İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gizlen.net aracılığı ile şahsıma yapılan hakaret

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Merhaba,
Bu gün gizlen.net/izinver.com aracılığı ile şahsıma hakaret eden kişinin dikkatine;

Oncelikle yaptigin cok ayip ve acemice çünkü HTTP isteklerinin log olarak tutulduğu bir sunucunun seni gizleyemeyeceğini hesaba katmamışsın. 24 saat içinde bana forum aracılığı ile ulaşıp özür dilemezsen üzülerek söylüyorumki bağlı olduğumuz hukuk bürosuna hakkında yasal işlem başlatması için talimat vereceğim. Benim paramda zamanımda bol, yaptığının hesabını ödetene kadar uğraşırım.

Bundan sonra efendi olman dileğiyle.

Loi

Kaiser_Dealxa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bunu direkt kendisine özel mesajla belirtseydiniz daha iyi olurdu diye düşünüyorum, bu konuyu okuyan biri, "forumda kategorisi içinde olduğu için" forum içinde tartıştığınızı vs. düşünebilir benim gibi.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Loi kusura bakma ama ben anlamadım.

Gizlen.net kullanılarak nasıl bir hakaret yapıldı.

gizlen.net üzerinden bir siteye girilerek, bir nevi kendisini gizleyediğini düşünerek, bir siteye erişip, yazı yazıp bir hakaret mi yapıldı ? yoksa başka bir durum mu söz konusu ?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
bunu direkt kendisine özel mesajla belirtseydiniz daha iyi olurdu diye düşünüyorum, bu konuyu okuyan biri, "forumda kategorisi içinde olduğu için" forum içinde tartıştığınızı vs. düşünebilir benim gibi.

Bence siz, Gizlen.net gibi bir sistem aracılığı kendini gizlemeye calisarak foruma üye olmuş birinin yine bu sistemi kullanarak tekrar login olup özel mesajını kontrol edeceğini düşünmeniz konusunda biraz düşünmelisiniz. Küfür eden şahıs yine bu forumdan ve benden hoşlanmayan biri olsa gerekki böyle bir girişimde bulunmuş. Buna istinaden böyle bir yol kullandım.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Loi cim :)
Neyse ....

Bir söz söyliyeyim klasiktir ama adrese teslimdir... Meyve veren ağaç her zaman taşlanır

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Gizlen.net üzerinden foruma üye olup şahsıma küfür edildi.

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni üye olanlar mesaj gönderemiyordu sanırım size nasıl gönderdi?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
gizlen.net in sahibi iyi çocuktur kendisine ulaşırsan sana logları verir.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
gizlen.net in sahibi iyi çocuktur kendisine ulaşırsan sana logları verir.

Kendisine ulasamadim ama girisimde bulundum. Bu ayibi gerceklestirenin daha genc oldugunu dusunerek ona kisa bir sure tanimayi dusundum. Herkes hata yapabilir diye, zamani doldugunda uzerine duseni yapmamissa hala, savcilik isteyecektir zaten loglari.

ruud

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
gizlen.net sahibine bildirdim, burada bilgilendirecektir sizleri.

Gizlen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle gerçekleşen bu ve bu tarz olaylardan ötürü, sahip olduğum proxy sitelerinin adının geçmesinden inanın bende çok üzüntü duyuyorum.

Loi arkadaş benimde verebileceğim en güzel cevabı vermiş ve inanın tüm loglar (ref, ip, saat vb.) tutulmakta. Proxy sitemi kullanarak index atmaya çalışan, hatta yonlendirme kodu koymaya çalışan bile oldu. Bana saat/tarih olarak ulaşırsa istediği logları verebilirim.

Lonely16 arkadaş yanlış anlamış snrm, olayı ben değil benim sitemi kullanarak birisi yapmış.

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Olay şu;

1- Gizlen.net ile bir alakası yok, proxy sitesi olduğundan orasını kullanmış.
2- Foruma üye olan birisi, fakat 2. bir hesapla girip hakarette bulunmuş.
3- Loi de sunucudaki loglarda tespit etmiş, hakaret edeni kendisi biliyor. <-- Ben yazanlardan bunu anladım. Doğru mu?

Loi olayın peşini bırakma gerekli zamanın ve paran varsa, dengesiz veletlere örnek teşkil etsin.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Öncelikle gerçekleşen bu ve bu tarz olaylardan ötürü, sahip olduğum proxy sitelerinin adının geçmesinden inanın bende çok üzüntü duyuyorum.

Loi arkadaş benimde verebileceğim en güzel cevabı vermiş ve inanın tüm loglar (ref, ip, saat vb.) tutulmakta. Proxy sitemi kullanarak index atmaya çalışan, hatta yonlendirme kodu koymaya çalışan bile oldu. Bana saat/tarih olarak ulaşırsa istediği logları verebilirim.

Lonely16 arkadaş yanlış anlamış snrm, olayı ben değil benim sitemi kullanarak birisi yapmış.

Iyiniyetinden oturu tesekkur ederim. Sunucundaki 10 Nisan 2008 loglarinin icerisinde forum.iyinet.com gecen kisimlarini bana iletebilirsen sevinirim. Çok gerekirse saat bilgilerinide verebilirim. Ayrıca yasal süreç başladığında savcılıktanda bu bilgileri isteyeceklerdir. Ben sadece sahisi suan forum icinde tespit etmek amacli istiyorum, tabi verebilirsen. PM ile ulasabilirsiniz bana.

Tekrar tesekkurler.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
gece mi sabah mı görmüştüm çirkin nicki pek bir anlamda veremedim doğrusu çocuk işi gibi geldi bana.Bir sorunun varsa alırsın iletişim bilgilerini çözersin sorunu.nick arkasından yazmak çocuk işi

Gizlen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşın IPsi, saat, ref. aklına ne gelirse işte PM ledim :)

yine bişey lazım olursa sölersin (herkes için geçerli, başka saldırı fln. yaşayan..)

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar bu arada yeri gelmişken belirtmek isterim hepimiz bilelimde...

bildiğiniz gibi akp gerekli/gereksiz bir çok internet kanunu çıkardı.

bunlardan birinde belirtilen bi ifadenin yorumunu yazıyorum size..

forumlarda proxy sitelerinde hatta kendi sunucunuzda barındırılan arkadaşınızın websitesindeki içeriklerden siz sorumlusunuz.. eğer polis kapınızı çaldığında savcının eline hayır ben değilim bakarsanız şu ipleri kullanan şu üye yazmış veya hayır bakınız ben hosting satmışım buda belgesi suç onundur diyemediğiniz durumlarda suç sizin üstünüze kalabilir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.