İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

frontpage

riseofthemachines

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam
galeri oluşturuyorum da.ama fotograf tıklanınca popup açmak istiyorum .bunun html kodunu biliyorum.peki bunu frontpage de (otomatik olarak)ayarlayabilir miyim?
saygılar...

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam

html kodlarında link için şöyle bir bağlantı vardır...

<a href ... > Link </a>. eğer ilk parantezlerin arasına target="_blank" yazarsan yeni bir pencerede açar. ancak bu şekilde istediğin özelliklerde bir pencere açtıramazsın. ben dreamweaver kullnaıyorunm, otomatik olarak yaptırabileceğim seçenekler var, hatta istediğim özellikleride belirleyebiliyorum. ancak frontpage hakkında bilgim yok...

kolay gelsin :)

T

turkwebhosting.com

Misafir
Frontpage de böyle bir seçenek varmı bilmiyorum. Fakat şunu önerebilirim:
Windows Not Defteri'nde boş bir sayfa aç ve javascript kodlarını yapıştır. Sonra dosyayı .js uzantılı olarak kaydet. Web sayfanda <head></head> bölümüne <script language="javascript" src="dosyaadi.js"></script> şeklinde bir kod ekle. Bunu yaptığın zaman web sayfana javascript kodlarını eklemen gerekmez. POPUP linklerini <a href="javascript:komut();">popup</a> şeklinde vereceksin. Bu daha pratik.

Kaliteli ve Ekonomik Web Hosting & Domain Kayit

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
<head></head> arasına

<script>
function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0
window.open(theURL,winName,features);
}
</script>

kodunu ekle

sonra

<font color="#FFFFFF" onClick="MM_openBrWindow('ic/sorun.php','','width=175,height=150')">tıklayın!</font>

şeklinde onclick fonksiyonuna bağlayınca istediğin obje (text,image, input)
tıklanınca pop pencere açılır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.