İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gelin Dünyaları Verelim!!!!

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Merhabalar

Ben 1970 li yılların sonlarına doğru Erzincan ın Kemah ilçesine bağlı eski adıyla sitemi Yeni adıyla Gülbahçe köyünde doğdum, o günden bugüne yaklaşık olarak bi 30 yıl geçti bir çok şey değişti ihtilaller oldu, sel baskınları, depremler , devalüasyonlar ve sayamayacağım pek çok şey, Evet bunların hepsi yaşandı hepsi gerçekleşti ve bir çok şey değişti ama doğuda çocuk olmak değişmedi bundan 19 yıl önce 80 haneli köyümde ilk okula giderken herkes evinden bir adet yakacak odun alırdı eline öteki elin dede bütün derslerini sığdırdığı 60 yapraklı çizgili bir defter, aradan koskoca 19 yıl geçti her şey değişti ama benim köyümde bu manzara değişmedi, değişen tek şey okullarının mesafesi oldu. Eskiden kendi köyünde okurken bu çocuklarımız şimdi okuyabilmek için 12 km den fazla yol gidiyor neden çünkü devlet kardan, yağmurdan, kopan fırtınalardan damı elek haline dönmüş okulumu yaptırmıyor, bizler kendi imkanlarımızla yaptırsak ta öğretmen göndermiyor, gönderdiği öğretmende orta terör var ben gitmem diyor. Şimdi sorarım size terörü terör yapan cehalet değildir de nedir? Bir yandan teröre lanet okurken öteki yandan da doğudaki çocukları unutarak, onlara sırt dönerek, hiç yokmuş gibi davranarak teröre destek olmuş olmuyor musunuz ? Cahil dostum olacağına bilgili düşmanım olsun sözünü kullandığınızda hiç mi gelmiyor aklınıza doğudaki, güneydoğudaki çocukların çaresizlikler içinde yaşamaya çalıştığı? Yaşadığı demiyorum ve altını çiziyorum Yaşamaya çalıştığı!!!

Sizlerin eskimiş diyerek yüzüne bile bakmadığnız bir pantol bir ceket doğudaki çocuk için ne ifade ediyor, midesine bir lokma sıcak aş girdiğinde yüzündeki tebessüm nasıl ışık saçıyor? Sizler pişip önünüze gelen yemekleri beğenmezken doğudaki çocuklar, sofrada yer kalmayınca bir kenarda ellerini dizlerinin üzerine koyup baka kalıyor ve sofradakiler karnını doyurup kalkısnda bende bir iki lokma yiyim benimde karnım doysun diye dua ediyor !!!

Ben bu manzaradan çıkıp ta geldim sizin huzurlarınıza, bir elimde bedenime oranla çokça büyük palut odunu bir elimde defterle büyüyerek, bir lokma ekmek için binlerce kez el açıp dua ederek o lokmayı bulsamda, bulamasamda şükrederek geldim sizin huzurlarınıza, ve şimdi sizlerden bu çocuklarımıza sahip çıkmanızı istiyorum, Sahip çıkarkende sizlerden dünyaları vermenizi değil Bir defter bir kalem, eski bir elbise, bir çift ayakkabı, göndermenizi istiyorum, çünkü sizin kullanmadığınız bu nesneler bu çocuklarımıza dünyaları veriyor.

yil5b.jpg

( Sözümüz Meclisten Dışarı )

SargeT
Gazi ÖZATA​

Destek olmak isteyenler [email protected] adresinden irtibata geçebilirler. ( kesinlikle Para göndermek için teklifte dahi bulunmayınız ) Toplanan yardımlar www.kardesinisec.com Şanlıurfa bölge sorumlusu Funda Ateşoğlu na gönderilecektir,

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
konu guncelleme...

Konuyu güncellediğin için teşekkür ederim. Lakin bu dal affetsede kırıldı bi kere olayına döndü, geyik bir konu gödüğümüzde hurra diyoruz 1 saatte 100 ün üzerinde post gönderiyoruz. ama olay memleket meselesine gelicne toplumun bi yarasına gelince susmayı tercih ediyoruz ve daha sonra diyoruzki memleket elden gidiyor. Gitmesinde napsın!!!!!!!!!!!

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kesinlikle haklısın. bir müddetliğine de olsa konu sabitlenebilir...

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Buradaki çocuklara insanlar yardım etmiyor ve öğretmenler,doktorlarda terör var diye gitmiyor.E öğretmen yüzü görmemiş çocuklarda terörist oluyor.

