İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forum kurmayı düşünüyorum| bir bakarsanız |

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
merhabalar ;
Biz hosting ve domain alıp bir forum kurmayı düşünüyoruz.Forumlarda görev aldı.Panelde kullandım.Fakat sıfırdan bir site kurmak hakkında bir fikrim yok.Hosting için güvenilir bir site buldum.Netinternetten alıcağım hostingi.domainde turhosttan alacağız.Vbulletin kurmayı düşünüyorum.Daha güzel duruyor.Daha hoş oluyor.Ve tema seçeneği fazla.kullanış olarakda farketmişsinizdirki daha emin çizgileri var.Sizden yardım istediğim konu şu.Birkaç soruma cevap vermenizi istiyorum.

-Vbulletinin ücretli olduğunu öğrendim.Yokmudur ücretsiz bir sürümü.Yada ücretsiz mi yoksa ücretli mi ?

-Bir forum için hosting ne gibi olmadı.Ben linux ve windows hosting duydum.Biraz bilgi verir misiniz hangisi daha sağlıklı olur.Duyduğum kadarıyla linux daha iyiymiş.

-Hosting alırsam trafiği,web alanı nasıl olmalı.İlerde büyütürüm diye düşünüyorum.

-Diyelimki hosting aldım.Hostingi ilerde başka bir şirkete taşımak istesem bu mümkün mü.Yani üyeler vs. aynen geçicek mi.

cevaplarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler :hihi:

Azat Metin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
-Vbulletinin ücretli olduğunu öğrendim.Yokmudur ücretsiz bir sürümü.Yada ücretsiz mi yoksa ücretli mi ?

vBulletin ücretli bir sistemdir. Lisans gerektirir. Piyasada lisanssız (kaçak) sürümleri mevcuttur ama tavsiye etmem.

-Bir forum için hosting ne gibi olmadı.Ben linux ve windows hosting duydum.Biraz bilgi verir misiniz hangisi daha sağlıklı olur.Duyduğum kadarıyla linux daha iyiymiş.

Tamamen kişiye kalmış birşey. Eğer PHP üzerinde çalışacaksanız Linux, asp üzerinde çalışacaksanız Windows .. vBulletin için Linux'u öneririm.

-Hosting alırsam trafiği,web alanı nasıl olmalı.İlerde büyütürüm diye düşünüyorum.

Sitenizin hitine göredir trafik kavramı. Yeni siteler için okadar gerekli bir özellik değildir. Upload ve Download işlemi için kullanmayacaksanız sorun yoktur. Yani sadece forum kuracaksanız aşırıya kaçmanıza gerek yoktur.

-Diyelimki hosting aldım.Hostingi ilerde başka bir şirkete taşımak istesem bu mümkün mü.Yani üyeler vs. aynen geçicek mi.

Evet mümkündür. Yedeğinizi alır, yeni firmanıza taşırsanız hiçbir veri kaybınız olmaz.

Eğer hosting almak isterseniz yardımcı olabilirim. En düşük fiyat garantisi sunuyorum :)
www.yasalhost.com adresine üye olup fiyatlarımızı kontrol edebilirsiniz. Paket 1 Tam size göre. Piyasada bu fiyata bu özellikte güvenli hosting bulamazsınız.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
bilgiler ve öneri için teşekkür ederim.Peki vbulletin tarzı ücretsiz bir sistem varmıdır ?

Nette Bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bilgiler ve öneri için teşekkür ederim.Peki vbulletin tarzı ücretsiz bir sistem varmıdır ?

SMF,MYBB,PHBB3 vs. Var.Eğer İlla vB Kurmak İstiyorsan Nu*ll vB Kuralım.Hitin Yükselirse Ücretli Sürüme Geçersin.Eğer Hitin Olmazsada Boşuna Başta Para Vermemiş Olursun.Eğer Kurmak İstersen E-Postam

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
@Nette Bilgi lisanssızvb kurduğum ne kadar yürür bu site.Yani bu vb nin aylık yıllık bir kontrolü falan varmıdır
@Azat Metin Başka bir site ile anlaşmamış olsam sizden alırdım.teşekkürler

Nette Bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
@Nette Bilgi lisanssızvb kurduğum ne kadar yürür bu site.Yani bu vb nin aylık yıllık bir kontrolü falan varmıdır
@Azat Metin Başka bir site ile anlaşmamış olsam sizden alırdım.teşekkürler

Ölene Kadar Kullanabilirsin :) Ama Sitene Hit Gelirse 1 Aylık Adsense Kazancınla vB Lisansı Alabilirsin.

OmerYrtn

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
9
vBulletin bence en güzel sistem fakat lisans gerektirdiği için ben smf öneriyorum çünkü piyasada dolaşan lisanssız dosyaların içerisinde shell olabiliyor daha önce çok başıma geldi siteyi kuruyorsun 1 hafta geçiyor index atıyorlar böyle şeyler çok yaşanıyor...

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
lisanssız bir forum mu? Nereye kadar?
Bir sürü ücretsiz sistem var.

Azat Metin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Ölene Kadar Kullanabilirsin :) Ama Sitene Hit Gelirse 1 Aylık Adsense Kazancınla vB Lisansı Alabilirsin.

Hayır kullanamazsın. Verim alamazsın. sitenin hiti olsa dahi gerilere düşersin. İçerisinde gizli shell, iframe vardır. Kimse babasının hayrı için lisanssız scipt yapmaz. Yapanlar zararlı içerik ekler veya iframe atar.

Yani anlayacağın sitene doymadan heklenirsin. Ayrıca şikayet edilirsen domaine vB kuramazsın, hatta dava bile açılabilir.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
arkadaşlar ben vb olsun neden istiyorum öncelikle onu açıklayayım.Bir phbb ye bakıyorum bir vb ye bakıyorum.Herkes gibi bende vb diyorum.Daha hoş duruyor.Bu vb gibi hoş ve basit bir sistem varmıdır ?

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Piyasada sıkıntısız lisanssızed script yapan sadece DGT var. Deneme amaçlı kurun siteniz hit alırsa lisans alırsınız olur biter yahu. Bir scripti bu kadar ilahlaştırmanın anlamı yok ne vBulletinmiş arkadaş ya.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
smf kuracağım.Vbulletin temaları falan buldum.Herkese ilgileri için teşekkür ederim :)

eneess

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Arkadaşım bende bu işle ilgileniyorsum.Şansa senin konuna rastladım.Vbullet ücretli olması ilk başta bana ağır gelir.smf sizce nasıl

PetscHe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
forum bir yasam bicimidir > vbulletinde bunun gunluk ara ögun olarak nitelendirdigimiz yemeklerindendir..hatta benim tabirimle en guzel tatlisidir..

QuickSilver

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şiddetle mybb kurmanı öneririm temaları olsun,eklenti kurulumları olsun senin gibi yeni başlayanlar için ideal.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.