İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Fırsat sitelerinin kazancı hakkında

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
arkadaşlar fırsat sitelerinin kazancı nasıl oluyor, yani indirim sunup nasıl kazanç sağlıyorlar? teşekkürler...

xgitarx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
sistemi direk bilmiyorum fakat tahminime göre firmalardan veya web sitelerinden belli bir ücret alıyorlar diye tahmin ediyorum, hem burada fırsatları yer alan şirketler kendilerini tanıtmış oluyorlar hem de sürümden kazanmış oluyorlar.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
ben biliyorum ama anlatmak çok uzun ama kısaca pizza üzerinden anlatayım. büyük boy pizza maliyet 4tl 1lt kola maliyet 80 kuruş. adam satıyor 13,90 a millet sanıyor indirim var. alıyor benim gibi sırasıyla 15 mail adresiyle hesap açarak aynı sanal kartla 15 pizza .tanesi 7 liraya geliyor

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Biraz genelleyici bir kavram olmuş fırsat siteleri terimi, iki şekilde anlaşılabiliyor.
Eğer x ürünü nerede en ucuz tarzı (Akakçe, Ucuzu gibi) siteleri kastediyorsanız. Firmalarla anlaşma yapıp, gönderdiği ziyaretçi başına belli oranda ücret alarak ve diğer şekilde elde ettiği reklam gelirleri ile kazanç sağlıyor.
Ucuza ürün satışı yapan firmaların nasıl kazandığı konusunu kastediyorsanız; sürümden kazanıyorlar diyebilirim. Günlük x ürününden 100 satış yapmak zor olmasa gerek. Anlaşmalı olarak firmalarla çalıştığı için ucuza alıp, az miktarda kâr ile satış yaparak gelir sağlıyor. Aynı şekilde Çin sitelerinden ürün satın alarak satış yapan kişilerde mevcut. Ancak getirilen ürün her ne kadar uygun ve gümrük sorunu oluşturmamış olsa da ticari amaç güdüldüğü ve satış yapıldığı için vergi konusunda hassas olunması ve gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Sonradan sıkıntı olmaması için. Durum bildiğim kadarıyla az-çok böyle işliyor. Umarım yardımcı olmuştur.
İyi Forumlar,

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
teşekkürler arkadaşlar... konuyu örneklerle açıklamanız harika olmuş... hayırlı geceler...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.