İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

fizy altyapısı hakkında

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
s.a. arkadaşlar.

fizy.com ile ilgili merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.

fizy'nin youtube altyapısını kullandığını biliyorum.

soru: fizy.com'dan müzik ararken aramalar youtube veritabanından(API) mı yapılıyor? yoksa fizy.com un bir veritabanı var, kullanıcıların arama sorguları bu veritabanını kullanıp arama yaparak videoları youtube dan mı çekiyor?

soruyu daha iyi somutlaştırmak için bir örnek verelim: fizy.com ve youtube.com dan tarkan diye aratalım. neredeyse arama sonuçları çok farklı. adamlar bunu nasıl yapıyor?

umarım derdimi anlatabilmişimdir. hayırlı akşamlar...

Evan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Fizy önce aramaları YouTube, Grooveshark ve SoundCloud gibi sitelerden gerçekleştiriyor ve bunları kendi veritabanına kaydediyor. Daha sonra sıralamada önemli olarak ses kalitelerine göre sıralıyor. Bir kullanıcı Tarkan diye arama yaptıktan sonra 1 saat içinde yeni içerikler eklenmiş mi diye veritabanını yeniden güncelliyor ve sıralıyor.

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
@Evan şunu anlamadım.

"Bir kullanıcı Tarkan diye arama yaptıktan sonra 1 saat içinde yeni içerikler eklenmiş mi diye veritabanını yeniden güncelliyor ve sıralıyor."

veritabanı güncellemesi işlemi manuel mi (bir kişi tarafından mı) yapılıyor? güncellemeyle eklenen yeni müzikleri "müzik olup olmadığını" nasıl anlıyorlar? belki biri tarkan - abc diye bir çizgi film atabilir. o açıdan soruyorum. bunları kontrol eden birileri var mıdır?

Evan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Hayır, sistem otomatik olarak verdiğim sitelerde arama yapıyor. Ses kalitesi ve o sitelerdeki görüntülenme sayısı esas kriterler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.