İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

flash+xml

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yeni açacağım oyun sitesi için ratsgele oyunları gösterecek değişken bir flash animasyon yapmaya çalışıyorum

xml den verileri okuyacak ve ona göre rastgele oyun tanıtımı yapacak

netten nasıl yapıldığını araştırırken karşıma çok farklı şeyler çıktı

CDATA, flash rounge vs vs kafam çok karıştı

birileri bana bu işi yapmak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyebilirmi

asıl istediğim şey flashın içinde nasıl bir düzenleme yapmam gerektiği

yani şu haber sitelerinde resimli haber manşetleri çıkar ya son dakika gibisinden bende bunu oyun sitesine göre uyarlamak istiyorum ama beceremedim

örnek site : http://maxioyun.net/ orada seçtiklerimiz kutusunda olan anime gibi ama flash versiyonu

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
küçük bir dipnot olarak belirtmek isterimki ordaki animasyon flahs degil java kullanılarak yapılmıştır.
bana XML in bir örnegini verebilirsen senin için bir iki deneme yapabilirim

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<oyun>
<kategori="aksiyon" oyunisim="Ninja" resim="81741.jpg" hit="12547" aciklama="sdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsd" link="www.xxx.com/oyun.html"/>
<kategori="aksiyon" oyunisim="Ninja" resim="81741.jpg" hit="12547" aciklama="sdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsd" link="www.xxx.com/oyun.html"/>
</oyun>

bunun gibi birşey

yapılacak uygulamaya en kolay nasıl gelirse o şekilde xml çıkarttırabilirim

bu uygulama flashda olabilir, javada olabilir, ajaxda olabilir

ajaxta bir çok uygulama buldum ama hiçbiri ratsgele veri çekemiyor sadece hazırlanan xmlden sırasıyla gösterim yapıyor.

benim istediğim

1500 oyun için hazırlanan xmlden rastgele veri çekilmesi

çekilecek veriler;

oyunun resimi
oyunun kategorisi
oyunun adı
oyunun hiti
oyunun açıklaması

http://www.secerken.com/ adresindede benzer bir uygulama var ama sanırım oda javascriptle yapılmış

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sevgili dostum şu anda bir oyun daha yazıyouz. bitmek üzre bittigi an senin XML ile ilgilenecegim söz veriyorum.

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
teşekkürler

umarım yeni oyunda diğer oyun gibi bağımlılık yapacak eğlenceli bir oyun olur

haber bekliyorum

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aslında yeni oyun birkelime bir işlemin kelime bulma oyunu
ama aynı anda 200 kişi kelime türetmeye çalışacak
bakalım halimiz niceolur :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.