İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

gerçek pr guncellemesine çok az kaldı

serkan026

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2008
Mesajlar
21
Reaction score
0
2008 3.pr guncellemesi oldumu?
Bu günlerde bu soru tüm webmaster forumlarında rastlamaktayım. Bazı sitelerin pr değerinde değişmeler oldu. Benimde bir kaç sitemde pr değişmeleri yaşadım. Fakat gözlediğim kadarıyla google bir çok siteye uğramadı. Bu olay bir çok webmasterın kafasını karıştırmış durumda. Sitelerinde değişmeler beklerken güncelleme geçtiği halde sitenizde pr değerinde artmalar olmadıysa üzülmeyin. Çünkü bu gerçek bir güncelleme değildi.
Google sebebi bilinmez bir şekilde güncellemelerinde artık bu şekilde değişik zamanlar da bazı sitelerde pr değişimlerine gidiyor. Bu değişimlerden yaklaşık 1 ay sonra gerçek güncellemeleri gerçekleştiriyor. Bir çok yerli ve yabancı kaynağı araştırdım fakar bu konu ile ilgili bir şeyler bulamadığım için bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Bu sadece bana ait bir tez. Bence gerçek güncellemeye hala 1 ay var. Tezimin doğruluğunu yakın bir zamanda hep birlikte göreceğiz.

Bu arada bu değişimlerde google amcanın pr konusunda bazı değişimlere gideceğinin göstergesi olabilir. Bence yakında bu pr olayını ortadan kaldırabilir. Ortadan kaldırır derken bunu yanlış anlamayın, sistem devam edecek fakat sitelerin pr değerlerini bize göstermiyecek bunu sadece kendisi bileceği bir sistem oluşturabilir. Pr si yüksek sitelerin para karşılığı link satmasından rahatsız lığını artık google ın yazılarında da görmeye başladık. Bu sitelerin şikayet edilmesi halinde google kendi dizinlerinden bu siteleri çıkartmakta, bu da aklınızda olsun.
Bu konuda bir yerlerde bir şeyler okuysanız yada duyduysanız yorumlarınızı ve fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
not: Bu yazı http://webmasterkaynaklari-adsense.blogspot.com adresinden alınmıştır. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir acaba....
 

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
1,920
Reaction score
36
Hikaye..
kaynakda pek bi güvenilirmiş realist sayacını koymuş ve adsense reklamını yapıştırmış!!
delinin biri kuyuya bi taş atar 50 akıllı çıkaramaz hesabı
 

serkan026

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2008
Mesajlar
21
Reaction score
0
bence haklı olma ihtimali var. yeni açılan bir sitem var bu güncellemede pr3-4 bekliyorum. 3000 backlinki var pr almaması imkansız. sanbox falanda değil günde 1000 tekil hiti var. henüz 2 aylık bir site. tüm bunları düşündüğümde bu yazı doğru olmasını diliyorum.. böyle kesin pr değişir deyipte değişmeyen başka kimse yokmu.. ben 1-2 arkadaştan daha duydum. onlarda aynı benim durumumdalar. aynı durumda olan başkaları varsa yazın lütfen...
 

qizemli

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
By Zangi
Sıralarda çok büyük bir dalgalanma var pr güncellemelerinden ziyade. daha degişik bir metod uygulanıyor gibi geliyor bana. :)
 

serkan026

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2008
Mesajlar
21
Reaction score
0
kesinlikle bir gariplik var anlamadım bi şeyler olacak yakınlarda. http://amasragezisi.blogspot.com sitesi amasra kelimesi arandığında bi 4. sırada çıkıyo 1 saat sonra bakıyorum hoop 12. sıra da son 2 gündür defalarca yer değiştirdi ve çok sık bu dalgalanma.bakalım hayırlısı. çok yakındır bi şeyler olacak. ahada buraya yazdım bunu... ben demiştim diyeceğim size... :))
 

varyemez

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2006
Mesajlar
2,163
Reaction score
4
Konum
Denizli
Bende pek gerçekçi bulmuyorum. Şimdiye kadar buna benzer güncellemeler yaşadık.
 

bendecanan

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mayıs 2008
Mesajlar
47
Reaction score
0
şizce bu dalgalanmanın akibeti ve nedenleri nedir sitemiz bi 1 de bi 3 de 3 saat geçmeden yine 1 de şaçmamı olması gereken sıradan bir yerleştirme sallantsımıdır
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
güncellenme değil dalgalanma var bir nevi deprem siteleri bi arkaya atıyolar bi öne alıyolar anlamadım hadi hayırlısı..
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
3 ay link kasan herkes SEO uzmanıyım diye dolaşıp, ekşisözlükte isim arayıp hakkında internette araştırma yaptım diyen magazin sunucuları gibi, DP'de 2 yazı okuyup yabancı kaynaklarda araştırma yaptım derse, her anladığını sandığı şeye kişisel görüşüm adı altında 2 paragraf yazar bir de yazdığı şeylere makale, tez gibi adlar takarsa, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa, o bir muamma. Millet bazen saçma sapan şeyler soruyor ya, önemli bir nedeni bu, bilgi kirliliği.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst