6 7 paragraf kadar bi yazı geldiğinde sql den, onu printledigimde, Firefox da ana tablo sola doğru kayıyor. Sorun bu...
bunun TD le olan ilişkisini şöyle keşfettim. Uzun veri gelen sayfaya baktım, tablo kaymış. Bide bu height="74" i gittim height="600" falan yaptım. Kolum kadar uzadı tabi hücre. Ama kayma sorunu gitti. Altta da içerik ten sonra boşluk kaldı. yani yettide arttı o yükseklik ona.
Fakat ben içeriğime göre bu height değerinin ne olacağını nerden bileyim? içerik 1 cümlede olur, 10 paragrafta. height i hangisine göre ayarlıcam? yada ne yapıcam ?