İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Forumda gıcık olduğum olaylar

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gerçekten, tamam satıcı kendi başlığını tepeye çıkartmak için "tüm pmlere cevap verildi" yazıyor, alıcı neden yazıyor. Mantığı nedir bu PM Atıldı'nın? Bakın tüm iyinet ahalisi duyun ve bilin ki ben bu işle ilgileniyorum mu diyor nedir. Hayatında bir kez olsun pm gönderildi yazan arkadaşlardan biri bana açıklasın merak ediyorum.
arkadaşı felan olabilir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
evet baya az yazmışsın 1200 post :D

2 yıllık üyelikte sanırım az rakam yapıyor :)
ama konuyu açmak gerekirse ben genel olarak forumun gidişinden memnun değilim. Bundan 8-10 ay evvelsine kadar daha sık ziyaret edip daha fazla bilgi alıp verebiliyordum ama şu an çok sığı oldu bu durum. Sebebide çok farklı amaçlarla üye olanlar. İnsanlar bilgisayar başındayken karşı tarafıda aynı ortamdaymış gibi hissedip hareket ediyorlar, bu durumda abuk şeyler çıkarıyor ortaya. Seviye sıkıntısı var yani...

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
2 yıllık üyelikte sanırım az rakam yapıyor :)
ama konuyu açmak gerekirse ben genel olarak forumun gidişinden memnun değilim. Bundan 8-10 ay evvelsine kadar daha sık ziyaret edip daha fazla bilgi alıp verebiliyordum ama şu an çok sığı oldu bu durum. Sebebide çok farklı amaçlarla üye olanlar. İnsanlar bilgisayar başındayken karşı tarafıda aynı ortamdaymış gibi hissedip hareket ediyorlar, bu durumda abuk şeyler çıkarıyor ortaya. Seviye sıkıntısı var yani...

İyinettin en büyük özelliği sanırım forumda belirli bir seviyeyi korumaya çalışmasıdır.Forum yöneticileri elinden geldiğince konuları inceliyor.Ancak mutlaka gözden kaçanlar var.

Buralarda sizin yardımınız gerekli her konuda bulunan moderatöre bildir butonu yada pm yoluyla durumu bize bildirebilirsiniz.Ancak bu şekilde herkesin istediği bir ortam oluşabilir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
İyinettin en büyük özelliği sanırım forumda belirli bir seviyeyi korumaya çalışmasıdır.Forum yöneticileri elinden geldiğince konuları inceliyor.Ancak mutlaka gözden kaçanlar var.

Buralarda sizin yardımınız gerekli her konuda bulunan moderatöre bildir butonu yada pm yoluyla durumu bize bildirebilirsiniz.Ancak bu şekilde herkesin istediği bir ortam oluşabilir.

bunu düşünmek için öncelikle karar mercinin doğru işlediğine inanmak lazım ;)...sizin dediğiniz sonraki aşama.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
bunu düşünmek için öncelikle karar mercinin doğru işlediğine inanmak lazım ;)...sizin dediğiniz sonraki aşama.

Burasi mahkeme yada karakol degil arkadaslar.

Burasi bilgi paylasimi icin acilmis forumdur.

Siz (uyeler) kendinizi kontrol edip, saygili ve duzeyli bir ortam olusturusaniz, biz yoneticilere zaten ihtiyac olmaz.

Kendi kontrolunuzu baskalarina birakmayi tercih ederek zaten en buyuk gafleti siz kendinize yapmis olursunuz.

Kendi kontrolunuzu kendi elinizden birakmayin, kimse de sizin adiniza karar vermek zorunda kalmasin.

Bu yazdiklarimi anlayamayan henuz yasi ufak kullanicilar icin de konuyu ozetlemek gerekirse: Sinirlenmeyin, forum kurallarina uyun, mesajlarinizi saygi cercevesi icinde yazin, hakaret etmeyin, yalan-yanlis mesaj yazmayin, bol bol tesekkur edin.