Benim bir kız arkadaşım orada kardeş edindi sürekli mektuplaşıyorlar hediyeler gönderiyor.Bu sitede sanırım para göndermemeyi tavsiye ediyorlar.Veliler yiyebiliyormuş.Kalem defter kitap gibi ufak şeyler gönderin diyorlar.
Ben de kardeş seçecektim ama ihmal ederim unuturum sonra boşuna yer kaplamış olurum diye seçmedim.İnşallah seçeceğim kısa bir süre içinde.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
neyazıki böyle devam edecek çünkü hala batıda çok okul eksikli var ve bu durumda doğuda garantisi olmayan okul açmalarını beklemek mantıksız ayrıca öğretmenlerede suç bulmamak lazım çünkü can güvenlikleri yok + cahil çok... Bir milyoner çıkıp bu durumu değiştirebilir aslında.. Çünkü birsürü yapıldığı taktirde işe yarıyacak proje raflarda bekliyor

hakimi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SarGet güzel yazmışsın ama insanlarımız duygu sömürüsü gördüğü zaman artık çekiniyor. + bir kız arkadaşım hakkaride öğretmenlik yapıyor öyle dediğin gibi değil. bizde hiç sofraya sığmamazlık olmadı benim de annem ilk okul okumamış ama sayımız sofraya sığacak kadardı. yardım etmek asil bir davranıştır ama karşı tarafı düşman gibi göstererek yarıdm istemek hoş değil. UNUTLMASIN ki bir çok öğretmenimizde oralarda hayatını kaybetti. Bunlara da dikkat etmek gerekir. Ben cümlelerinden suçlayıcı bir tarz sezdim. (haklı olduğun bir çok nokta var) Eğer değilse özür dilerim ama öyleyse derlerki hırsızın hiç mi suçu yok.
Ruen: terörist olanın başı göğe mi eriyor (hak verir gibi demişsin benim annem beni keser terörist yapmaz)
NOT: bölgeler arası adaletsizlik her ülkede vardır ör: italyanın kuzeyi ve güneyi tabi bizdeki kadar abartılı değildir.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ruen: terörist olanın başı göğe mi eriyor (hak verir gibi demişsin benim annem beni keser terörist yapmaz)
.

Demek istediğim şu ki,
Devleti tarafından sahip çıkılmamış doğulu vatandaşlarımızın şansı yaver gitmezde karşılarına terörist bir takım insanlar çıkarda beyinlerini yıkayıp,size değer vermiyorlar vs gibi şeylerle daha çocuk yaştan yetiştirirlerse,terörist olurlar.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
SarGet güzel yazmışsın ama insanlarımız duygu sömürüsü gördüğü zaman artık çekiniyor. + bir kız arkadaşım hakkaride öğretmenlik yapıyor öyle dediğin gibi değil. bizde hiç sofraya sığmamazlık olmadı benim de annem ilk okul okumamış ama sayımız sofraya sığacak kadardı. yardım etmek asil bir davranıştır ama karşı tarafı düşman gibi göstererek yarıdm istemek hoş değil. UNUTLMASIN ki bir çok öğretmenimizde oralarda hayatını kaybetti. Bunlara da dikkat etmek gerekir. Ben cümlelerinden suçlayıcı bir tarz sezdim. (haklı olduğun bir çok nokta var) Eğer değilse özür dilerim ama öyleyse derlerki hırsızın hiç mi suçu yok.
NOT: bölgeler arası adaletsizlik her ülkede vardır ör: italyanın kuzeyi ve güneyi tabi bizdeki kadar abartılı değildir.

Yorumunu saygıyla karşılıyorum, yazımın altına bir not düşmüştüm özellikle bu tarz düşünceler için.
( Sözümüz Meclisten Dışarı )

+ Duygu sömürüsü kelimene biraz içerlediğimi söyleyebilirim. Ben yaşadıklarımı kaleme aldım ve bu yazıda duygu sömürüsü olarak algılandıysa şayet susmak en güzel cevap olur sanırım.

hakimi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncelikle teşekkürler Sarget ve Ruen konunun seviyesini koruyup güzel şekilde yazabildiğimiz için.
Sarget ben senin yaşadıklarına kesinlikle duygu sömürüsü diyemem hakkımda yoktur. Benim dediklerim bu gün batıda da taşımalı eğitim devam etmektedir. batıda da köyler de aynı durum vardır. Bu durum her yerde aynı.
Böyle güzel bir konuyu gündeme getirmek çok hoş ama bunu lanse ederken kullandığın kelimelere az daha dikkat gösterseydin muhteşem olurdu kanımca.

