FOREX STRATEJİLERİ
STRATEJİ 1. Hiçbir formül kullanmadan, çok basit ve kolay uygulanabilen bir alım - satım sistemi örneği
Amaç :
Olağan dışı durumlar haricinde, mini hesap ve 1 lot ile giriş - risk sermayesine göre her ay ortalama % 200 kazanç.
Gerekenler:
Internet bağlantılı bilgisayar, PDA vs.
1 dakikalık EURUSD grafiği
Zaman:
1. seans : 15:30TR 12:30GMT 08:30NYT
2. seans : 17:00TR 14:00GMT 10:00NYT
İşlemler:
1 dakikalık grafik açılır
Seanslardan herhangi biri başlamadan önceki son iki dakikanın en üst ve en alt noktaları referans olarak hesaplanır
Belirlenen referans noktalarından 10 pip uzağa alım ve satım emri girilir ( pending order )
Her emir için 10 pip stop ve 20 pip hedef belirlenir
Alım veya satım işleminin gerçekleşmesi ve hedefe ulaşması beklenir
Kurallar:
Eğer birinci seansda kazanç olmadıysa, ikinci seansa girilmez
Referans noktaları doğru hesaplandıysa aynı anda alım ve satım pozisyonu açık olmaması gerekir
Olağan dışı durumlar:
Seans içinde her iki yöne de hareket olur, fiyat hedefe ulaşmadan dönerse 20 pip zarar edilebilir
Aynı şekilde 40 pip kazanç imkanı da mümkün olabilir.
Kazanç - Risk oranı, çekince ve beklentiler:
Alım veya satım yönünde hareketin ihtimali %50 olduğu için stop ve hedef düzenlemesi ile kazanç/risk oranı 2:1
%50 ihtimalle, bir kazanç, bir kayıp olarak devam ederse 10. işlemin sonunda net kazanç 50 pip ( olağan dışı durumlar haricinde, giriş sermayesine göre her ay ortalama % 200 kazanç )
Dikkat edilecek hususlar:
Bu sistemde, seans başlamadan önceki saatin ( veya yarım saatin ) en düşük ya da en yüksek noktaları da referans olarak kullanılabilir
Stop ve referans noktalarına eklenecek uzaklıklar en az 10 ‘ar pip olmalı ve hedef, stopdan en az bir kat fazla olmalıdır
Stop seviyeleri, aynı anda hem alış hem de satış pozisyonu açılamayacak şekilde ayarlanmalıdır
Örnek:
Saat 15.30 ve 17.00 de 2 dakikalık (veya yarım saatlik\1 saatlik) EUR\USD grafiğini açtık. En üst ve en alt noktaları 1.2730 ve 1.2710 olarak belirledik ve şöyle sinyallerimizi oluşturduk.
BUY @ 1.2740 TP: 1.2760 SL: 1.2730
SELL @ 1.2700 TP: 1.2680 SL: 1.2710
STRATEJİ 2. Gecelik forex işlemleri yapma yöntemi
Bu yöntem gündüz işi olan, forexle ilgilenecek vakti olmayanlar için hem kolay kullanılabilir, hem de sürekli bilgisayarın karşısında durmaya gerek kalmadan günde bir, en fazla iki kez otomatik olarak işlem yaparak, ertesi gün ekran başına geldiğinizde para kazanmış olduğunuzu görebileceğiniz “Set and forget” dedikleri türden bir sistem.
Sistemin en güzel taraflarından biri işlem yapma saatlerinin Amerika da insanların işlerinden evlerine döndükleri vakit yani öğleden sonra 5 ( EST ) civarında olması ( TR: Gece 00 ) . öylece haber, veri açıklaması gibi ani hareketlerin olmadığı yavaş piyasada işlem yapılabiliyor.
Herhangi bir paritede haftada 50-100 pip kazanç sağlamanın mümkün olduğu yöntem 5 basit kuraldan oluşuyor.
1. Türkiye saatiyle 00:00 da bir önceki günün en yüksek ve en düşük değerleri arasında 100 pipden fazla fark olmalı.
2. Saat 00:00 daki kapanış değeri en yüksek noktadan en az 25 pip aşağıda veya en alt noktadan en az 25 pip yukarıda olmalı.
3. Son 24 saatin en üst noktasına alış, en alt noktasına da satış yazılmalı
4. Hedef 8-15 pip, stop 30-60 pip olmalı. ( optimum: 15 pip hedef, 30 pip stop )
Bekleyen emirler ( pending orders ) 00:30 da girilmeli
5. Sabah, emirlerden biri gerçekleşmiş ve hedefe ulaşmış ise riske girmemek için diğer emir iptal edilebilir.
----Örnek----
Saat 24:00
Eurusd 24 saat içinde en yüksek 1.2250, en düşük 1.2040\’ı görmüş.
Eurusd şu an 1.2100 seviyesinde. ( tepe ve dip noktalardan en az 25 pip uzakta )
----Strateji----
1.2250\’ye alış; yazılır ( pending order )// hedef: 1.2265 // stop:1.2220
ve
1.2040\’a satış; yazılır ( pending order )// hedef: 1.2025 // stop:1.2070
( hedef 15 pip, stop 30 pip )
Sabah olunca tüm açık pozisyon ve bekleyen emirler kapatılır.
Alıntıdır: forextrapips By: v01kan