İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Flash oyunlarla ilgili???

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
arkadaşlar,

bazı yabancı flash sitelrinde görüyorum. flash oyundan sonra skorunuz tutuluyor. skor board da. bu tip oyunları nasıl elde ederiz paralı veya parasız?

türk flash oyun sitlerinde öle değil sadece oyunu oynuyorsunuz. ama skor tabeleası felam yok.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
bunlar zor görünüyor. fakat imkansız değil.. zaten tek mantık var olayda. rekoru kıranın ismi ve de puanı. bunların komutlarını swf dosyalarına yapmak zor da, sitene ekleyeceğin her oyunu önceden decompile edip, içine iki üç şey eklemek gerekir.. zaten bunları (skor ve isim) php/asp dosyasına gönderdikten sonra geriye pek bişey kalmıyor. php de örneğin bunları mysqle yazdırmak basit.. ve bunları sitede bi köşede yazdırmak..

bunları yapmak (tek oyun için bile) zahmetli ve uzun zaman isteyen bişey.. yani her oyunu bu hale sokmak..

ama öte yandan, mesela vbulletin mod var activity mod diye. ondaki 5-6 oyun (daha fazla da olabilir) skor sistemi ile çalışıyor. siteye hangi isim ile kayıtlı isen o isimle skorun kayıt altına alınıyor.

kısacası zor ama imkansız değil... zamanım olsa uğraşırdım..

F

fenerli

Misafir
50 $ civarında bu tür küçük oyunlardan bulabilirsiniz, diğer büroda olsaydım adreslerini yazardım bir ara not almıştım.
(.fla ve .php kodları ile)

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
50$ büyük bi rakam bana göre.. önceki mesajımda dediğim gibi, oyunu decompile edip gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra (hatta oyuna kendi logomu ekledikten sonra :- ) öyle eklerim. biraz uğraştırıcı ama, türkiyede ilk sayılabilir bu olay... :)

F

fenerli

Misafir
sempaty' Alıntı:
oyunu decompile edip gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra

decompile edeceğin araçları herkes biliyor, sanırım bunlarıda w* sitelerden alıyorsundur zira bunlarda ücretli (90$ + ) , decompile edip bir iki yeri değiştirdiğin zaman oyunun sahibine haksızlık etmiş olmayacak mısın ?

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
beni yalnış anladın sanırım.. ben kesinlikle emeğin boşa atılmasına karşı bir insanım. eğer bu kadar emek ve zaman vereceksem "düzenleme: xx.com" diye link ya da logomu ekleyebilirim diye düşünüyorum. ki, eğer yaptığımdan başkası yararlanacak ise, veya nasıl yaptığımı öğrenmek isteyecek olan birisine de adres bırakmış olurum diye düşünüyorum

benim dediğim "gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra"ki kısımda skor isim vs.actionlarından bahsetmiştim.

Sport

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
peki bu oyunların orjinali almaya kalksak yada kiralasak fiyatları nedir?

ve butür oyunları satan web siteleri biliyormusunuz?

örneğin beğeneceğimiz 20-30 oyunu aylık belirli bir ücrete kiralayan yada komple satan yerler varmıdır?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.