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
İyinet admin çok güzel anlatmış kendisini tebrik ederim.
Ben de forumlarda gıcık olduğum bir olayı özetleyim.
Aslında bu iyinette var mı dikkat edemedim, iyinete bağlanmayı bir türlü beceremediğim günlerde hepinizce malum bir webmaster forumları sitesinde, fake pr ile link satmaya çalışan bir kişiye, son derece kibarca siten çok güzel olmuş, ancak sözüm meclisten dışarı link alacak arkadaşlar şunlara dikkat edin diye ileti eklemiştim.
Arkadan forumdan 15 gün yasaklandım. Neden ise ticaret baltalamak... Ben de bir güzel mail ile dolandırıcılığı ispat ettim. Bu başımdan geçen bir olaydı. Sonrasında da tüm iletilerimle birlikte üyeliğimi de silmelerini forumda rica ettim. Arkadan adminden rica ettim zaten kendisiyle webden tanışırız. Kabul etmedi ama eğer kabul etmezsen bu saatten sonra mod.ların ile aran açılır, onun için kabul et deyince mecburen kabul etti. Kulakları çınlasın...
Benim en gıcık olduğum olay ise göz göre göre dolandırma amaçlı olanların mesajlarının korunması ve ondan daha da kötüsü bu durumu anlayanların tepkilerden korkarak bu durumu açıklamamalarıdır. Kişi size fake Pr den link satmaya kalkacak veya link takas yapacak, altına da 2-3 arkadaşı aldım veya link eklendi diyecek ama siz susacaksınız. Bu forumlarda gerçekten paylaşım varsa iyiyi de kötüyü de ortaya çıkarmalıyız derim.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
İyinet admin çok güzel anlatmış kendisini tebrik ederim.
Ben de forumlarda gıcık olduğum bir olayı özetleyim.
Aslında bu iyinette var mı dikkat edemedim, iyinete bağlanmayı bir türlü beceremediğim günlerde hepinizce malum bir webmaster forumları sitesinde, fake pr ile link satmaya çalışan bir kişiye, son derece kibarca siten çok güzel olmuş, ancak sözüm meclisten dışarı link alacak arkadaşlar şunlara dikkat edin diye ileti eklemiştim.
Arkadan forumdan 15 gün yasaklandım. Neden ise ticaret baltalamak... Ben de bir güzel mail ile dolandırıcılığı ispat ettim. Bu başımdan geçen bir olaydı. Sonrasında da tüm iletilerimle birlikte üyeliğimi de silmelerini forumda rica ettim. Arkadan adminden rica ettim zaten kendisiyle webden tanışırız. Kabul etmedi ama eğer kabul etmezsen bu saatten sonra mod.ların ile aran açılır, onun için kabul et deyince mecburen kabul etti. Kulakları çınlasın...
Benim en gıcık olduğum olay ise göz göre göre dolandırma amaçlı olanların mesajlarının korunması ve ondan daha da kötüsü bu durumu anlayanların tepkilerden korkarak bu durumu açıklamamalarıdır. Kişi size fake Pr den link satmaya kalkacak veya link takas yapacak, altına da 2-3 arkadaşı aldım veya link eklendi diyecek ama siz susacaksınız. Bu forumlarda gerçekten paylaşım varsa iyiyi de kötüyü de ortaya çıkarmalıyız derim.

Biz bu tur yanlislar olmasin diye iTrader uygulamasini devreye soktuk.
Birisinin yanlis yaptigini ispat edebiliyorsaniz, iTrader sizin silahinizdir.
Forumda "Ayinesi iTrader dir kişinin lafa bakılmaz!" felsefesi oturdugu surece sorunlarimizi kendimiz halletmis oluruz.

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

psycho

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
"pm atıldı" yazan mesajları da ben ekleyeyim. biri ne zaman çıkacak da cevaben "kör (vb.) değilim, gördüm" yazacak diye bekliyorum :)

bu cevabi bende çok merak etmişimdir hep birisi çıkıp ters cevap verecekmi acaba diye :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.