1. php veya asp açısından bakarsak kişilerin üreten (kod yazan), ilerlemeye çalışan veya öğrenen olması lazım ki soru sorsun, kod yazan yüzdesi çok çok düşük, öğrenme aşamasında olan çok çok az, üyelerin önemli bir kısmı marez forumlara çok takılıyor olmalı ki, vbulletin, wp, phpbb gibi çok genel kullanımı olmayan scriptlerden birinin kurulduğu bir siteyi hemen anlayabiliyor, buna şaşıyorum birçok kere,
2. Google ile ilgili sorulacak sorunların hepsi zaten çok tekrarlı olarak soruldu,
3. Sorulan birkaç soru oluyor onlar da kodun tamamını isteme şeklinde,
4. Server yönetimi ile ilgili soru sayısıda az sayılır, çünkü büyük çoğunluk kontrol paneli haricinde server yönetimi ile ilgilenmiyor,
5. Daha önce de buna benzer bir cümle sarfetmiştim, gerçekten bildiklerinden başkalarına da fikir vermek isteğinde olan bir çok kişi (sadece bu forum veya web işleri açısından değil) kendi blog sitelerinden bu işi yapmakta, özellikle de forumlar açısından bakarsak, paylaşım yapan insanların bir gün o foruma girememe yani bir anlamda (sicim) iplerin kopması gibi bir durum olabiliyor. Bunu geçmişte birçok kişi gördü, hal böyle olunca da kişilerin kendi bloglarında paylaşım yapmayı tercih etmeleri bence akıllıca, ayrıca az veya çok adsense aracılığı ile gelir elde etme imkanı da doğuyor, örnek :
www.dmry.net Forumlara paylaşım açısından caziplik katmak için de bir süredir yabancı forumlar gelir paylaşım sistemi uygulamaya çalışıyor, bunun ne kadar işe yaradığını ise bilmiyorum.