Ruen: evet devlet sahip çıkmıyor!!! haklısın. devlet düşmüş kendi canının derdine halk umrunda değil. O nedenle hala geçici vergi olarak gelen ÖTV yi çatır çatır alıyorlar. Unutulmasın ki devlet için iyi vatandaş kötü vatandaş yoktur. Sağılan hizmetkar, sağılamayan hizmetkar vardır (TR için), O nedenle devlet sahip çıkmıyor demek ne kadar doğru bilmiyorum. Evet çıkması lazım Anayasamızda sosoyal hukuk devleti geçiyor daha kaldırmadılar ama Süs olarak kalmış. Suriyede bebek ölümlerinin TR den az olduğunu biliyormuydunuz. Denecek başka bir kelime kalmıyor. Hani Kolay bir cümle var ya sev ya tererket. Bunu türkçeleştirirsek ya köle ol ya terket :)

antiTRust

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğunun en büyük eksikliği doğulu işadamları ben van da büyüdüm 10 sene kadar orda kaldım, adamlar eroinden tozdan parayı buldular mı gelip batıya fabrika işyeri v.s. açıyorlar (bazıları) hal böyle olunca doğuya ne yol ne su ne elektrik ne eğitim gidiyor. bunlar biribirini takip eden şeyler biri olmayınca diğeri olmaz. sadece eğitimle veya sadece ekonomik özgürlükle bir yer kalkınmaz. hepsi olması lazım.
Bu bağlamda elimden gelse 4-5 tane zengin doğulu işadamını paket yapıp doğuya göndermek isterdim ama malesef zenginlik zırhına bürünmüş bu adamlara ulaşmak hiç kolay değil.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bu kampanyayı 2-3 senedir biliyorum elimden geldiğince destekte oluyorum, etrafımdakilere duyuruyorum çok güzel bir kampanya ve olması gerektiği gibi.
Konuyu açan arkadaşta kendi içinden geldiği için yaptığına eminim bu yüzden tebrik ederim.
Yalnız terörizm ile okumayı bir kefeye koyamıyorum arkadaşlar çünkü o cahil insanları terörist yapan kişilerin çoğu üniversite mezunu, okumuş insanlar. Okullarımıza bir bakın neler var... Ben eskiden istanbul üniversitesinin bulunduğu beyazıt meydanından geçmekten utanırdım, her cuma olaylar çıkardı... Polis her geçeni teröristmiş gibi arardı oradakilerin çoğu terör örgütlerine destek oluyor ve saçma sapan ideolojilerin peşinde koşuyor, hatta şunu söyleyebilirim aynı eğitim problemi benim memleketim olan karadeniz bölgesindede var fakat terörist çıkmıyor neden sizce? Terörün doğu ile batı ile alakası yok birileri destek oluyor terörü böyle şeylerin içinde geçirmeyelim artık, devlet ve vatan düşmanlarına böyle prim vermeyelim.

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
visitistanbul, siz kampanya baslatin destek olalım; devletin el atacağı yok google toplu email atalim doğuya yardım edin diye belki de yardımcı olurlar ...

terörizmin nedeni nedir biiyor musunuz ? egitim elbette. size cok güzel bir örnek vereyim. bos kafayi mi doldurmasi daha kolay olur yoksa dolu kafayi mi ? bu yuzden bos kafalari secerek cahil e egitimsiz insanlari secerek kendi vatanina dusman ettiriyorlar. onlarin beyinlerini kolayca yikiyorlar... keske firsatiniz olsa da ziyaret edebilseniz. insana o kadar iyi davraniyorlar ki doguda...

iste bunlarin olmasin engellemek icin neden sadece devletin oraya okul yapmasini bekleyelim ?

antiTRust

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu sadece doğuya özgü birşey mi?

genelde hazır ve sıcak kara para doğuda var , bir de eroin tabi, bunların dışında yol terör gibi şeyleri bahane ederek aman ben mi değiştirecem diyerek batıya kaçıyor işadamları tabi onların da bazı haklı oldukları yönler var ama yine de haksız oldukları tek şey kendi memleketlerini adam gibi sevmemeleri. mesela ibo urfaya kaç fabrika kurmuş?

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
antitrust kisileri elestirerek (bunlar devlet buyukleri olmadıgı surece) bir yere gelemeyiz. ben iboyu bilmem seviyorum sevmiyorum diye yorumda yapmam. ama tek bildigim adamin yaptigi yardimlari gizlemesi. bilemezsin ne yapip yapmadigi. ama bazi "mert" yanlari var. su an magazinlerde cikan artistlerin yarisi dogulu. kac tanesi cikipta ben magarada buyudum diyor, kac tanesi oxford vardı da ben mi okumadım diyor, kac tanesi boyle kendı gecmisinde utanmayarak bahsediyor ? bu konuda ayrı tabi.. boyle bir sosyallik enttelik dantellik olmus hepsi reynalar da laylalarda..

daha onceki soyledigim seyi (google daha cok iglienir) hala da diyorum. saka degildi o. vergiden kurtatiyorlar sonucta. sabancı koc nerden heryerde muze ogretmen evi okul yaptırıyor zannediyorsunuz vergi vermemek icin. devlet muaf ediyor vergiden.

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu arada sayfaki baskaları tarafından yazılanları okumanızı oneririm guzel seyler var.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.