İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Etmeli?

murat_ulutepe

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2013
Mesajlar
1,000
Reaction score
1
Kadınların hayatlarının en unutulmaz günlerinden biri olan düğün günlerinde makyajlarının akması ya da bozulması en büyük kabuslarından!

Bu sebeple, hayatınızın belki de en özel gününü, güzelliğinizden hiçbir şey kaybetmeden, makyajınızla ilgili herhangi bir sorun yaşamadan, mutluluk ve huzur içinde geçirebilmeniz için, birkaç tüyo hazırladık…

Kapatıcıya dikkat

Gelin makyajında yapılan büyük hatalardan biri kapatıcıyı doğru şekilde kullanmamak. Eğer gelin adayı yağlı bir cilde sahipse mat, kuru bir cilde sahipse hafif pırıltılı bir fondöten tercih edilmeli. Ayrıca yüzün kusursuz görünmesi için, atlanmaması gereken en önemli nokta kapatıcı. özellikle göz altındaki kahverengi halkaları kapatacak, gözlerde meydana gelen şişlikleri ortadan kaldıran ürünleri tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Aksi takdirde, düğün gününüzde çekilen resimlerin hiç birinde gözlerinizdeki pırıltı görülmeyecektir!

Allığınızı ihmal etmeyin

Genellikle makyaj yaparken abartıya kaçmamak için allığı hafif süremeye çalışırız. Ancak unutmayın ki rujdan sonra etkisini en kolay allığınız kaybedecektir. Dolayısı ile makyajınızı yaparken allığınızı biraz daha yoğun uygulayabilirsiniz. Nasılsa kaybolacak mantığıyla fazla abartıya kaçma riskini almak yerine, düğün günü boyunca yanınızda olacak arkadaşlarınızdan birinin çantasına kullandığınız allığı atıp, arada bir tazelemek de iyi bir tercih olabilir.

Ruja dikkat

Ruj seçiminizi yaparken doğal tonları tercih etmek isteyebilirsiniz. Ancak dudak renginizle aynı tonda bir ruj, hem resimlerde pek hoş görünmeyecektir hem de daha silik görünecektir. Dolayısı ile bu konuda size iki önerimiz var. Birincisi dudak renginizden bir iki ton daha koyu bir ruj seçin. İkincisi de, rujunuz çok kolay çıkacağı için, dudaklarınızı doğal tonunda bir iki ton daha koyu bir dudak kalemiyle boyayın ve üzerine hafif parlatıcı sürün. Böylece düğün gününüzde sürekli rujunuzu tazelemek dersinden kurtulabilirsiniz.

Makyaj tazelemek için

Eğer düğün gününüz için profesyonel makyaj yaptıracaksanız, önceden mutlaka makyözünüzle konuşun ve kullanacağı malzemeleri öğrenip, aynılarından edinin. Makyajdan sonra gün uzun olacaktır. Koşuşturma içindeyken siz fark etmeden makyajınızda hafif bozulmalar meydana gelebilir. Dolayısı ile, ister profesyonel makyaj olsun, ister kendiniz yapın ama gerektiğinde makyajınızı tazeleyebilmeniz için mutlaka kullanılan malzemeler yanınızda olsun!

Göz makyajınız için

Duygusal anların yaşanacağı düğün gününüzde, havaların da sıcak olacağını düşünürsek, göz makyajınızın bozulmaması için mutlaka ama mutlaka suya dayanıklı, akmayan ürünleri tercih etmelisiniz. Eğer profesyonel makyaj yaptırıyorsanız, makyözünüzü bu konuda ikaz etmeyi unutmayın.

Makyaj provanız için

Genellikle göz ardı edilen en önemli noktalardan biri de gelin makyajı provasında giyilen kıyafet. Makyaj provasına giderken mutlaka üzerinize beyaz bir bluz, gölek ya da tişört giyin. çünkü makyajınız üzerinizde koyu renk bir şey varken gözünüze bambaşka gözükebilir. Eğer böyle bir şansınız olmadıysa, en azından boynunuzdan göğsünüze kadar beyaz bir havlu koyun. Böylece yansımaların nasıl görüneceğini çok daha net görebileceksiniz.
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
Çok merak ettiğim bir konuydu, fer fer bu konuyu arıyordum forumda...
Ne diyebilirim ki :)

düzeltme: fer fer de ne yahu? Fellik fellik orası
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
253
Biz zaten senden duzgun kelimeler kullanmani i beklemiyoruz.
 

hepnetizmir

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2013
Mesajlar
34
Reaction score
0
Konum
İzmir
umarım o günün teleşı, stresiyle bu ayrıntıları unutmam teşekkürler... :aşık:
 

eylül

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ekim 2013
Mesajlar
6
Reaction score
0
o an aklıma gelir inş bu bilgiler heyecandan kesin unuturum :) teşekkürler
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst