İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forum İçin Bir Öneri

X

Xman

Misafir
Uzun zamandır rahatsızlık duyduğum bir konuda yönetici ve üye arkadaşların görüşlerini almak istiyorum.

Çok büyük bir çoğunluğu hatta neredeyse tamamı türk webmasterlarca kullanılan iyinet forumlarının anasayfasında ve çok önemli noktalarda ingilizce kelimeler olması sizce ne kadar doğru, forumdaki ( Invite Your Friends, welcome, iTrader, thema bewerten ve blogs ) gibi kelimelerin Türkçe karşılıkları yer alsa daha hoş olmazmı ?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
iTrader haricindekiler Dil dosyasinin yetersizliginden kaynaklaniyor. iTrader icin Turkce onerileriniz varsa iletiniz.

cawbella

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aslında dediğin doğru ama küçük bir aytıntı. Forum için herhangi bir olumlu veya olumsuz etkisi olacağını zannedmiyorum.

Hiçbir forum eskisi kadar tat vermiyor forum dışı bir şey ler yapmak lazim. Aslında bu webmaster lar için birşey düşünüyorum ama hadi hayırlısı bu iş için domain bile aldim tasarimda düşündüm. Ama bakalım hayırlısı.

X

Xman

Misafir
İtrader için itibar yada Güvenilirlik kelimeleri benim önerilerim.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
trader tüccar demek.
itrader : internet tüccarı olurmu acaba?

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben de "ticari geçmiş" / "ticari geçmişi" denmesini uygun görüyorum

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
ticari geçmişi daha güzel görünüyor

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayrıca "Blog Entries" içinde "Günlük Notları" 'nı öneriyorum.

X

Xman

Misafir
Örnekleri çoğaltmak mümkün mesela konu altlarındaki Tags kelimesinide Etiketler olarak düzenleyebiliriz Türkçemize sahip çıkalım ;)

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Etiketler olarak düzenleyebiliriz Türkçemize sahip çıkalım ;)
Bazı kelimeler dilimize öyle yerleşmiş ki, etiket de fransızca, tags kalmasında bir sakınca yok, tags artık web geliştiricileri için teknik bir kelime gibi oldu.

X

Xman

Misafir
ayrıca kullanıcı panelindede edit your details gibi bir çok ingilizce kelime mevcut.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
itrader için "ticaret sicili" kullanılabilir. (sicil arapça bir kelime)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.