İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Foreach içindeki veriyi dışarıya almak

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
PHP:
foreach($say as $key => $sayi)
{
if($sayi > 2)

$gelen1 = $key;

}
echo $gelen1;

Yukarıdaki foreach fonksiyonu içindeki $gelen1 değerini dışarıya .= haricinde nasıl alabilirim ?

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Başka bir konu açmadan burdan devam edeyim.

PHP:
<?php 
    $dizi = array('armut','elma','portakal','karpuz','kivi','ananas','mandalina','portakal','karpuz','muz','uzum','muz'); 
    $count = array_count_values($dizi); 
    $fazlalik = array(); 
    foreach($count as $key => $value) 
    { 
        if($value >= 2) 
        { 
            $fazlalik[] = $key;  
        } 
    } 

print_r($fazlalik); 
?>

fazlalik dizisi içinde 100 tane ayrı kelime var fakat ben bunun sadece 10 tanesini almak istiyorum bunu ne şekilde yapabilirim ? ve dizi içindekileri değişkene nasıl aktarabilirim ?

Buradaki amaç; değişkenden gelen verilerin yukarıdaki kodun başlangıç kısmındaki gibi bir diziye gönderilmesi, tekrar eden veriler ayrılıp başka bir dizi içine gönderildikten sonra çıkarılıp tekrar ilgili değişkenlere atanması. Bu arada yukarıda sorduğum şekilde 100 tane tekrar eden veri varsa sadece 10 tanesini almak istiyorum.

Invictus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
PHP:
$x = count($fazlalik);
shuffle($fazlalik);
if($x > 10) {
    for($i=0;$i<$x-10;$i++) {
        array_pop($fazlalik);
    }
}

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Invictus teşekkürler güzel bir fonksiyon verdin.Fakat $x toplam kelime 50 veya 100 olduğunda yine çok fazla kelime geliyor. $x kaç olursa olsun sadece 10 tanesini almak istiyorum.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Tamamdır for döngüsünde değişiklik işimi çözdü teşekkürler tekrardan. Aynı anda yazmışız Angelo sağolasın senin dediğine de bakayım.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bu arada eğer tekrar eden kelime 2 veya 3 karakter ise bunu sil şeklinde nasıl yapabiliriz ? Bu fonksiyon büyüdükçe kafam iyice karışıyor :)

Invictus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Invictus teşekkürler güzel bir fonksiyon verdin.Fakat $x toplam kelime 50 veya 100 olduğunda yine çok fazla kelime geliyor. $x kaç olursa olsun sadece 10 tanesini almak istiyorum.

zaten kodu incelersen toplam kelime sayısı 10dan büyük olduğunda 10 tane veriyor. sayı önemli değil yani, isterse 1 milyon olsun isterse 11 olsun sana hep 10 tane vericek

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bende bazı verilerde daha fazla gösteriyordu $x-10 kısmını 10 yaptım sadece.

Invictus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
$x-10 kısmını 10 yaparsan 100 tane veri varsa 10 tane siler, 90 tanesi $fazlalik dizisinde kalır.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Belkide function içine koyup bazı yerlere değişken atadığım için sonuç değişmiş olabilir.Çünkü şu anda sorunsuz çalışıyor.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hala tekrar eden 2 veya 3 karakterli kelimeleri nasıl sileceğimi bulamadım. Bunun için nasıl bir parametre kullanabilirim. İlk başta tekrar eden kelimelerin ayrılması kısmında veya diğer kısımlarda yapılması gerekiyor fakat nasıl ? Sadece mantık yönünden yardım istiyorum kod gerekli değil :)

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Herneyse bu sefer function sorunu çıktı. Bir değişken functiondan veriyi geç aldığı için diğerlerine yetişemiyor. Bu sorunu çözüp daha sonra dönerim strlen kısmına ...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.